23 Temmuz 2010

Almanlarin Derbi Tepkisi.!



Welt gazetesi Gladbach polis sefini konusturmus ve o da sikayetlerini bir bir dile getirmis:

Öncelikle bu stadi Galatasaray kiralamis ve tüm sorumluluk ona ait. Bu Alman Fedarasyonuna kaydolmamis ve dolayisla bir Organizasyon. Sorumlusu da Galatasaray..

Oradaki polis, olagan sehir polisi oysa saglam bir güvenlik atanmasi yapilmasi gerekiyormus. Burada da Galatasarayi maddiyattan kacmakla suclamak bir yana parayi kazanan onlar cefasini ceken bedavaya hizmet veren Gladbach polisi seklinde bir yaklasim da söz konusu. Bedavaya hizmet derken halkin cebinden cikiyor bu para gibi bir ajitasyon da var isin icerisinde. Özel bir organizasyon oldugundan ve cok kisa süre öncesi Polislige bildirildiginden dolayi bu maci ya da eglenceyi engelleme sansi da yokmus diye dert yaniyor Rainer Wendt.

Organizasyonun sahibi olan Galatasaray'in polise bildirdigi tahmini rakam 25 bin kisi. Oysa stada gelen seyirci sayisi 34 bin. Dolayisla bu yanlis tahmin nedeniyle eksik sayida insan stadin icerisinde güvenligi saglamak zorunda kalmis.

Polis özellikle hakemin ikinci bir taskinlik sonrasi maci iptal etmesinden inanilmaz korkmus. Onca seyirci onca yolu tepmis iken macin iptali sonrasi cok büyük sorunlar yasanabilirmis.

Velhasil Galatasaray, Fedarasyona böyle bir maci kaydettirmeden özel organizasyon statüsü icerisinde güvenligi önemsemeyerek büyük bir hata yapmis. Biri agir olmak üzere 3 insan yaralanmis ve pek cogu da tutuklanmistir. Dahasi dedigimiz gibi parayi kazanan onlar lakin sorunlari yasayan bizleriz diye veryansin.. Bir daha böyle organizasyonlar bu sekilde ülkede yapilmasina izin verilmemeli diye isyan eden Gladbach polisi..

12 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Adam haklı :)

gp maksimov dedi ki...

hayatimda ilk defa bi polisle ayni fikirde olmama sebebiyet verdikleri icin taraftarlariyla bereber iki takimin da yedi ceddine cekiyorum su an. o derece!

CaRtMaNtR dedi ki...

Maçın tatil edilmesinden korkan emniyet müdür bir başka meslektaşı Bünyamin Gezer'i hatırlattı bana.

Ayrıca Spor Toto'nun adını verdiği bir kupayı neden biz organize ederiz onuda anlamadım.

Ehh zaten Adnan Sezgin organize ettiyse bu kadar olur :)

ayb dedi ki...

şark kurnazı, türk işi, tam da almanların uyuz oldukları taraflarımızı tekrar gözlerine sokan bir durum :)

Osman dedi ki...

sanki alman devleti stadyum kirasindan, stadyum etrafindaki atislardan vs para kazanmadi. dedigin gibi ajitasyon kokan söylemler. bir de böyle seyleri yasaklayamiyoruz demis. zihniyete bak.

tabi, böyle seyleri avrupali deyince, türkiye'de de birden "adam disiplinli iste, hemfikirim" tepkilerine yol aciyor.

bu kadar kendimizi kötü görmeyelim. adam bariz sacmalamis.

Borges dedi ki...

Osman: Ben sadece güvenlik önlemlerinin üzerine düsülmemesi görüsüne katiliyorum. Bir kizin sonucta sirtinin tamami yaniyor ve burada onlar hakli duruma geciyor. Vergi mergi geyikleri ajitasyon. Gladbach da bedavaya kiralamiyor, onca insanin Almanya'ya gelmesi de her sey bir kazanctir filan. O polisler acisindan bakmis.

zarkufil dedi ki...

Borges bu habaerin ana linki varsa verebilir misin?

Borges dedi ki...

zarkufil:

http://www.welt.de/sport/fussball/article8577521/Tuerkische-Fans-wueten-beim-Test-in-Moenchengladbach.html

Timur dedi ki...

Vay be...polisin dediklerine hak verenlerde var..

Demek ki halkin cebinden cikiyormus bu paralar..
Bu mac GS-FB degilde Bayern-Schalke maci olsaydi, polis acaba ayni beyanatta bulunurmuydu ??

Sizleri bilmem ama, ben polis sefin verdigi ince mesajlari cok iyi anladim ( almancasi olan herkese haberin altindaki yorumlari okumasini tavsiye ederim...haberi okuyan almanlarda mesaji almis ).

Böyle zihniyetlerin köküne kibrit suyu !!!!

Adam dedi ki...

Eskiden böyle değildi derbi atmosferleri. Son yıllarda resmen tiksinti geldi artık bu manzaralardan. Dünyanın neresinde olursa olsun bu takımlar maç yapmasın.

zarkufil dedi ki...

Love Parade olayini gördükten sonra polisin bu söylediklerine bakis acim degisti. Love Parade icin de mi Galatasaray dogru rakami vermemis?

izi dedi ki...

galatasarayın stadı ne kadara kiraladığı hakkında bilgisi olan var mı ???