12 Mayıs 2010

Bundesliga: Gollerin Kralini Atan Adam.!



Kim olabilir ki baska ?

Edin Dzeko hakkinda yazar iken az önce bir elestiri noktasi düsündüm, bulamadim. Bir forvet yasindan boyuna, tekniginden golcülügüne kadar dört dörtlük olabilir mi ? Gelecekte ne olur bilmem ama Edin Dzeko'nun iki yildir Bundesligada sergiledigi performans öyle güzel ki olumsuz tek bir noktasi yoktur.. 10 tane golünü aldik buraya.. Özellikle 7 numarada Villarreal'e attigi gol görülmeye deger iken cok da önemsiz gibi gözüken 1 numaradaki golde topu kontrol edisi ve öne alisi onu anlatir biraz da..

Dzeko calim atar, Dzeko orta keser, Dzeko ceza sahasinin icinden ve disindan olmak üzere her yerinden etkili olur. Dzeko kafa golü atar, vole atar ve her iki macta bir tane mutlaka atan bir adam,daha ne olsun ?

Arkadaslar Edin Dzeko bu sene oynadigi 52 macta 31 gol 15 asist yapmistir. Keza Bundesligada aynen gecen sezon oldugu gibi penaltisiz 22 gol atarak gol krali olmus, kesinlikle bunu en cok hakeden futbolcu olarak hakli bir ünvanin sahibi olmustur. Keza bu adam yine gecen sene oynadigi 54 macta 47 gol atarak muhtesem bir sezonu geride birakmisti ki onu gol krali yapmasa da 26 Bundesliga golü-penaltisiz- atmayi basarmisti..

Benim kelimelerim yetmez böyle güzel bir golcüyü anlatmaya. 1,92 boy ve 1986 dogumlu futbolcunun gözümdeki degeri rahat 30 milyon eurodur..

12 yorum:

S.Dyrn dedi ki...

ayak içi şutları henryi andırdı bana.

Sinan Yılmaz dedi ki...

İlk oynadığı Milli Maç Türkiye maçı.
Milli formayla ilk gol attığı maç aynı maç, Milli formayla ilk 90'sa vole çakışı da öyle, asist ise Servet Çetin :)
Hemen hemen bundan tam olarak 3 sene evvel.

Üniversitedeydik, finaller bitmişti mayıs-haziran aylarıydı.

Spiker ilk milli maçı vs diyordu.
Biz de bira içerken ulan eleman ne gol attı, hayatının golünü attı herif herhalde falan diyorduk.

3 sene sonra dünyanın en potansiyelli santraforu olacağını düşünmemiştik.

Eh o zaman artık düşünelim, sanırım 2 sene sonra dünyanın en iyi santraforu olacak. Çünkü dediğin gibi komple ve İbra'ya göre misal çok daha kuvvetli, dengeli, güçlü. Roneey'e göre de hava hakimiyeti çok üstün.

Borges dedi ki...

S.Dyrn: Buradan bakinca Tanju'yu da andiriyor ama hepsinden her seyden ortalamanin üzeri gibi.

Extensor:Bekim da ilk uluslararasi macini bize karsi yapmisti.

Simdiden bir sey söylemek cok kolay degil ama su kesin ki cok büyük bir yildiz olamasa da cok büyük takimlarda siritmayacaginin garantisini veriyor bugünden.. En fazla ne kadar kötü olabilir diyorum ben..

muyek dedi ki...

Gercekten 2 sezondur harika isler yapti , attigi gollerin cogu beceri gerektiren goller. Voleler, bazuka gibi uzaktan sutlar, gercekten komple bir santrafor..

Misimovic ile ikisi keske Bosnayi Dunya kupasina tasisalardi, su guzel adami Haziranda Afrikada da izleseydik.

Bence Berbatov yerine Man United a keske gitse, ada futbolu icin bicilmis kaftan..

Borges dedi ki...

Muyek: Ben de Premiere Lige cok uygun oldugunu düsünürüm lakin kendisi Milan asigi ve oraya gitmek istiyor, bakalim.

benden bu kadar dedi ki...

klipteki müzikler, bi de 6. goldeki hamburg'un ağları çok güzelmiş..

dzeko candır.

arsenale bekliyoruz kendisini. keşke gelse.

il Capitano dedi ki...

Serie A'da Huntelaar'ın bir gömlek üstü olma riski var bence La Liga ve Premier Lig daha uygun kendisine.ManU'ya çok yakışır,Barca'ya çok yakışır.Barça'da Messi'yle,ManU'da Rooney ile rol paylaşır çünkü geçen sene Grafite ile uyumları malumumuz.Milan'a gitme koçum,Premier Lig'e git :)

1 numara muhteşem yalnız,alış dönüş vuruş komple gol olmuş...

CaRtMaNtR dedi ki...

Ben kendisini Arsenal'de Bendtner'in yerine cuk oturtuyorum şahsen. Wenger'in hünerli ellerinde bambaşka bir gol makinesine dönüşebilir. Ayrıca Arshavin, Nasri ve Fabregas tarafından beslenince gol konusunda kişisel rekorlarını tavan yaptırması olası :)

Uzun lafın kısası tam EPL için uygun adam. Bosna kardeş ülke filan diyoruzda savaş zamanı kaçan Baliç, Boliç az birazda Halilagiç haricinde o bölgeden oyuncu çıkaramamış olmamızda düşündürücü. Hayır birde eldeki Ediz Bahtiyaroğlu'nu milli takım havuzunda onlara kaptırdık yanlış hatırlamıyorsam :)

Bahadir dedi ki...

Bence isin en güzel yani adamin 52 macta 31 gol 15 asisti gecen yaz hastasi oldugu Milan'a gitmek isteyip kulübünün kendisini birakmamasina ragmen yapmasi.

Erdem dedi ki...

her zaman tutulduğumuz bir klişe vardır "ya bu adamları bizimkiler niye göremiyo?" diye. bu haklı hezeyan artık söylene söylene klişe haline geldi. tepliceden wolfsburga. sonra kim bilir nereye?

Osman dedi ki...

2 sezondur Comunio'daki can simidimdi bu adam. Simdi 20 milyona sattik, kesin yurt disina gidecek diye...

ayri konu, neyse...

gecen sezon düsünüyordum, yahu, bu yil wolfsburg icin kim daha büyük, grafite mi dzeko mu diye. bu video'daki 2. siradaki golü atana kadar dzeko. o golden sonra dzeko benim gözümde resmen kralligini ilan etmisti.

S.Dyrn dedi ki...

@borges bilmem bana öyle geldi.

Barca İbrahimovic yerine Dzekoyu alsaydı şimdi tek kupaya mahkum kalmazdı bence.