16 Mayıs 2010

Lehmann: "Gomez Bilerek Kacirdi.!"



O da futbolu birakti ve ezeli rakibi Kahn gibi bir kitap yaz(dir)di. Kahn'in kitabi elimde lakin ilk defa bir futbolcu-yazar'in kitabini okumakta zorlaniyorum. Basariya giden yolu kendi uslubuyla biraz da felsefi acilimlarla yorumlayan Kahn'in eserini sonraya biraktim zira okunmasi cok da kolay olmayan bir kitabi/dili var. Lehmann'in kitabini ise henüz almadim. Sagolsun Bild, dört güne yaydi önemli kisimlarini.. Ve fakat tüm bunlarin arasinda bir iddiasi var ki bu kadar kolay bir sekilde dile getirmesini de yadirgadim acikcasi.. Lehmann özetle diyor ki:

"Gecen sezon ilk devre sonunda biz 11.ciydik.. Mucizeyi gerceklestirip lider olan Hoffenheim'dan 11 puan gerideydik. O yil sampiyon olan Magath'in Wofsburg'undan ise sadece 2 sira gerideydik. Biz son haftaya kadar Sampiyonlugu kovaladik ve aslinda son hafta sampiyon dahi olabilirdik eger ki Wolfsburg Bremen'de kaybetseydi ve biz de Bayern Münih'i yenebilseydik.. Wolfsburg zar zor(!) Bremen'i 5-1 gecer iken benim meslektasim Mario Gomez bitime az kala bilincli olarak Bayern Münih'e karsi golü atmiyordu zira bir gün sonra yeni takimi Bayern Münih olacakti ve Gomez yeni takimina Samiyonlar Ligi icin eleme oynatmak gibi zahmetler cikartmak istemiyordu lakin ben yine de onu affediyorum zira onun golleriyle biz gecen sene o konuma gelebildik.."



Iddiasinin temelinde yatan bana göre o zamanki kosullarin garipligidir. Wolfsburg'un kaybetmesi halinde Sampiyon olabilecek konumda olan Stuttgart ayni zamanda Sampiyonlar Ligi vizesi icin de Bayern-Hertha ile beraber mücadele veriyordu. Gomez, transfer olmus ve artik seneye Bayern formasi altinda oynayacaktir.. Gomez, bir gün sonra formasini giyecegi yeni takimini ön eleme oynamadan Sampiyonlar Ligine o golü kacirarak götürür iken Stuttgart ücüncü olup eleme oynayarak Sampiyonlar Ligine katilim göstermek zorunda kaldi.. Eger o son saniyedeki golü atabilseydi tersi olacakti.. Bilicli olarak yapti iddiasi cok oturur buraya ama gercekten böyle midir?

Kanit var midir ? Kanit olmadan böyle bir iddiayi kitabinin icerisinde yer vermesi ne kadar etiktir ? Kitabinin cok satmasi icin mi böyle seyler yazmistir yoksa Gomez ile konusup böyle bir kaniya mi varmistir gercekten bilinmez ama Gomez üzerinde uzunca zaman bu "Bilincli" bir sekilde gol atmadigi etiketi yapisir kalir..

5 yorum:

Ulaş Anlı dedi ki...

bende lehmann euro 2008 de ispanya almanya finalinde maç 1-0 iken kaçırdığı golden bahsediyor sandım. malum gomez yarı ispanyol sayılır.

Adsız dedi ki...

sanirim "meslektasim gomez" ifadesinin "is arkadasim gomez" olarak cevrilmesi daha uygun olacak.

Borges dedi ki...

Meslektasim ile is arkadasi arasindaki fark nedir ? "Kollege" geciyor orijinalinde. Cevirisi de "meslektas" oluyor genelde.. Siz uyumsuzlugu anlatirsaniz ben de düzeltmeyi yaparim sevgili Tarik. Bence bir fark yok..

Morpheus dedi ki...

üstat deisler2in kitabı ile ilgili postların vardı.devamını getirmedin ya.noldu onlara?

Borges dedi ki...

Morpheus: Dogrudur, onun devamini da getirmek gerekir. Özetlemek, bir post seklinde yazmak biraz zor ama hatirlattin, Dünya Kupasi öncesi Sampiyonlar Ligi sonrasi dönemde koyariz bir aksilik olmazsa..