28 Ekim 2008

Amr Zaki.!



Dünyanin en güclü ligi olarak gösterilen Premiere Lig'de Wigan Athletic formasiyla 9 macta 7 gol atan bir adam Amr Zaki. Yas 25. Aslinda önce Lokomotif Moskova'nin yolunu tuttu. Hakan Sükür gibi memleket özlemi ve elbetteki soguklardan dolayi bir maca bile cikmadan geri döndü Misir'in Zamalek takimina.. Misir ile hem 2006'da ve ayni zamanda 2008'de Afrika Kupasini kaldirdi. Simdi ingilterede ve fakat kiralik.. Wigan teknik adami Steve Bruce tüm bu övgüler karsisinda sert bir sekilde duruyor ve onu almamiz icin henüz yeterli performansi göstermedi gibi tuhaf cikislarda bulunuyor.. Özellikle sogugun artmasi sonucunda nasil bir performans gösterecegi merak konusu.. Bu kafayla rusyanin yolunu tutmasi da ayri bir sorun elbette..

Bir de Ehliyeti yok. Sol trafige alisamamis durumda ve ehliyet kursunu birakmak durumunda kaliyor.. integrasyon konusunda sorunlu gibi.)

Futbol bu.. Rusya liginde bir bucuk sezonda tek mac cikaramayan adam Premiere Ligde cosmus durumda ve fiyatini nerden baksan ikiye katladi. 9 milyon Euro'dan bahsediyor ve Wigan teknik adami yine bu fiyati pahali buluyor.. Oysa orasi Premiere Lig. Paranin carcur edildigi yer.. yaklasik 8 milyon euro Boateng'e bonservis ödeyip reserve takimina onu gönderen kluplerin oldugu yerdir, böyle bir adam icin nedir ki 9 Milyon ?

Milli macta ciktigi 48 macta 27 gol atarak FIFA istatislerinde bir numaraya oturmus durumda. Iki tane Afrika Kupasinin arka arkaya Misir'in almasinda payi cok büyük.. Liverpool'a attigi gol de muhtesem.. 9 milyon da cok az 25 yasindaki bu yetenek icin o lig Premiere Lig oldugu vakit.. Yakin zamanda tottenham abimiz veriverir bi yimi milyon..

5 yorum:

pclion dedi ki...

Eski kulübünün adı Zamalek diye biliyorum, sanırım klavyen sürçmüş borges :)

Benim de değinmeyi planladığım oyunculardan biriydi. Şu form grafiği ve gol rakamıyla 9 milyon sudan ucuz bile denebilir. 2 sene sonra 25'ten kapıyı açarlar...

Borges dedi ki...

Pclion: Yahu dur, ben önce gönderip sonra okuyup düzeltiyordum yanlislari:)))

Saolasin sevgili PcLion, düzelttim.. zamalek elbette..

25 verirler mi bilmem ama bu Wigan'in "kiralik" diye sacmalamasi da ayri bir konu. Kimse yaklasmasin biz tek basimiza piyasaya girip alalim derdindeler sanirim..

Adsız dedi ki...

abi bu afrika kupasi 2 senede bir mi yapiliyor?

Adsız dedi ki...

abi bu afrika kupasi 2 senede bir mi yapiliyor?

Borges dedi ki...

Evet Abi. 1957'den beri böyle. Tartisiliyor bu, 4 senede bire cekip Haziran ayina dogru yönlendirme söz konusu ama simdilik durum bu..