19 Kasım 2009

Macin Tekrar Edilmesi.!



Irlanda macin tekrarini daha cok hakkini istiyor. Ben neden bu macin tekrar edilemeyecegini anlamiyorum. Özellikle bu gibi önemli olan maclarda macin tekrar edilmemesi, kimi durumlarda olaylarin cok daha net bir sekilde tespit edilebilmesi icin kameralarin kullanilmamasini hicbir zaman anlamamisimdir. Teknoloji su asamada iken oturup bakilir, sonuca o anda karar verilir. Macin ruhunun yitirilmemesi adina bir baskasi bakar, sonucu da hakeme hic oyun durmadan iletiverir.. bu gibi basit önlemler böyle büyük organizasyonlarda neden ele alinmaz, bilemedim hic,..

Burada da islenmisti ve benim enistenin asla unutamadigi maclarin arasindadir Helmer'in attigi fantom golü.. Bu olmayan golün verilmesi sonrasi mac tekrar edilmistir. Neden ? Cunku herkesin kabul ettigi cok bariz olmayan bir gol verilmistir. hakki yenmistir bir takimin.. Mac tekrar edilmistir. Simdi burada neden tekrar edilmesin ?

12 yorum:

Zenana dedi ki...

platini????

Adsız dedi ki...

emsali var madem tekrar etsinler ya da olmasa da bu emsal olsun.

Kolaylıklar

A dedi ki...

Platini, aynı kendisinden öncekiler ve kendinden sonra gelecekler gibi "what's done it's done" mantığında olmasının yanı sıra, "futbol ruhu"nu bozmamak adına kritik ofsaytlar, goller ve bu tip pozisyonları tespit edebilecek her tür teknolojik gelişime karşı çıktığından ötürü maç tekrar edilmez.

Fuzzy Logic dedi ki...

Mac tekrar edilirse Fransa Irlandayi dagitir :)

arnawut dedi ki...

platini'yi de geçtim, bence tekrar olmamalı arkadaş. aslında deli gibi İrlanda'yı destekleyip, maç sonunda da onlar kadar üzülmüş olsam da futbolda böyle şeyler olduğunu kabul etmek gerekiyor galiba.
maç bittiğinde böyle düşünmüyordum lan, noldu bana..! Şaka bi yana Henry'e olan tüm sempatimi kaybetsem de...

önder dedi ki...

çünkülüm: o maçın oynandığı anı asla geri getiremezsin. o hilenin yapıldığı anda değil, başka zamanda oynanır maçı tekrar ettirirsen. şimdi bu maç tekrar ettirilse bile büyük ihtimalle fransa daha rahat tur atlayacak. önemli olan olanı olduğu anda yakalamak. örnek mi: fenerbahçe rize maçı kural hatası sebebiyle tekrarlandı. kural hatası 86 da olmuştu maç 1-1 di. hakem rize lehine o hatayı yapmasa maç büyük olasılıkla öyle biterdi. ama tekrar maçı 4-1 bitti. ya da şöyle bir durum da var. diyelim tekrar oldu, fransanın bu maçta ilk 11 çıkan 5 futbolcusu sakat. ne yapabilirsin bu durumda. ya da ribery sakattı bu maçta o maçta oynayacak. böyle böyle uzar bu

önder dedi ki...

unutmuşum: nba gibi televizyon olabilir o konuda haklısın

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Bilgiğim kadarı ile, sadece kural hatalarında maç iptal edilir ki o hatayı hakemin raporuna yazması şartıyla.

Burada bir hakem hatası var, oldu, ve daha nice hakem hataları da olacak, bu durum bazen can acıta bilir fakat futbolun zevki burada değil mi zaten?

Zaman geçtikçe her şey unutulacak ve Fransa hep büyük bir takım olarak kalıcak keza Henry'de öyle unutulmamalıdır ki insanoğlu unutkandır herşeyi unutur.

Benim canımı sıkan tek bir husus Domenech isimli zat-ı bütün yaz boyunca görmeye biraz daha katlanıcak olmamdır.

Borges dedi ki...

Maclarin icerisinde daha fazla hakem koyuyorlar, daha az hata icin türlü türlü önlemler aliniyor lakin bu isin basit bir cözümü var.

Cok basit bir sekilde macin oynandigi esnada ekranlardan maci seyreden bir baska yetkilinin orta hakemi karar konusunda bilgilendirmesi. Cevresine bes-on tane hakem yerlestirmek yerine kameralari hakem olarak kullanmak..

varol döken dedi ki...

maçın tekrarı çözüm değil... o zaman geçmişten gelen binlerce istek olur, almanyasından, ingilteresine, galatasarayından fenerine kadar... hangisi kural hatası hangisi hakem hatası bazen çizgiler birbirine karışıyor... bence buradaki net hakem hatası... görmeliydi, göremedi... henry söylese elle attım diye iptal eder miydi buna yetkisi var mı onu tartışmalı belki...

maç tekrarından çok ibret-i alem için henry'i kupaya götürmesin fifa... aceto da ironi olsun diye kessinler sol elini yazdım... sonuçta şeriat kanunlarında hırsızlığın cezası el'dir... eh somali ile güney afrika aynı kıtada:)

henry takımını götürse de kendisi gidemesin, bu tür konularda çok acımasız olmam ama bir takımın yüzlerce yıllık hayalini çalmanın cezası ancak bu olabilir gibi geliyor bana...

Borges dedi ki...

VArol: Ben Henry'e cok fazla yüklenmiyorum. Önemli olan ne gibi kurallarin gelmesidir. Sonuc itibari ile bu gibi durumlari oyuncularin insiyatifine birakamazsiniz... Koca ülke linc edebilir, psikolojik baski ve pek cogu istese de bunlari kaldiramaz.. Bununla yasamaya mahkum edilmemelidir, bir yandan "süper iyi " iken diger yandan tüm ülkede hain..

Henry ya da x futbolcu. Böyle bariz bir görememe olayinin yasanmayacak sekilde bugünün kosulllari altinda yeni uyguilamalar konulmalidir. Misal bir grup bir baska yerde pozisyonlari inceleyip hakeme aninda iletivermesi gibi hemen herkesin aklina gelen sistem.. Bu er ya da gec gelecektir, uzatmanin manasi yok.. Yorum hatalari hep olacaktir ve rengidir ama bu yorum degil bir sekilde teknik imkaniszlik ya da karmasadan dolayi görememezlik..

barış dedi ki...

kural hatası ile hakem hatasının sonuç itibarı ile pek bir farkı yok. kural hatası da bir hakem hatası değil midir?

bu arada bu maçlar tekrar edilirse pratik olarak büyük zorluklar yaşanabilir. ikinci maçta hakemin hata yapmayacağını kim garanti edebilir. hakem hatalarının büyüklüğü başka bir tartışma konusu olur, ayrıca davalar dolup taşar, ikinci maçın heyecanı da kalmaz bu arada, o anda olan olmuştur, hakem değil futbolcu da hata yapabilir, futbolun zevki de bazı şeyleri tahmin edememektir zira.