20 Temmuz 2010

10 Bayrak Adam.!



Noel Bailie.

Tanimiyorum ve transfermarkt verilerine göre yaklasik 24 yildir Linfield FC'de araliksiz top kosturuyor. Su an icin rekor onun elinde. Tanimiyoruz ama yirmidört yilin hatri var sonucta..

1000 resmi maci Linfield icin oynamis ve bu arada sekiz sampiyonluk bilmem kac kupa görmüs. 1994'te de memleketinde yilin futbolcusu secilmis. Bizim icin zaten istatistikten öte bir anlam ifade etmiyor isin dogrusu.



Ryan Giggs

19 yil 7 aydir Manchester United klubunde oynuyor hepimizin bildigi gibi. 1990/91 sezonunda Manchester City'den bedavaya geldi. Bu formayla 800 resmi maci coktan geride birakti. Man U'nun tarihinin muhtemelen en parlak dönemi olarak anilacak zaman icerisinde oynadi. 11 sampiyonluk gördü. Henüz bu oyuncuyu seveni degil de oyuncuya "saygi duymayani" ben cevremde görmedim. Ismini aninda insanin iki dakika gözlerini kapatip söyle bir geriye gidesi, saygi duyasi geliyor.



Francesco Totti

17 yil 6 aydir Roma'da oynuyor ve bu klube 16 yasinda -1 ocak 1993'te- girdi. Seveni kadar sevmeyeni, saha icerisinde cirkef diyeni kadar saha disinda dünyanin en iyi insanlarinin basinda geldigini söyleyeni var. Adina uyarlanilan fikralari kitaplastirip cocuklara yardim etmisligi de var saha icerisinde bildigin tükürük, depme sallamisligi da.. Ben severim, Totti dersen dururm önce.. Yillarca Real Madrid dedikodusuna ve ilgisine ragmen klubunde kalmayi basarmis ve benim icin gercek bir bayrak adam tanimi olmustur.. Zira bu adamin bu klupte kalmasi icin digerlerine nazaran daha zor kosullari vardi. Roma her zaman tepeye oynamadi, her zaman en iyisi olmadi ve en iyiler de uzun süre onun pesinden kostu. Yasayan futbolcular arasinda yila ve süreye bakilmaksizin bayrak adam taniminin en baba örnegi bana göre budur.!




Gary Neville

17 yil 6 aydir Manchester United klubunde oynuyor. Totti ile ayni dönem takimina giris yapti.




Bayrak adamin hasi olangilinden. Su görüntüyü canli canli seyreder iken tüylerimiz ürpermisti ama burada bunu göremiyorsunuz. Dehset bir andi bu 13 ay sonra tekrardan Old Trafford'a ayak basisi..




Paul Scholes

17 yildan bu yana Manchester klubünde. Aslinda 91'de giriyor Manchester'in kapisindan ama daha cok profesyonel sözlesme baz alindigindan rakam 17. Normal kosullarda 20.yilini dolduruyor bu klubun icerisinde Scholes.. Milli takimi da cok erken yasta biraktigindan dolayi klubuyle beraber anilmasi acisindan digerlerinden biraz daha "bayrak" oluyor bu durumda. Mehmet Scholl da Bayern'in en bayrak adamlarindandir ve onu digerlerinden farkli kilan klubunu milli takimin önünde tutmasi olmustur. Net bir klup sevgisi olarak algilanir taraftarlarca..

Insan tabi merak ediyor, 17 yil birarada kalinca nasil bir yakinlasma, kardeslik doguyor filan..




Dogal sonuc.. Siz de esinizden,dostunuzdan daha fazla görüsseniz ve ceyrek asira yaklassa beraber gecirdiginiz zaman..




Alexander Schowkowski

17 yildir Dinamo Kiev'in kalesini koruyor ki coktan efsane sifatini almis ve yola o sekilde devame diyor durumda.. 2006'da Isvicre-Ukrayna macindan hatirlarsiniz belki..120 dakika golsüz sona ermis ve sonunda kurtardigi iki penalti ile Ukrayna'yi ceyrek finale gönderir iken Isvicre de tek bir gol yemeden evine gidiyordu..




Alessandro Del Piero

17 yildir Juventus klubunde. 36 yasini geride birakiyor artik.. Bana Baggio'nun, Totti'nin kardesi gibi gelir cokca. Giggs gibi yaslandikca daha da bir güzellesen oyunculardan olsa da takiminin ikinci lige düsürülmesinden ve bir daha kendisine gelememesi nedeniyle biraz olsun futbolcu kimligi zarar görse de o durumlarda dahi asla ve asla gemiyi terketmemesi bayrak adamligini, taraftarin gözündeki Del Piero'yu daha da sempatik hale getirmistir diyebiliriz. Seviliyor ve ben de severim cok.. Futbol disinda basketboldan müzige kadar cesitli alanlarda da kendisini görebiliyoruz..




Oka Nikolov

17 yildir Frankfurt takiminda kalecilik yapiyor 35 yasindaki Nikolov. Kimler gelip gecmedi ki üzerinden ? Uli Stein Hamburg'da yumrugu gecirir ,solugu Nikolov'un korudugu kalede alir. Köpkesinen gittigi yere mutlaka kaleci transfer eden Magath'in Heinen'ine kadar.. Hepsi geldi, gecti ve Nikolov tüm bu olup biten karsisinda baska yere gitmedi, bekledi.. Her an ikinci kaleci olacakmiscasina birinci kalecilik dönemi yasadi..



Raul.!

1995'den bu yana 15 yildir Real Madrid'in forvetinde görev yapiyor. Bayern München klubünde bayrak adam olmak kolaydir. Keza Manchester United futbolcularini görüyorsunuz biri degil ücü birden on bes yilin üzerine cikabiliyor.. Amma velakin bir anda tüm oyunculari gönderip yerine dünyanin en iyilerini alabilen bir klubün icerisinde defans degil bek degil kaleci hic degil forvet mevkisinde bunca zaman kalabilmek inanin cok zordur. Totti, gitmeyerek, Raul ise kalabilecek performansi ve adamligi göstererek digerlerinden kendisini ayiriyordur.. Görebileceginiz Real Madrid'in belki de son forvet bayrak adamidir Raul..



Javier Zanetti

15 yildir Inter takiminda oynayan..

Hakan Sükür'ün Inter'e transfer oldugu dönemi özellikle Galatasaraylilar cok iyi bilir. O dönem biz Inter maci pesinde kostururduk haliyle.. Torino zamani sadece özet görüntüleri seyredebilir iken Inter zamani pek cok macini doksan dakika izleyebildik.. O dönemin icerisinde bu adamin futboluna asina olduk. Yahu aradan yillar gecmis, cesitli araliklarla hep inter maci izledik. O gün bugündür bu adami bir kez olsun kötü oynar iken görmedim. Bir adam hep mi iyi oynar ? Nasil bir istikrar abidesidir anlamadim gitti. Dahasi o dönem ve sonrasi Inter'in kötü zamanlari. En iyi oldugu dönemde inter'in kupasi yoktur. 2006'da baslar Inter hakimiyeti- On oyuncu geliyor, on oyuncu gidiyordu ve orada durmak gercekten bir basariydi. Simdi kendisini biraz olsun sabitlese de dönemin inter kapisi yalama olmus, giren-cikan belli degildi. Zanetti o kaosta canli kalmayi basaran nadir futbolculardandir ki severim kendisini cok.. Lahm'i en cok bu adama benzetirim.




Degerlendirme elbette bugün hala futbol oynayanlar icerisinde yapildi ama "Bayrak Adam" denilince bu ismi biraz olsun anmadan konuyu kapatmamak gerekir diye dusunuyorum.

Paolo Maldini..

11 yorum:

sukullaci dedi ki...

bide maldini sülalesi olarak düşünürsek resmen bayrak aile oldu adamlar. maldini'nin oğluda vardı altyapıda ama bişey yapamadı sanırım hala var mı acaba.

Borges dedi ki...

Sukulaci: var ama daha kucuk onlar. iki tane..Buraya bir videosunu koymustum, seedorf'dan topu kayarak alisi var ki bu hikaye daha bitmedi diyordu resmen..

Liverbird dedi ki...

Milan formasini arada bir degistirselermis keske :)

geloraptor dedi ki...

@borges
O genler sende bende olsa bizde alırız o topu kayaraktan. =)

varol döken dedi ki...

totti roma'dır...

Bahadır dedi ki...

ilk ve son fotoğraf arasındaki ifade benzerliği dikkatimi çekti.

ummagumma dedi ki...

Zanetti inter kariyeri boyunca 39 tane solbek eskitmiş, böyle de gereksiz bir bilgi vereyim

Flying Dutchman dedi ki...

neville sümsüğünden bayrak değil anca aylak adam olur :))

varol döken dedi ki...

aylak adam'ı karıştırma!

oumar dedi ki...

dayı oğlu gerard'ı da görmek isterdi gönül bu listede.

Borges dedi ki...

oumar ve Gerrard nerede diyen diger árkadaslar:

Haklisiniz ama bu bir listeydi sadece icerisini ben doldurdum. Liste klubünde araliksiz bir sekilde en cok oynayanlardan olusuyor. Yani su daha bayrak, bu daha az degil. Gerrard 97'de A takimina cikiyor, buradakiler 93'de.. Bu yüzden yok.

Benim listemde vardir o baska:)