2 Mayıs 2009

Real Madrid - Barcelona : 2-6



Sasirdim mi ? Biz haftalardir ne diyoruz ki bugün cikan sonuca sasiralim. Real Madrid'in kötü günlerinde olmadigini ve kendi evinde Barcanin Real'i yendiginden bu yana yenilmediginin altini cizelim önce..

Bu takim Bayern'i dagitti.. Chelsea 9 kisi ceza sahasina dikip fizik gücleri ile futbolun disina cikarak durdurabildi. Barca'ya karsi ne kadar esit olmayan bir durumda olursa olsun kendi evinde karsilarinda normal bir takim varmiscasina baskin futbolunu oynama zorunlulugu Realin kacinilmaz durum ile yüzlestirdi. Inanin bana su durumdan sorumlu tek bir madridli futbolcu-teknik adam yoktur, bu futbolun en üst noktasini Barcelona oynamaktadir.. Ücgenleri cözebilmeniz mümkündür ama bunun sahada uygulamaya koymak icin sezon basindan bu yana buna calismaniz ile ancak mümkündür..

Alti gol atti Barca.. Eger ki Messi, son vurus konusunda biraz daha yetenekli bir futbolcu olsaydi kesinlikle 10 degil 11 gol olurdu bugün. Önlerindeki Chelsea maci bir yana senin benim dahi atabilecegim gollerin kacirilmasinin yani sira bir de Casillas'in kurtarislari ile ancak bu kadar..

Macin teknik analizine girismek saka niyetine mümkün olabilirdi. Toplamda görüntü, senin, benim ve dayioglunun oldugu bir takimin Sevilla ile mac yapmasi gibi bir seydi..

6 yorum:

thieu dedi ki...

tecavüzün katalancası..

Alfredo dedi ki...

"bu futbolun en üst noktasini Barcelona oynamaktadir.."

nokta konmuştur...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bu arada senin çok beğendiğim Arshavin'in golünün bir üst modelini attı bugün Pique.
80 küsur dakika 80 metre depar.
Düşüyor, kalkıyor.
'0' da topu yakalıyor.
Herkes dışarı çıkaracak sanarken bir de dönüp vuruyor iğne deliğinden topu geçiriyor.

Yani onca koşunun üzerine birde bu soğukkanlılık.
Hayatımda en saygı duyduğum gol sanırım bu. :)

Borges dedi ki...

O golü ben de inanilmaz begendim, bir defans oyuncusunun o anda messi'ye vermemesi ve golü denemesi dahi aslinda cok baska durumun bir belirtisidir..

BArca'ya karsi bire-bir oynayan, defansa cekilmeyen her rakibin sonu bu sekilde olmaya mahkumdur, kabul etmek gerek bazi seyleri..

Hiddink gibi kabul edebilirsen avantaji yakalarsin ve belki turu da gecersin ama "bu benden iyi oynuyor" düsüncesi saha icerisinde kendisini gösterecek, bire bir degil kacak dövüs ile ancak mümkün..

Barca Chelsea maci da keyifli gececektir kesinlikle..

alperensaylar dedi ki...

şu bir gerçek ki barcelona'yı durdurma "ihtimali" olan takımlar ingiliz takımları. onlar da teknik değil ezici fizik üstünlükleri dolayısıyla olabilir. yoksa italyanlar boy ölçüşemez, almanlar tüm ligden all-star yapsalar karşılarına çıkamazlar.

şimdi barca'nın duble yapması kesinleşti gibi. üçlü yapması da chelsea ve man utd a bağlı. bunu sezon sonunda da yazarım ama barcelona bu futbola ne kadar devam edebilir?

arif dedi ki...

valla guardiola bile bu takımın nasıl futbol oynadığını anlıyorsa bende futboldan anlamıyorum arkadaş.Su an barcaya bence ancak manu rakip olabilir.o da ne kadar dayanabilir tahmin etmek güç casillasın 5.golünden sonraki hali herşeyi anlatıyor zaten.Oturup sigara yaktım bu durumda:)