25 Kasım 2009

Robben Transferi.!



Sunu da hic anlamadim gitti.. Robben'in madrid de dahi kötü performansi yok denecek kadar azdir. Hemen herkes bu oyuncunun kalitesi konusunda hemfikir. Lakin Real neden satiyor ? Sebebi ortada.. Adam yilin yarisi sakat.. Peki Bayern neden aliyor cok da ucuz olmayan bir miktara ? Cözemedim bu isi.. Sakat idi yine sakat.. Hicbir zaman güvenemeyeceginiz bir adam.. Her an sizi yari yolda birakabilir e birakiyor da.. Bu görüsleri on yasindaki velet de biliyordu ve onun bildigi de bugün yasaniyor.. Tüm bu ortada olan gerceklere ragmen neden transfer ediliyor Bayern gibi bu konuda her daim zeki hamleleri olan klup tarafindan ? Yarin yine yok..

10 yorum:

Kemal Mardin dedi ki...

Çünkü çok çok çok ama çok iyi bir oyuncu. Dünyanın belkide en iyi beş isminden biri. Böyle bir adamı da Bundesliga'ya gelmeyi kabul etmişken 10 maç için bile getirirsiniz.

Borges dedi ki...

Twilo: bence de cok iyi oyuncu, hic tartismam bile kalitesini. Ama bir takimin basina olsam alir miyim o paraya ? Izleyici olarak kesinlikle on mac dahi olsun gelsin, tek basina Bundesliganin kalitesini arttirir lakin takima faydasi ödediginiz bonservis bedelini de düsünürsek cok fazla degil.. Misal Van Gaal istemedi bu transferi ama transferden haberi vardi, onu arayip sadece sag kanat oynayip oynamayacagini ögrendi sadece.. Baska bir oyuncu olsaydi misal simdi Van Gaal bu durumda olmayabilirdi ki durum konusu iki mac sonra "Kovulma" olarak yer degistirebilir..

Alper Öcal dedi ki...

Fotoğraftaki diğer kişiye aferin diyorum. Benim elime verseler daha beter olamazdı Bayern :)

Borges dedi ki...

Bir bakima yaptigi transferlerden ziyade Hitzfeld'in(matematik hocasidir ) uzaklasmasini saglayan "futbol matematik degildir" sözü ile bir bakima hem klinsman hem de bugünlerin hazirlayicisi olmustur.. Nedendir bilmem herkesi az biraz severim de Alper, bu adama isinamadim gitti bir türlü..

QuaresmA dedi ki...

messi, ronaldo, ribery, ronaldinho ve robben. bu beşli günümüzün en önemli mevkisinin (kanat/forvet) en değerli 5 adamı. yetenek olarak robben'in bu beşliden hiç de aşağı kaldığını söyleyemem hatta 1-2, belki üçünü geride bile bırakır :)

fiyat adil bence, zaten sakatlıklar yüzünden o fiyat 80-90 milyon değil :)

varol döken dedi ki...

rummenige mi?

Borges dedi ki...

Quaresman: Sonuc itibari ile su durumda klube bir faydasi yok. Madrid'e de bir faydasi yok. DÜnyxanin en iyisi olsa ne olur yahu ? Hele ki buna güvenip is yaparsan aynen bugünkü gibi kalirsin ortada derim ben.. Cok iyi, cok kaliteli lakin göremiyoruz hic..

Varol: Evet Rummennigge..

Kemal Mardin dedi ki...

Şunu da unutmamak lazım. Bayern, Robben'i yarın satmaya kalksa, ya aynı paraya ya da aldığının 'en fazla' 4-5 aşağısına satar. Yaşı itibariyle 3-4 sene daha piyasası düşmeyecek bir oyuncu.

Borges dedi ki...

Twilo: Hali hazirda Chelsea'de iken de sakat idi. Oynadigi her maca damgasini vursa da durum bu. Madrid denedi sansini ve sonra da Bayern. Ücüncü insan sansini denemek isterse bu önceki deneyimlerini de göz önünde bulundurmak zorunda. Aceto Blog'da Bülent Timurlenk cok güldügümüz bir karikatür yayimlanmisti hollandalilari resmeden.. hepsi vardi ama Robben ayaginda alci ile yer aliyordu. Durum bu.. Insanin ici gidiyor böyle yeteneklerin su sakatliklardan cektikleri sonucu..

Ben futbolu gercekten severim cok, bayern de olsa isterdim Ribery-Robben sovunu ve hala da bekliyorum umutsuzca. Lakin sonuc itibari ile akilli bir transfer hamlesi degil bana göre. Bugün ondan cok daha az yetenekli olanin ortalama formu Van Gaal'a nefes aldirabilirdi mesela..

Adsız dedi ki...

Abi buna benzer bir soruyu Lahm sordu başı belaya girdi, kendine dikkat et aman.