28 Ekim 2008

"Ben Buradayim.."


Yildiz Ecevit’in harikulade Oguz Atay analizi.. Eger ki Oguz Atay’i okumus, sevmis ve onun yasamini, eserlerinin iceriginin gercek yasamda nereye tekabül ettigini merak ediyorsaniz mutlaka ve mutlaka edinmeniz gereken muhtesem bir kitap.

Bir akademisyen titizligi icerisinde Oguz Atay’in otobiyaografisini yazmaya girisen Sevgili Yildiz Ecevit’in karsisina cikan türlü zorluklar onu yildirmamis ve bizzat aslinda Oguz Atayin varolan eserlerinden yola cikarak yasamini mercek altina almis ve tek kelimeyle muhtesem bir analiz olmus..

Oguz Atay’in Galatasarayli oldugunu ogreniyoruz, Atletizme müthis meraki ve Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlarin her satirinin kendi yasaminin bir yansimasi oldugunu ve daha her sey..

Aslinda hem Tutunamayanlar’i ve ayni zamanda Tehlikeli Oyunlar’i ithaf ettigi sevgili Sevin Seydi‘nin görüslerini de merak etmistim. Ama bu zorlu iste Sevin hanim Atay’in anisina saygisizlik olacagini belirtmis ve her türlü yardimi esirgemesinin yani sira ayni zamanda bu isten onu caydirmaya dahi calismis. Bu konuda elestiremiyoruz belki ama baska acidan merak etmiyor da degildik..

Her bakimdan doyurucu ve bütün sorulari yanitlayan bir eserdir meraklilarina.

inatla ve israrla önce "Tutunamayanlar", akabinde "Tehlikeli Oyunlar"'i tavsiye ediyorum. ve hepsinin sonunda bu kitap muhtesem bir sekilde bütünlestirici etkisi ile tüm parcalari yerine oturtacaktir...

Hiç yorum yok: