18 Mayıs 2010

Rib-Rob Güvencesi: Hamit Altintop.!



Böyle iki kenar adaminiz varsa Dünyadaki her takimi yenebilirsiniz demistim aylar önce. Iki tane bireysel yetenek.. Iki yerleri doldurulmasi imkansiz olarak tanimlanilan futbolcu ve fakat her iki futbolcu da olmadigi zaman yerini her iki kenarda da dolduran bir isim var bugün.. Hamit Altintop..

Sene boyunca forma sansi bulamayan oyuncu Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final macinin ilk ayaginda Manchester United'a karsi takimin en formda oyuncusu Robben'in yerine sahne almak zorunda kaldi. Isin psikolojik boyutu dahi sizi ezip gecebilir zira o dönemin Robbeninden daha iyi performans gösterme sansiniz yok denecek kadar azdir ve olasi yenilgide ilk suclanacak olan Robbenin yoklugu kadar sizin form durumunuz olacak idi..

Lakin Hamit bu görevi basariyla gecti, Robbenvari calimlari dahi görüldü ve inanirim o bir kac kisinin belini kirip kaleye gönderdigi topu Van Der Sar iceri alsaydi isler bugün cok daha baska olabilirdi..



Ribery, Sampiyonlar Ligi yari final ilk macinda kirmizi gördü. Yavas yavas forma girmis ve tam anlamiyla takimin en önemli kozu durumunda iken cezali duruma düstü. Robben'in yerini doldurur iken her zamanki kanadinda mücadele eder iken bu sefer isi daha zordu zira dünyanin en iyi bes futbolcusu arasinda gösterilen bir futbolcunun yerini alisik olmadigi sol kenarda doldurmasi gerekiyordu ve fakat macin sonunda sahanin Schweinsteiger ve Olic ile beraber en iyisi olabilecek performansi gösterir iken üc gol atan Olic kadar mac sonrasi konusuluyordu..

Simdi Ribery icin verilen savasi Bayern Münih kaybetti ve bakin Ribery'nin yokluguna gelen cevaplar nasil:

Bastian Schweinsteiger: Hamit hazir bir sekilde bekliyor ve benim cok büyük korkularim yok, ona güvenimiz sonsuz..

Arjen Robben: Hamit bunu yapabilecegini ispatlamistir. Lyon'da cok güzel bir mac cikarid ve bu takim icin cok önemli olabilir..

Kim oynayacak diye bir ihtimalden ziyade Hamit'e güveniyoruz sikki isaretlenmis.. simdiden basarilar..

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Hamit iyi oynadıkça uzaklaştı Galatasaraydan :). Finaldede standart oyuunu oynayacaktır ve ceza sahası etrafında sıkça göreceğiz kendisini. Atacağı şutlardan gol çıkarma ihtimalide her zaman var.

Sade dedi ki...

Schweinsteiger'in Hamit'in defansif yönü de Ribery'den daha iyi gibi açıklaması olduğunu da duymuştum. Güveniyor takım arkadaşları Hamit'e aynen biz gibi... İnşallah maçın yıldızı olur.