24 Kasım 2009

Kisa Kisa..!



Gomez

Güzel bir gol atti ve ayni zamanda aslinda hem galibiyeti hem de ayin golünü atiyordu ki Adler kurtardi. Adler zaten o macin da en iyilerindendi.. Gomez'in topugu da Adler'in kurtarisi da mükemmeldi. Demem odur ki Bayern bu adama biraz olsun güvenseydi bugün bulundugu konumdan daha iyi durumda olurdu. Ben ki fazlasiyla Kloseci bir adamim lakin Gomez oynamalidir derim her bakimdan.. Oynadigi zaman öyle veya böyle hep atmistir.. Olmadi Gomez-Klose ikilisinin oynayabilecegi bir sisteme gecilmeli.. Toni'yi anlayamadik biz. Adama hakaret eder gibi Scholl'un takimina gönderdiler, sesi cikmadi.. Arkasindan bir süre unutuldu, tamam dedi.. Tam bu adam bitti der iken cokca Gomezi bazen Klose'yi kesip üst üste hoca forma verdi ve inanin sayisiz gol kacirmasina ragmen forma bulabildigi bir dönemde mactan cikarildiktan(Schalke maci) sonra tepki koyup hemen stadi terketti.. Ilginc. Van Gaal ile ipler koparildi ki kendisine güveni, her seyi gitti adamin.. Lakin teknik adam kadar kendisi de bu gelisen sürecte hatali. Hitzfeld döneminin en basinda da benzer bir durum vardi. Hitzfeld'e sakat oldugu halde oynatmasini rica etmisti, mister ben böyle böyle iyilesiyorum diye konusmustu hocasina. Hitzfeld bunu antrenmansiz bir sekilde koymus ilkonbire.. adam attikca acilmis ki Müller'in rekorunu kiriyordu o sene.. Velhasil Toni'nin yasini da hesap edersek bilmem kacinci comeback'ini yapmasi cok kolay degil ve devre arasi transfer olabilir.. Gomez bir kere yerlesirse su bölgeye daha da bes yil kalir orda..



Albert Bunjaku

Hikayesi ilginc aslinda. Isvicre ikinci liginde Schaffhausen ile güzel bir sezon gecirip takimini birinci lige tasir bu günlerin özellikle benim bölgede cok konusulan ismi Albert Bunjaku. Akabinde birinci ligde iki yila yakin bir zaman dilimi boyunca oynar.. O dönemin alman ikinci bundesligasinin pek de fena takimi olmayan Paderborn'a transferi gerceklesir. Burada on macta bir gol.. Sonrasinda ise bölgesel lige düser ve Rot Weiss Erfurt formasi giyer.. burada kismen basarili olur zira 56 macta 25 gol ki sakatliklari filan da vardi. Iste biz daha cok burada tanidik onu zira Bayern'in DFB kupasinda 2008 yilinin sezon basinda bölgesel ligden Erfurt ile olan karsilasmasinda sonradan girip iki gol atar.. sakatliklarla bogustugundan dolayi cok fazla forma giyemez ama etkilidir yine de. Bu senenin basinda devre arasinda ise Nürnberg'e transfer olur. Mintal-Karistiyas ve hatta Eigler üclüsünden dolayi cok fazla forma sansi bulamasa da sonradan girdigi maclarda goller atar ve bu sezona da bu sekilde birinci Bundesligada baslar. Nürnberg yakindan takip ettigimiz bir takim ve maclarina da gidiyoruz arada.. Defansi inanilmaz lakin ofansif sorun cok fazla.. Hep kendi aramizda bir tartisma konusudur bu takimin bu sene cizecegi performans ve sadece ben Nürnberg'in hocasina güvenirim.. Oennings bu takimi altsiralardan alip birinci Bundesligaya tasimistir. Bochum'un altyapi hocasi olarak geldi ve gayet iyi isler cikardi. Forvet sorunu var zira Mintal istikrarsiz efendim karistiyas malumunuz ve Hamburg'dan kiraladiklari genc ise cok genc. Bunjaku tam da bu sirada benim Frankfurt'umun karsisinda gol atarak takimina ilk puanini kazandirir ve gittikce yükselen bir form grafigi cizer.. Berlin'e de dublesi vardir ki bu haftada da deplasmanda Wolfsburg'un fisini cekmistir.. on bes gün öncesi de Hitzfeld milli takima cagirdi kendisini.. Nerden nereye diyelim biz buna..



Schaaf

Helal olsun bu adama.. Feci takdir ederim, öyle böyle degil. Simdi sorun daha cok su: Kontrati sene sonunda bitiyor ve yazdan beri bütün Bremen halki onun sözlesmesini uzatmasini bekliyor. Bu "sözlesmesi uzatildi" haberi gelmemesi yavas yavas cesitli dedikodulara dönüsüyor.. Bence uzatmasi gerek zira Allofs ve Werder yönetimi de gecen sene onca kötü sonuca ragmen arkasinda durarak bir nevi gereken ilgiyi kendisine göstermistir..

Takdir edilmesi gereken ise ne olursa olsun asla ve asla o bilindik hucum futbolu felsefesinden vazgecmemesidir.. Takim gecen sene düsen takimlar kadar gol yedigi halde hicbir bir zaman iki forvetinden ve forvet arkasindan vazgecmemistir.. Ridvan olsaydi delirmisti coktan B plani yok diye.. Ne olursa olsun ki cok kötü seyler olmustur, her daim on yildir neyse o olmaya gayret göstermistir. Zira biliyor ki cok uzun zamandir sahada uyguladigi belirgin bir taktik anlayisi, oyun felsefesi var.. Bu bazen ona Sampiyonluklar,Kupalar, UEFA'da finalleri getirmistir lakin yer yer de ligi 11.bitirecek konuma kadar sürüklemistir..

Hakkinda cok sey yazdim, onun eline düsen yetenek adam olmuyorsa hicbir zaman adam olamayacaginin bilimsel kanitidir. Sessiz, sakin ama yeri geldiginde lafini da esirgemeyen.. Sadece isiyle gündeme gelip hicbir zaman simarmayan ve simarik görüntüleri olmayan acaip sevdigim bir teknik adamdir.. yillar yili hep Galatasarayin basinda görmek istemisimdir ama ben artik daha cok herhangi bir futbolcu ya da teknik adam hayali kurmak yerine Schaaf'i gecen sene tutan, oyuncusuna sahip cikabilen bir yönetim felsefesi/isleyisi arayisindayim.. Eskiden hoca-oyuncu bakardim ama anladim ki bu isin sirri yönetimin futbola bakisindadir.. Schaaf -ki Rijkaard'dan acaip memnunuz o ayri- her seye ragmen bir gün Galatasarayin basinda görmek istedigim adamdir benim. Bremenlileri kiskanirim bazen zira taraftar olma duygusunu belirgin bir kimlik altinda sonuna kadar yasiyorlar.. Oyun felsefeleri, hocalari ve öne cikmis degerleri ortadadir.. Güzel bir takimin cok da güzel hocasidir ve dileriz ki uzatir..



Eski dost zor durumda.. Sansizliklar öyle böyle degil. Hali hazirda kadro yok zaten.. Bunun üzerine o kadronun en önemli ve sezon basi en formda olan oyuncusu da ameliyat olur.. Amanitidis Nisan'a kadar yok. Bu yokluk belki o zamanin gelecek vaad eden genc yetenegine yarar denildii lakin Fenin de sakatlandi.. Elde kalan iki forvetin birisi olan Liberopoulos'un da babasi vefat edince kalakaldi tek forvet Meier ile birlikte.. Onun da kafalari cizgilerden cikartilinca ve üzerinde formda Gladbach ile oynar iken kendi kalesine atilan gol de eklenince sahasinda yenildi.. Baskanlari inatla transferden kaciyor, herkes her seyin farkinda lakin para sorunu da var sanirim.. "devre arasi kim iyi olan bir forvetini bize verir" diyor Frankfurt baskani.. Halil misal rahatlikla gelir bu takima keza daha baska güzel adaylar da söz konusu.. Transfer sart.. Yoksa su konumunu bile arayacaktir takim.. Haftaya misal üc puan icin artik delirmis durumda bulunan Berlin'e gidiyor ki sansi yok denecek kadar azdir orada..



Sidney Sam

Ikinci Bundesligada Kaiserslautern takiminda oynuyor 1988 dogumlu oyuncu. Az önce macini izledik, golünü de ofsayttan vermediler.. Feci bir yetenek, seviyorum bu cocugu.. Hamburg, kesfedildigi yerden cikardi ki son dönemde ne kadar genc yetenek varsa hemen hepsi Hamburg altyapisinda toplasiyorlar.. Holstein Kiel'den aldilar bunu ve simdilik buraya kiraladilar.. u21'de de oynamaya basladi.. Kanatlardan kopup gidiyor, teknik, hareketli ve gole yakin bir orta saha oyuncusu.. Cok güzel ve izlemesi cok keyifli.. Gelecekte mutlaka ki adindan siklikla bahsettirecektir.. Deniz Naki ile beraber ikinci Bundesligada en gelecek vaad eden orta saha oyunculari arasindadir.. Naki'nin kani nereye dogru akar ,sonu ne olur bilemiyorum ama bu cok yakin zamanda güzel bir yere gelecektir..



Tolgay Ali Arslan

Tunay Torun üzerine yogunlasildi lakin aslen bir baska yetenek de bu 1990 dogumlu cocuktur. Tunay gibi forvet degil aslinda daha cok ofansif orta saha. Dortmund U19'unda ofansif orta saha olarak 26 macta 30 golü atinca Hamburg el atti.. Leverkusen macinda ilkonbir basladi ama ilk yari bitmeden sakatlaninca yerini Tunay Torun'a birakti.. Akabinde Bochum macinda cok da ise sakatlik olmadan ikinci yarinin ortalarinda yerini yine Tunay Torun'a birakti.. Kosullar bu iki türk oyuncu icin son derece iyiydi.. Petric uzun süre yoktu keza Guerrero.. Ama iste bu firsatlari iyi kullandilar mi orasi muamma.. Ben Tolgay'in da Bremene gitmesi halinde parlayacagi görüsündeyim.. Hamburg takiminda onun pozisyonu yok ve forvet oynamak durumunda.. Labadia -ki hic isinamadigim bir adamdir- cift önliberolu 4-4-2 oynatiyor ve haliyle Tolunay forvet oynamak durumunda kaliyor. Gecen yil A genclerin almanya capinda gol krali olan ofansif orta saha ve benim merakla beklediklerim arasindadir kendisi.. Gerci Cekirdek kardesler, Volkan Dikmen filan gibi pek cok futbolcu var lakin oynamalari gerekiyor ki görelim..

8 yorum:

silent lucidity dedi ki...

Labadia -ki hic isinamadigim bir adamdir- cift önliberolu 4-4-2 oynatiyor ve haliyle Tolunay forvet oynamak durumunda kaliyor.

bu tolunay tolgay olacak sanirim.ayrica bunlardan bize yar olmaz mi borges,galatasaray'a ya da milli takim'a?

Borges dedi ki...

Aha Silent sagolasin.. her seyi bitirdikten sonra biz de biraz bitiyoruz post yazmaya basladigimiz vakit..

Daha hicbir sey belli degil, milli takim yetkilileri el atmak durumunda.. yakinda baslar savaslar diyorum ben :)

varol döken dedi ki...

bremen seyircisini daha coşkulu görmek isterdik biz finalde geçen sene, çok da istedik kazanmalarını hatta onca shathkarlı arasında bremennnn bremennnn diye az bağırmadım:)

yine de gönlümüzün takımı borussia dortmund'tur, malum bizim izlediğimiz zamanlarda gözümüzün önünde dize getirmiştir avrupa'yı...

joeyknish dedi ki...

bunyaku hakkında: Geçen sene Nürnberg'in Bundesliga 1 yolculuğunda Eigler'in yanında savruk Boakye yerine sezon sonuna doğru forma giymeye başlayınca az sevinmemiştim. Eli ayağı düzgün futbolcu gibi futbolculardan numunelik düzeyinde kalınca insan ister istemez sarılıyor bu tip topçulara...Dileğimiz Bunyaku'nun daha çok forma şansı ve Nürnberg'in daha üst sıralarda yer bulması...
Gerçi geçen seneki Kluge-Frantz sağ sol içli; Mintal forvet arkalı düzen anlaşılan uzaklarda kalmış ama gönül yine de geçen sene starting box'tan dört-beş boy tereddütlü çıkıp yarışı tabelada bitiren takımın yanında...

Borges dedi ki...

joeyknish: Boakye öyle böyle degil cok cok cok kötü.. Hic o konuya girmeyelim ama Mintal'in ismi yetiyor.. Gecen dönem de cok formdaydi.. Keza Eigler de öyledir ki fürth kökenlidir, yakindan taniriz cok.. Daha cok golcü degil iyi bir asist sever, forvet arkasi gibi.. Ve fakat Nürnberg'in ihtiyaci olan gol.. bu acidan Bunjaku haric kalani bu isi beceremiyor.. Simdilik nürnberglilerin kralidir, umududur.. lakin üst siralara bu takimin tasinmasi zor, ligde kalsinlar yeter ve benim barcamin maci baslamistir;)

joeyknish dedi ki...

Sidney Sam hakkında; Geçen sene Sasiç elinde oyuncak olan takımda ilk göze çarpan oyuncuydu... (Sasic'in takımda Sam, Jendrisek, Simpson gibi vasat üstü kanat adamları olmasında rağmen önlibero Bellinghausen'i sol açık olarak oynattığı maçları hatırladıkça Nürnberg'in Sasic'e bir ''Special thanks'' borcu olduğunu düşünür dururum. Allah'tan bu sene canımız kanımız Stephan Kuntz'umuz -serde Beşiktaşlılık var- ''Yeter Sasic!'' dedi de takım şu an tepede..) Neyse Sidneyli Sam'a dönersek; korkumuz Shaun Wripht Phillps gibi genç yetenek kıvamının üstüne koyamayıp standart bir sağ açık olarak kalmasıdır; dileriz olmaz. İsmi gibi futbolu da akıllarda kolay yer eder..

joeyknish dedi ki...

Gomez için ise; Açıkçası bana ''Hocamız görevi bıraktı. Elimizde Toni, Klose, Olic ve Gomez gibi dört tane forvet; Robben, Ribery, Hamit ve Schweinstieger gibi dört tane açık ama orta göbekte kala kala geçmişteki günlerini mumlarla aratan bir Van Bommel var. Bu takımı çalıştırmak ister misiniz deseler.... ''Çalıştırırım; ama bu takıma bir forvet hatta bir de açık lazım!'' derim ki yönetimin gözüne gireyim.
Parasız kalıp çalışmaya başladığım, çalışma saatlerimin uygun olmadığı nedenle -hafta sonları da mesaideyim- maçları ve yorumları eskisi kadar takip edemediğim nedenle: Borges baba senden ricam; eğer yazdıysan tarihini ver bakayım, yazmadıysan yazıver de öğreneyim: Bayram değil seyran değil Bu Bayern'in transfer politikasını kim öptü?

Borges dedi ki...

LAhm'in elestirilerini mi diyorsun joeyknish ?