27 Nisan 2009

Klinsmann Projesinin Sonu.!



Klinsmann bir projeydi. Sportif basarinin disinda degisimin modern yüzüydü. Bana en az iki yil gerek diyordu.. O kendi yolunda kendince "emin" adimlarla ilerliyordu ama önüne cok ciddi bir engel cikti: Sampiyonlar Ligi..

Klinsmann'in kovulmasi kisa vadede dogru bir karardir.Yanlis olan kovulma Skibbe'dir. Burada skora bakmadi insanlar, oynanan futbolun gelecek bes mac icin cok kötü sinyaller verdigini gördü. Misal Galatasaray evinde 5 yemistir belki ama futbol istahi ve oyuncularin azmi had safhadaydi. Kocaeli ve Schalke maclari iki teknik adamin sonunu belirledi. Bu iki mac birbirlerinin zittiydi her bakimdan ve bana göre bir yanlis bir dogru karar cikti bu maclarin sonucunda.. her ne kadar 5 yemis olsa da futbol istahi ve ikinci yari ortaya koydugu futbol gelecek icin umut verici iken Schalke maci cok baskaydi.. Skor belki tek farkli yenilgiyi gösteriyordu ama o macin son yarim saatinde baski dahi kuramadi, ruhsuz bir oyun vardi sahada. Schalke muazzam oynamadi, Bayern oynamak istemedi.. Oyuncularin teknik adama güveni yoktu ya da cok baska sorunlar.. Ribery de olmayacak idi diger maca.. Kacan yüksek ihtimal Sampiyonlar Ligi olacakti ve bu cok sey demekti. Klinsmann'in bir zaman sonra getirecegi degisimin takima olan faydasindan da öte bir sey.. Minumum 50 milyon euro, karizma, oyuncu transferi konusunda kolaylik.. Sampiyonlar Ligi bir takimin büyümesi ve kücülmesi anlamina dahi gelebiliyor getirilerini düsündügünüz vakit..

Son bes macina yeni bir teknik adam ve onun heyecani ile cikip Sampiyonlar Ligini garantilemek istedi Bayern yönetimi.. Klinsmann'a kovulmasi durumunda verecegi yüklü tazminati ve her seyi göze aldi.. Kisa vadede kesinlikle dogru hamle ve fakat toplamda yönetimin teknik adami bitirmesidir, ilerleyen zamanda deginilecektir..

6 yorum:

mondo trasho dedi ki...

Bayern taraftarı, Galatasaray taraftarının Lucescu'yu andığı gibi özlemle ve keşkelerle bakıyor mudur acaba şimdi Magath'a?

Osman dedi ki...

Borges, sanki biraz alakasiz gibi, ama biz dün arkadasla kicker'deki Tabellenrechner'e takildik, ve olabildigince objektif davrandik...

Sonuc: Karlsruhe 14. oluyor, Mönchengladbach ve Bielefeld direk düsüyor, Bayern 3. ya da 4. oluyor, ve sampiyon ikimizin de beklemedigi bir sekilde Hamburg oluyor.

Senin hesaplarin ve tahminlerinle 30. hafta itibariyle nasil bir sonuc cikardi, cok merak ediyorum...

alperensaylar dedi ki...

asıl kısa vadede yanlış olan aragones'in kalmasıdır:) kendisi için zaten uzun dönem diye bir şey yok sanırım.

şaka bir yana klinsmann gözümde(bir kez daha tekrarlıyorum, bıkmadan, usanmadan:) van bommel'i kaptan yaptığı ve takımı werder karşısında 3-5-2 oynattığı gün bitmişti. bayern münih kalan 5 maçta en kötü 3. olur ama asıl olan ciddi bir planlama yapmaktır sanırım. magath 2.5, hitzfeld 1.5 ve klinsmann 0.75:) sene kaldı takımda. bayern gibi hani tabir-i caizs "bayern almanya'dır" tarzında bir takımın, kendimi bildim bileli teknik direktörü hitzfeld olan takımın bu hale gelmesi düşündürücü. bayern tam eski günlerine dönüyor, avrupa'da ses getirecek yine derken bu hale gelmesi... ve en önemli konulardan biri de bu. artık bayern münih'in barca, real, milan sınıfından, lyon, psv, roma sınıfına düştüğü çok açık, bunu da artık bir şekilde halletmeleri gerekiyor. ve bu sadece ribery ve toni'yi alarak olmaz, takımı hem sahada hem de kenarda iyi yönetecek iki kişiyi klübe kazandırmakla olur.

Borges dedi ki...

Magath'in hep derim pismanligini biraz geciktiren Hitzfeld olmustur, zira akabinde Bayern duble yapmistir ligde ve Magath'in iki yil üst üste duble yapip da ilk sendelemesinde kovulmasinin anlamsizliglini ortadan kaldirmis ama bugün tekrardan göz önüne getirmistir.. Magath'a bakip da ah cekmemek mümkün degildir su durumda sevgili mondo..

Asaylar: Vaktim olursa -ki ihtima yok gibi- bayernin zebec'den bu yana teknik adamlarini buraya yerlestirecegim ve 50 yilda bu rakam 15'i ancak bugünlerde buluyor belki de.. Son dönem istisna olmasi gerekiyor diye dusunuyorum.. yoksa dediginde haklilik payi vardir kesinlikle.. seviye düsüyor..

Osman: Ben Hamburg'u nedense favori göremiyorum, Wolfsburg-Bayern Münih-Stuttgart üclüsü.. Sürpriz Hamburg ve Berlin senin ne isin var o futbolla orada diyoruz.. Stuttgart korkutuyor, olabilir Wolfsburg heyecanin kurbani olabilir, heynckes mucize gerceklestirebilir.. BIlemiyoruz ama Wolfsburg hakeden, Stuttgart da ikinci .. tahminim bu.

Adem dedi ki...

Bizde de Yanal projesi son buldu Eszamanli olarak.3. istifasini yonetim kabul etmek zorunda kaldi.Neyse ki bizimkiler o kadar seyi goze almadilar. Zira azicik bi tazminati olsa yine engellenirdi istifasi.

Borges dedi ki...

CezaSahasi: Sence dogru muydu ya da kisaca Yanal projesi hakkinda ne dusunuyorsun ? -Ben Yanal harici cok fazla insanin trabzosporda su gelinen noktaya dahi gelebilcegini düsünmüyorum, bir ihtimal sadece Senol Günes..