26 Nisan 2009

Galatasaray - Ankaraspor : 1-1


Aslinda her sey iyi baslamisti. Ilk yarida takimin oynadigi oyun cok da kötü degildi. Beklentinin dahi üzerine cikti, güzel ataklar gelistirdi, ayaga pas ile cesitli hucum organizasyonlari vardi sahada.. O ikinci gol lanetlenmsiti Bülent Korkmaz'in takiminda. Ikinci gol gelmedigi vakit fizik-kondisyon sorunu da kendisini gösterince kötü bir ikinci yari da bizi bekliyordu. Bir kac kez mutlu bir sekilde ayrilmistik, bunun bir de tersi olmasi gerekiyordu o da bugüne nasip kismetmis..

Semih Kaya, yüksek ihtimalle ileride bu takimin defansinda uzun yillar yer alacaktir yalniz bugün görülüyor ki sadece kafasi degil ayni zamanda topu alip oynama süresi normal degil. O genc, ögrenecektir ve daha kacinci resmi maci diyoruz.. Ondan da kötü bir isim vardi ki o da Nonda.. Efendim topu aliyor, söyle bir dönüyor, rakip bu arada rahatlikla her türlü yerlesimini tamamliyor, akabinde oynuyor ki basarili bir sekilde rakibe kaptirmadan oynuyorsa "oh" cekiyoruz.. Hantalligin da bir siniri olmasi gerekiyor sanirim..

Mac boyunca buna da biraz takili kaldim. Bir ara bunun aksine inanilmaz hizli oynandi ilk yarinin belirli kisimlarinda.. Ikinci yari felaketti.

Temel sorun nedir diye soracak olursaniz bunu cok da iyi kestiremiyoruz. Takimda oyunu acacak oyun kurucu eksikligi var, eskiden Ayhan bunu iyi yapiyordu simdi hem o istenilen düzeyde degil onun disinda kalanlar da felaket.. Burada sorun oyuncularin yeteneginden mi yoksa sahadaki dizilimden mi kaynaklaniyor, onu cözemedim. Defansdan baslayan akin inatla ekseri Balta'nin kanadinda sikisiyor.. Ordan terse top atmak, biraz farkli bir acilim sergilemek mümkün degil. Bosa kacan adam mi yoktur bosa kacani görebilecek oyuncu yetenegi eksikligi mi ?

Hasan Sas, lincoln ile problemi var, bunu anladik. Yalniz kaptigi iki top ile ilerlerken bombos durumdaki Lincoln'u iki kez görmek istememesi de ikinci golden etti takimini. Cok pesin yargi olmasin, üc ihtimalli bir secenek aslinda. Bencillik yapmistir, ikinci pozisyonda Nonda'nin daha iyi pas secenegi olduguna inanmistir ya da olasi Lincoln ihtimalinde takimdaki yerine hicbir zaman kavusamama derdine düsmüstür, nasil olsa 1-0 önde takim.. Bana sorarsaniz hepsinin toplamidir.

Baros'un cikmasina yorum yapmak cok zor. Bu takimin belki de mevkisinin vazgecilmez tek adamidir. Galatasaray'in sorunu sadece hucum anlayisi degil, birinci yari bunu gayet de iyi bir sekilde basardi. Bu takimin sorunu mevcut performanslari göz önüne alinarak Baros harici oynatabilecegi tek bir forvetin dahi olmamasidir. Nonda'nin takimda kalmasi, Kewell-Lincoln-Ayhan üclüsünün arasina yavaslik katmak demektir, oyunun dengesini bozmaktir.. Cezasahasi icerisinde topu bir alisi var, o anda kendime kahve yapiyorum ben, sigara yakiyorum.. Ancak oynar yanindakine veya kaleye sut.. Tahammül edilmesi cok güc bir oyun anlayisi var. Song'un yerine kemik yasina bakilmasi adam benim icin Nonda'dir.. Baros'un cikmasi ise bana göre yapilmis en büyük hatadir..

Sessiz oynanilan macin bizim acimizdan tek rengi Santchis'in takim ile olan iliskisinin bize yansimasiydi. Kosan insanlara "bravo" demesi, motive cabalari ve sürekli oyunun icerisinde olmasi.. Bir baska acidan cok özendigimiz o hizli avrupa futbolunun bir baska olmazsa olmaz kaleci tipolojisidir..

Sampiyonluk umudumuz yoktu. Böyle bir futbol, bu sekilde bir yönetim anlayisinin zaferle sonuclanmasi üzerine bu kadar egildigimiz futbola ihanet demektir. Aslinda zor degildi, cikan kuru gürültüye aldirmadan varolan teknik adamin arkasinda durmak idi.. Kacan ne olurdu ki ya da simdi elinde Bülent Korkmaz bile kalmadi..

11 yorum:

—- dedi ki...

Hepsinin toplamı değil, göt ve göbekten ibaret H.Ş net bir şekilde takımı bir daha satmıştır. Boş pozisyonda görerek ve isteyerek pas atmamıştır 10a. Son dakika da top ona geldi ve gene Hamburg maçındaki gibi ortayı yapamadı ya, yazmayayım şimdi ettiğim küfürleri. Benim şampiyonlukta gözüm yoktu da en azından şampiyonlar ligi vizesi belki alırız diye hayal kuruyordum, onu da kursağımızda bıraktılar.

Confeng dedi ki...

"O genc, ögrenecektir ve daha kacinci resmi maci diyoruz.. Ondan da kötü bir isim vardi ki o da Nonda.."
demişsiniz. Yani size göre Galatasaray'ın en kötü 2. ismi Semih Kaya mı?

Borges dedi ki...

Number 7: Hayir, Semih KAya gayet basarili bir mac cikardi, son kornerde rakibi kacirmasi disinda basariliydi. Burada Semih Kaya özelinde deginilen konu topa sahip olup oynama süresi. BIr defans oyuncusu bu konuda cok iyi olmasi gerekir.. Aldigi zaman tehlike yok iken gec oynamasi nedeniyle tehlikeli pozisyonlar olustu, her seye ragmen Semih Kaya iyi bir sekilde topu cikarmayi basardi ama bu bir eksikliktir gözüme carpan.. bu noktadaki basarisizlik konusunda asil cildirtan isim ise Nonda'ydi. Iyi-kötü degil yavasligi, karar verip oynama süresi..

Confeng dedi ki...

Nonda'nın oyununu sorgulamıyorum zaten sizin Semih Kaya için kötü bir maç çıkardı diyeceğinizi beklemediğimden kullandığınız ifadeden yanlış bir anlam çıkarmadan size sormak istedim. "Ondan da kötü bir isim vardi ki" ibaresini kasdettim.
Yani siz "karar verip oynama süresi hususunda ondan da kötü bir isim vardı ki" demek istemişsiniz. Neyse fazla uzadı sanırım :)
Ayrıca söylediğinize katılıyorum özellikle Mehmet Topal'la ayaklarının çarpıştığı pozisyonda yanlış hatırlanmıyorsam Semih topu ayağında gereğinden fazla tutarken arkadan gelen rakip futbolcunun müdahalesi o ortamı hazırlamıştı.

Borges dedi ki...

Number 7: Ayrica daha iyi anlasilmami sagladiginiz icin tesekkürler, dogrudur, biraz yanlis anlasilmaya müsait bir belirsizlik var ifadede..

Tam da o pozisyon bir örnek ama ben onun olacagini üc pozisyon öncesi gördüm zaten.. o yüzden belki de böyle tepkili olduk...

Confeng dedi ki...

Rica ederim, dediğiniz gibi, "O genc, ögrenecektir ve daha kacinci resmi maci diyoruz."

Sade dedi ki...

Bence yazıyı şu cümle özetliyor: "Temel sorun nedir diye soracak olursaniz bunu cok da iyi kestiremiyoruz."

Evet ama sorunlar çok bariz şekilde gözlerimizin önünde değil mi?

- Yönetim hataları (ki bence en büyük etken budur.),
- Teknik direktörlerin hataları,
- Futbolcuların kişisel kaprisleri,
- ...
- ...
şeklinde bu liste uzayıp gider. Konuşulacak, tatışılacak o kadar çok hata ve yanlış var ki?!

Artık ne oyuncuların, ne taraftarın ne de yönetimin; ne oyundan ne de başarıdan ümidi kaldığını sanmıyorum...

varol döken dedi ki...

lincoln, fenerbahçe maçında oyuna girerken hasan şaş'a çakmıştı, bugün de maçtan sonra ona bir şeyler açıklamaya çalışıyordu hasan şaş dinlemezken bile...

aralarında ne vardır ne yoktur bilemiyorum ama hasan şaş benim gözümde gerçekten yanında kusmuk torbasıyla maç izleme sebebidir... yüzündeki o battal ifadenin takıma en ufak bir yararı olmamasının yanı sıra, ucuz kahraman olma çabaları ve rabbena hep bana anlayışı ile daha ne kadar dayanılabilir sorusunun öznesidir...

onunki futbol bencilliği değil inanın bana, bu hayatta asla bir şeyin onun olamayacağına inanmaktan kaynaklanan bir yaşam bencilliği!

y. dedi ki...

Galatasaray ,geçmişin hayaletlerinden ,yenilerin gıcık kaprislerinden ve uyumsuz,uygunsuz hoca tercihlerinden vazgeçmediği sürece tam tabiriyle bir halt olamaz.Dün Skibbe'ye onca lafı söyleyenlerin ,bu şaşkın B.Korkmaz karşısında niye dilleri lal olur anlamış da değilim,zaten B.Korkmaz da ne yaptığını bilmiyor ki yuvarlanan H.Ş yi oyuna alıyor!

mell dedi ki...

@hasan şaş(belki hasan okur=); sen de, yaşı ilerledikçe sporculuğunla değil, kulüp içindeki derin çalışmalarınla ali cengiz oyunlarınla bu kulüpte kalmaya çalışıyorsun. biz her yaşı ilerleyenden bunu mu çekicez. senden kurtulabilirse gs o zaman tekrar gs liyim diyebilirim.

arif dedi ki...

teknik ve taktik açıdan her sey sorgulanabilir ama galatasaray'ın bülent korkmazdan bu yana kullandığı adam adama savunma yüzünden bu golü yemiştir bence.ankarasporlu meyenin mehmet topal ve semih arasındaki paylasım sorunu yüzünden golünü attı ve artık bu tür golleri gününmüz futbolunda kimse kolay kolay yemiyor.Halbuki skibbe döneminde uygulanan ve gayet basarılı olunana alan savunması yapılsaydı galatasaray o ahmakça golü yemeyecekti ve sahadan 3 puanla ayrılan taraf olacaktı.Bir sitemimde futbolculara artık gecmişteki basarılarıyla ne kadar tesekkür etsek azdır ama ümit karanın hasan sasın bu takımda yeri olmamalı.Keza kağnı gibi dolasan ve ayakları hızla oyuna hükmedemeyen nondada.Biz söylemekten bıktık yönetim su barosun yanına adamakıllı bir santrofor getirmemekten bıkmadı