24 Kasım 2009

Sec birini deseler..



tartismasiz Adler derim..

17 yorum:

fd dedi ki...

Benim oyum Neuer'e :)

mondo trasho dedi ki...

bence de tartışmasız adler.
zaten kimsenin çıkıp da "neuer" diyeceğini sanmıyorum.

Osman dedi ki...

kesinlikle adler.

Adsız dedi ki...

İki sezon önce "Adler" dedirtti zaten tüm Galatasaraylılar'a o kerata.

Borges dedi ki...

beni de dahil edersen 4-1 sevgili FD'cim ;)

Borges dedi ki...

Mondo trosho: Öyle deme.. Neuer aslinda seyredengiller icin cok daha gösterislidir. Adler, uzun sürecte ortaya farkini koyar.. Hani tarz olarak islersek eger; Neuer, Wiese baskadir, Enke-Adler cok baska gibi.. Artistik kurtarislari fazladir ve Neuer diyen cok olur gibi gelir bana.. Ilk ciktiginda cok az insan vardi Adler diyen..

fd dedi ki...

Adler gercekten iyi bir kaleci, en önemlisi cok cesur ve kafasini koyacak tekme arayan tiplerden ama Neuer'in topla arasinin daha iyi oldugunu düsünüyorum. Son Fildisi Milli macinda hatali bir pas verip gol yesede, topu cok iyi kullaniyor. Bence Neuer yeni bir Jens Lehmann'dir. Bakalim 4-1'den maci cevirebilecekmiyiz :))

Borges dedi ki...

Efendim Chao'nun katilimiyla durum maalasef 5-1'dir. Ve ben bu ise basladigimda, sözlükte adler basligini actigimda inan bana 30-1 gerideydim, ordan gelip öne gectim, senin de sansin vardir zira Neuer en artistik kurtarislari yapabilir bir kalecidir, bir mac sonunda öne gecebilirsin kesinliklee ama on ya da onlarca macin sonucu bugünün aynisi olacaktir ;)

Dedigine katiliyorum Van der Sar gibi degaji var adamin.. Ama adler inan bana cok baska ;)

varol döken dedi ki...

peki ya gelmiş geçmiş izlediğimiz en iyi alman kaleci diyip topu biraz bildiğim taraflara çekeyim:)

toni schumacher'dir benim için bu...

Borges dedi ki...

Fd tekmeye kafa atan diye belirttiginde elbette akla gelen ilk isim odur sevgili Varol ;)

fd dedi ki...

adler'in ilk macini hatirliyorum. bir schalke maciydi. cocugun cikarttigi toplar insanlik disi birseydi. o gün bundesliga.de'de "yeni bir yildiz dogdu" diye baslik atmistim daha kimse tanimiyorken. ilk macini canli izledigim icin de hep takip etmisimdir gidisatini ama neuer'in bir porto maci var ki - o günden beni hayraniyim :) hatirlarsin porto deplasmanini...:)

Borges dedi ki...

Hatirlariz tabi o cikardigi topu.. Lakin bir tur sonrasini hatirliyor musun ? Neuer budur, Wiese de budur.. Ki Wiese de bir ortalama saglanmistir..
Ben cikarilan toplar ve seyircinin ilgisini üzerine dogrultacak hareketler konusunda zaten Neuer,Wiese gibileri hep bir adim önde görürüm lakin bir istikrar ve her alanda bir ortalama aldigin vakit Adler 20 yil kalacaktir bugünkü konumunda.. Ki premiere ligden teklifler var kendisine.. Neuer de cok iyi lakin bu tarz meselesi..

Adler'in ilk macini cok iyi hatirliyorum ama gel gör ki beni mest eden Neuervari kurtarislari degil daha cok ortalamasi ve neredeyse cizgide orda burada her yerde belirli bir kalitesi olmasi..

Tüm bunlarin yaninda gercekten ama gercekten cok muhtwsem bir karaktere sahip.. bu onu her daim iki adim ileriye götürüyor..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Biri istikrarlı ve consantrasyonu en üst seviyede tutuyor.
Diğeri çok çok yetenekli ve fakat konsantrasyon sorunları zaman zaman yaşıyor.

Bir kaleci için konsantrasyon refleks yeteneğinden bile önce gelir. O yüzden Adler

fd dedi ki...

Istikrar konusunda Neuer ve özellikle Wiese'nin muazzam bir gelisme gösterdigini de söylemek lazim. Adler'in en basindan beri bu konuda diger iki isimden daha önde oldugunu da kabul ediyorum - ama yinede digerleri de cok iyi gelisme gösterdi. Neuer'in dezavantaji bugüne kadar önündeki takimdi. 6 ayda bir degisen Teknik Direktör, her mac degisen bir 11. Felix Magath'in gelmesi en cok ona yaradi diye düsünüyorum.

Borges dedi ki...

FD: bekleyelim ve görelim diyorum ben ;)

Adem dedi ki...

Oyum Neuer'e. Normalde Adlerciyimdir, fakat Fatih yalnız kalmasın :))

Adem

Borges dedi ki...

Cezasahasi :)))) Dedim aha Neuer'a bir oy daha derken ;)) FD 2 ettin ;)