11 Mayıs 2010

Shinji Kagawa Dortmund'a Dogru.!



Kagawa 21 yasinda ve Osaka takiminda oynuyor. Gecen sene oynadigi 44 macta attigi 27 gol ile takimi Cerezo Osaka'yi Japonya Birinci Ligine cikarmis ve bu sezon oynadigi 10 macta da 6 golü var. Cok ama cok ofansif bir orta sahadan bahsediyoruz. Yutupvideolari esliginde bir analiz sunarsak bilekleri kivrak,calimci(cok calimci diyelim), sutlari fena olmayan forvet arkasi ve hatta daha cok forvet oynayacak Alexvari bir oyuncu profili cikiyor ortaya lakin sadece gollerden olusan görüntülerden baska bir sonuc cikmaz aslinda.

Muhtemelen transfer 3-4 milyon arasi gerceklesmistir.(350.000 euro.! ne tahmin ama) Bu önemli zira Dortmund klubünün yeni yapilanmasinin en önemli anahtari bu oyunculardir.

Dortmund klubü yetkilileri gecmisi ve basarilari sik sik anar iken sadece Bundesliga sampiyonluguna ulasmalarina ragmen 2002 yilini cok da hatirlamak istemiyorlar. Sammer ile sirketlesme sonucu elde edilen parayi carcur ettiklerinden dolayu bugünlere sarkan bir ekonomik darbogazin olusmasina neden olmustur. Klubün CEO'su konumundaki Watzke, Magath transferini dahi engelleyen Sportif direktör Michael Zorc'u inatla tutmak istemesinin temelinde bu basarili transfer hamleleri yatar.

Subotic, Mainz klubünden 4,5 milyon euro karsiligi transfer edilmistir ve bugün devleri pesinden kosturan bu adamin fiyati 15 milyon euro civarindadir. Keza Matts Hummels da Bayern'den 4.2 milyon euro karsiligi transfer edilmistir ama degeri bugün 10 milyon euro ki ilerleyen zamanda daha da artacaktir. Barrios, Kuba da ayni sekilde 5 milyon euronun asagisinda bir rakama transfer edilip 10 milyon euronun yukarisina dogru firlamistir. Daha net ve daha acik bir kar olamaz.. Bu yüzden Dortmund klubü "yutup golcüsü/futbolcusu" olarak anilacak oyunculara yönelip kucuk miktarlara büyük yetenekleri alip piyasaya sürmek istiyor.. Baska türlü yasama sansi yok ve bunu son yillarda büyük bir basari ile sürdürdükleri bir gercek..

Iste bu acidan baktiginiz vakit elde patlayan Valdez'i üc bes kurusa gönderip yeteneklerle ve Klopp ile kendilerine güzel bir gelecek hazirliyorlar.. Yöntemi tavsiye edilesidir..

5 yorum:

delorean dedi ki...

Bu transfer gerçekleşti de 3-4 milyon euro arası değil 350.000 euro yazıyor transfermarkt.de sitesinde.Dortmund sitesinden de duyurdu.Zaten transfer yapmaktan korkan yönetim'in böyle bir oyuncuya o kadar para verip risk alacağını sanmıyorum.Lewandowski gelecek gibi gözüküyor ona 4 milyon euro civarı bir ücret ödenecek.

delorean dedi ki...

Ayrıca tamam güzel transferler yapılmıştır genç ve gelecek vaat eden oyuncular alınmıştır.Bu açıdan tebrik edilmesi gerekir Zorc'un. Peki geçtiğimiz sene sözleşmesi bitecek olan Valdez'le sözleşme yenilemenin mantığı neydi onu açıklamaları lazım.Valdez yeni kontratı hakedecek ne yaptı.Şimdi de dünya kupasında iyi oynayıp güzel bir fiyata satarız diye düşünüyorlar ve en az istedikleri fiyat da 3 milyon euro.Valla bu parayı verecek takımı bulurlarsa kutlarım.Bu da yöneticilik başarısı olur işte.

delorean dedi ki...

Sürpriz deyince Skibbe diye bekledim ama Tuchel çıktı.Bence de elindeki imkanları en iyi kullanıp maç içinde de yaptığı hamlelerle fark yaratan bir teknik direktör olarak dikkat çekti bu sene.Katılıyorum bu görüşe. Tabi Magath'ın da elindeki kadroya göre takımı şampiyonluğa oynatması büyük başarıdır.Tartışılabilir.Eğer Klopp takımı ilk 3e sokabilseydi o da olabilirdi.2.yarıda gelip Stuttgart'ı en çok puan toplayan takım yapıp avrupa ligi'ne taşıyan Gross da başarılıydı.Onu seneye daha iyi değerlendirebiliriz.

Borges dedi ki...

Delorean: Bu benim tahminimdi zira ilk etapda transfer rakami aciklanmamisti ama simdi düzeltirim ben.. Transfermarkt sitesinde oyuncunun degerinin 3,2 milyon euro oldugu yaziliyordu.. 350.000 euro da mümkün cunku milli takim artisi yok, ve ikinci ligden yeni cikmis durumda..

Valdez'e gelince. Valdez'den umutluydu ve aslinda cok da kötü performans göstermedi Zidan'in yoklugunda. Sorun performansi degil daha cok aldigi para olsa gerek. Simdi su konumda Barrios bu paraya bu performansi gösteriyorsa Valdez'i göndermek daha akillicadir. Yoksa Valdez ile beraber direnci artmis ve üst üste galibiyetler almisti Dortmund..

Magath'in elindeki kadro ne kadar kötü olursa olsun Farfan'i 10 milyon euro, Kuranyisi bi o kadar, Rafinha 15 milyon euro.. Neuer keza almanyanin en iyisi,Bordon'udur filan bunlar üst düzey oyunculardir. Ki basardigi Bayernin önüne gecmistir, bana göre de cok buyuk is basarmistir Magath..

ama bu biraz "teknik adam" performansi.. Magath'inki artik baska bir sey, klup patronnluguna dogru gidiyor

EarlyAdopter dedi ki...

Onu bunu bilmem de forvete Chapuisat-Povlsen (yazilisindan emin degilim) ikilisinden sonra kimi getirseler gozum alisamadi. Hakikatten sirf bu ikili de degil; o kadro baska bir kadroydu Reuter, Kohler, Andy Muller, Zorc, uzar gider...