28 Ekim 2008

Hakem Hatalari: Bundesliga.!!



Bu hafta ligleri seyredemedim ama hakem hatalari ve her macin özetine bir sekilde kavustum. Baska acidan hatalardan bahsedilince benim aklima bir tanesi geliyor ki gülsem mi aglasam mi bilemiyorum.. Hem yapilan hata cok ilginc baska acidan hata sonrasi alinan karar bize göre yine oldukca "ilginc". En sonunda da bu hatanin nasil bir dönüsümü oldugu üzerine iki kelam ederiz.. ama önce o mac.

Sene 1994. Bir Bayern derbisidir bu. 23 Nisan 1994 günü Bayern Münih ile Nürnberg karsi karsiya.. Hani Helmer'in Helmer oldugu zaman dilimi. Mac 2-1 Bayern'in üstünlügü ile sona erer velakin öyle bir gol atilmistir ki böyle bir hata sanirim elli yilda bir olur.. Gol ve görüntü asagidadir.. Kalenin icine girilmeyen sut nasil gol karari ile sonuclanabilir ki diyorsaniz izleyin..



Nürnberg o yil düsmemek icin cirpiniyor.. baska acidan macin tekrarini istiyor fedarasyondan.. Zira verilen golün bir benzeri daha olamaz. Mac tekrar ediliyor.! 5 Mayis aksami Olimpiyat Stadinda bir kez daha oynaniyor bu anlamsiz gol karari nedeniyle.. Fantom gol olarak tarihe gecer iken baska acidan macin tekrarlanmasi da ayni sekilde oldukca ilginc zira O ana kadar aldigi sonuclar itibari ile averaj ile ligde kalmayi basaran Nürnberg macin tekrarinda Mehmet Scholl'un iki, Labadia'nin iki ve bir de Hamann'dan olmak üzere 5 gol yiyor rakibinden.. Iste bu sonuc nedeniyle de kötü averajdan dolayi Ligden düsüyor FC Nürnberg.. Güler misin aglar misin ? Mac tekrarlanmasa ligde kalacak idi..

Ama iste bu Nürnberg, her bakimdan gariplikler ile dolu sehrin takimidir..

Hiç yorum yok: