30 Ekim 2008

10.Hafta Bundesliga



10.Haftayi birazdan ele aliriz ama su onbire bakarsak eger..

Rost, Stuttgart karsisinda bence Gomez'in sutunu muthesem bir sekilde cikararak su listeye girmistir.. Keza Adler de Bremen karsisinda cok hos kurtarislarda yine basrolü oynamistir.. Bordon Schalke'yi öne gecirir iken Bundesligada 25.golüne imzasini atiyordu. Pander disiplinsizlik yapmasa daha cok onun kafasina orta kesecektir ama iste.. Rapci adamdan korkacaksin abicim saha icerisinde. Ze Roberto basindan sonuna bu sezon muhtesem oynuyor.. Hem kesici rolüne sahip olup ayni zamanda bu kadar teknik orta saha cok az vardir bu futbol dünyasina.. Sene sonu Bayerni birakacagini aciklasa da simdiden bir yil daha kalmasi icin calismalar baslamis durumda.. Vidal'in en fazla bir senesi daha var Leverkusen'de. Anlamadim ki defansif orta saha mi sag kanat mi yoksa 10 numara mi oynuyor, her sey mümkün.. Ilk alindigi zaman da belirtmistik muthesem bir oyuncu.. Eduardo beklenilen cikisini yavas yavas gösteriyor, pek dikkat edilmiyor lakin o kadronun en pahali ve Obasi ile beraber en yetenekli futbolcusudur minik oyun kurucu.. Kringe iyi oynasa ve hatta Köln karsisina bir topu direkten dönmesine ragmen galibiyet golünü atti.. Ben bu cikisi yine cok önceden bekliyordum o takimda gelecek vaad eden en önemli oyuncudur derken yas da 26 oldu.. Misimovic bir gol bir asist ve cekilen sutlarin yarisini bizzat onun ayagindan cikmistir kaleye.. Ibisevic ise yüzde 93'lük pas ortalamasi ile oynadi ki muhtesem bir oran.. Hani birakin golleri, asistleri filan..

Klose tam anlamiyla dibe dogru sürüklenirken ve milli takimdaki yeri de tartisilirken Löw onu ilkonbire koydu sebebi de suydu: Hafta ici antrenmanlarda en caliskan, en cok isteyen oydu, takima onu ben koymadim, kendisi kendisini yerlestirdi.. Bu yüzden bu cikisini bekliyordum ben.. Milli takimda attigi üc golden sonra hem kendi takiminda hem milli takimda muhtesem oynamaya basladi yine.. Bunu "calisarak" basarmistir.. Bir gol atti ve ayni zamanda kendisine gol pasini veren Ribery'e ayni sekilde takimin galibiyet golünü attirmistir ki cok formda.. Keza Kuranyi tüm bu tartismalarin arifesinde cikisa gecti.. Bu arada Halil ile de cok iyi anlastigini belirtmeliyim.. Attigi golün pasini verdi ve pek cok organizasyonda ikili uyum oldukca iyiydi..

BREMEN - LEVERKUSEN 0:2
WOLFSBURG - M’GLADBACH 3:0
KARLSRUHE - SCHALKE 0:3
BIELEFELD - COTTBUS 1:1
HAMBURG - STUTTGART 2:0
FRANKFURT - BAYERN 1:2
HERTHA - HANNOVER 3:0
BOCHUM - HOFFENHEIM 1:3
KöLN - DORTMUND 0:1

MAclari zar zor seyrettim zira Grip denilen illetle mücadele ediyorum. Leverkusen ve Hoffenheim. Iki genc takim ikisi de zirvede.. Renato Augusto forma gelmis, oyun kurucu karakterine kavusmus ve aslinda ilkonbirin icerisinde yer almaliydi cok iyi oynatti takimi. Mesut Özil aslinda iyiydi ama final paslarindaki basarisizlik her seyi tersine cevirebiliyor.. Bremende sorun gittikce büyüyor, düsme potasindaki takimlardan dahi daha fazla gol yemislik cok da hafifsenecek bir durum degil.. Diegosuzluk da baska bir sorun elbette.. Aslinda bu mac dahi Frings tartismasina nokta koymak icin yeterli zira Leverkusen'in Rolfes'i her ikili mücadelede galip gelmis, Bremeni etkisizlestiren en önemli isim olmustur, simdi bu adamin milli takimda oynamasi gerekir iken bilmem kac mac oynadi diye Frings'in inatla ilkonbirde oynamasi yeterince tuhaf degil mi ?

Bunun disindaki bütün maclar beklenildigi gibi sona erdi. Sadece Cottbus beni sasirtti zira az kalsin yenecekti Bielefeld'i. 1-0 öne geciren Rangelov salak bir sekilde mactan atilmasaydi belki o maci alabilir,günün sürprizini de gerceklestirebilirdi. Dortmund yenecekti zira Klopp inanilmaz bir sekilde tartisiliyor ,üzerindeki baski cok fazla. Köln uzun zamandir iyi sonuclar aliyor ve o rahatligin karsisinda bu baski oldugu vakit kimin iyi top oynadigina bakilmaksizin skor belli olur..

1 yorum:

musti336 dedi ki...

geçmiş olsun..