22 Temmuz 2010

Arda Turan'i Nasil BIlirsin ?



Kendi taraftarim bezdirdi beni arkadasim. Nasil bilirsin ?

Valla iyi cocuk, yakisikli degil ama sempatik, komik ve iyi topcu deyip gecmek gerekir. Simdi buraya ben ne yazarsam yazayim bir kesim kafadan "hadi ordan" diyecek buraya göre azinlikta kalan bir kesim de "haklisin" diyecek ve dahasi ne yazdiginin pek bir önemi olmayacak.. Bu sekilde seven ve yine bu sekilde nefret eden var.

Hakkinda ben cok agir seyler de söyledim ama acin bakin eksi sözlüge ve nasil baslamis bu iliski ? Nasil devam etmis.. Neden Arda'nin kendisi dahi bilmez iken tüm bu calkantili hayatin onu nasil etkileyecegini, ben her seye ragmen iyi veya kötü diyeyim ki ?

Tek bir iyi ve tek bir kötü yok.

Iyi oyuncu, oyun zekasi ortalamanin üzerinde. Fark yaratacak calimlari da mevcut iken o boyuyla kafasi da fena degil. Genelde akilli kelimeler cikiyor ve en önemlisi taraftar psikolojisine cok hakim.. Genc ve umut verir, söyledigi kadar olmasa da fena da Galatasarayli degil..

Lakin aptal da degil.

30 milyonluk taraftarin ona "Metin Oktay" benzetmesi filan yaptigi yok yahu. Bizzat Arda Turan taraftarin psikolojisine oynuyor. Sürekli Galatasarayliligini dile getirerek kendisi bu rolü taraftarlardan talep ediyor, ilgiyi her zaman ama her zaman kendisine istiyor. Hic ama hic salak degil, öyle taraftarin ya da onun bunun ilgisi altinda "zavalli" olacak oyuncu hic degil. Zeki, cokca zaman köylü kurnazligina girisiyor. Sonuna kadar istedigi popülerligi almasini cok iyi biliyor, taraftar dedigin senin bir araya gelip ortaklasa bir karar almasi mümkün olmayan kabaca 30 milyon insan. Ama bunlarin arasindan gelme bir futbolcu-yönetici bu kitleyi yönetebilir.

Kiskanilacak bir hayati oldugunun farkinda olarak sürekli yasaminin güzelliklerinden muhtesem bir portre cikarip "elbette bana kizacaklar cunku kiskaniliyorum" diyerek nerede oldugunu cok ama cok iyi farkinda. Kendisi kendi yasamini "Mükemmel" diye tanimlarken biz neden asagilama ya da acima pesindeyiz, onu hic anlamadim.

Sonra..

Hic cekinmiyorum arkadasim. Ridvan Dilmen, Mehmet Demirkol gibi yazarlari coktan kafalamis. Ne yapsa "Arda bir tane" diyecek kadar spor yazarlarinin büyük bir kismi tarafindan seviliyor. Hakan Sükür'ü hatirliyorum, yerden yere vurulurdu yahu.. Ama o teknigine, o yeteneksizligine ragmen rekorlari kirdiran etken de sürekli sifirdan baslamasi ve azmidir.

Kaptan..

NTV'ye küfür etmis az önce.. Ya ben ne diyim yahu ?

Bu pasajin dahasi vardir ve öyle uzun olur ki bitmez hic. Bazen Hakan Balta ya da Sebastian Deisler gibi sessiz sakin bir kisilik de yeteneginden dolayi sanki insanlar sürekli onu gündeme getiriyor gibi bir portre olusturulmasi beni ifrit ediyor. Yok öyle bir sey. Arda son yillarda oynadigi futbol ile bir eylemleri ile on kere gündeme gelmistir ki Hakan Sükür'ün gitmesiyle baslar onun dümeni ele alisi ve o gün bugündür de kupa, basari yok ki zaten.. ?

Hakan Sükür ya da isim hic önemli degil o düzeyde bir abinin sorumluluklari aldigi yerde yavas yavas gelisimini sürdürüp altta sadece futboluyla kalip kendisini gelistirmekle yetinse bugün cok baska olacakti. Sadece futboluyla gündeme gelebilseydi sadece buraya yönelip herkes gibi popüler olma sansina erisebilecekti ama yukaridan baktiginizda George Best'in yakisikli olmasaydim Pele olmustum söylemine geliyor.. Baska türlü olmasaydi bugün futboluyla da bu popülerligi yakalayacak yetenekte bir adamdi.. Lakin ona pek gerek kalmadi, ömrü boyu onu Galatasarayda tutacak bir futbolu var zaten.. Digerini de baska türlü aliyor.

Yönetime filan kizamiyorsunuz ona bu sorumlulugu verdigi icin..

Zira..

..ona kaptanlik verilmedigi, ona güvenilmedigi, onun etrafinda bir takim olusturulmadigi icin varolan baskinin nasil oldugunu cok iyi biliyoruz biz.. Arda Turan taraftari söylemleriyle, demecleriyle, o etkisiz oldugu zaman dilimi futboluyla degil de "kosmalariyla" coktan eline gecirdi ve yönetim bu sorumlulugu, güveni "Haldun Üstünel" gibi taraftar mantigiyla klup yöneten yöneticinin zorlamasiyla yapmak zorunda kalmistir. Kewell'i nasil gönderemediyse Arda Turan'i da baska türlü bu takimda tutamazlardi.

Lakin bu hamleler nedeniyle ülkemizden Avrupa kluplerinde oynayacak düzeye gelebilecek bir oyuncu bir bakima harcaniyor. Cevat Güler diyor, idman sonrasi yarim saat daha ekstra calisma yapmasi gereken yerde klubun bekcisiydi, oyuncularin problemiydi ilgileniyor, cok yanlis oldu onun kaptanligi diye..

Hakli adam.!

Messi,Ronaldo denilen adamlarin bugün cektigi sutlarin yüzde doksani giriyorsa bir bakin yirmi yasalti nasildi durumlari ? Bunlar calisma isi ve Arda Turan uzun zamandir Galatasaray seyircisinin ona hazirladigi kosullar nedeniyle "tembellesti". Elestirilerden dolayi sürekli savunmak durumunda kalip kral koltuguna oturttunuz..

Iki frikik cakti, direge takildi. Hemen dedim, sut calisiyor, eksikliklerinin farkinda ve bu sene kendisini gelistirecek o Mladan Boeslav maclarinin yukarisina tasiyacak futbolunu. Degil diyorlar.. Ama bir Galatasaraylinin bu sekilde bakmaktan baska sansi yok. Öyle veya böyle artik sevmek zorunda olacagimiz bir futbolcudur.. Bugün bunlari yazdim, lig baslar baslamaz iyi niyetlerimi yazmaya devam edecegim..

Altyapidan bir oyuncuya basina konu olacak sekilde araba alip süper iyilik yaparsa bunu da yutacagim, "cok iyi cocukmus helal" diyecegim sizin gibi, iyiligin nasil yapilmasi gerektigini unutarak..

Cunku Galatasarayliyim, baska sansim yok ve bugün de bu capta bir elestiri sondur. Bu vesileyle belirtmek isterim ki blogda en son yazmak istedigim konularin basinda Arda Turan geliyor zira konu iceriginden bagimsiz olarak hükmü coktan sevenlerince veya sevmeyenlerince verilmistir. Ne tadi var ne tuzu.. Bu yüzden yüzde doksan Bundesliga,Avrupa futbolu zaten..

* Arda Turan Analizi.!

23 yorum:

Koray Özdemir dedi ki...

Arda kalçadan şut çıkarabiliyor artık. Önceden hep sağ ayak içi vururdu, şimdi ayağının üstüyle de vuruyor. Bu açık şekilde çalışmayla olur. Serbestvuruş özelliğini gerçekten de kazanabilirse Avrupa kulüpleri gerçekten ilgilenebilir Arda'yla. Çünkü gerçekten yetenekli. Her türlü oyuncuya çalım atma yeteneği var, top kaybı az, pas isabeti yüksek vs. vs.

Arda'yı iyi gördüm hazırlık maçlarında.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
CaRtMaNtR dedi ki...

Arda'nın bazı yanlışları var hatta belki şu anda kaptan olacak olgunlukta bile olmayabilir.

Ama şu NTV Spor'a küfür işi doğruysa ne yazıkki bu nedenle kendisini suçlayamayacağım.

Ferit Şahenk'in geçen sene başlattığı Galatasaray karşıtı yayın politikası sonrasın bana kanalda yayınlanan pek çok program izlenmeye değer gelmiyordu.

Dünkü maçtan sonra Rıdvan Dilmen'in Cana'yi Sarp ile karşılaştırması ve hatta Güntekin Onay'ın Sarp'ın hücum yönü daha iyi demesi yada Cana'nın transfer edildiği dönemde Mehmet Demirkol'un spor servisinde biraz maliyetli bir transfer demesi aklıma son gelen güncel ve bana kalırsa son derece taraflı yorumları. Sergen Yalçın (Sıkıntı Var) ve Hakan Ünsal'ı ise saymaya gerek bile duymuyorum.

Ha yinede Galatasaray kaptanı küfür etmemeli ama bir yayın organıda biraz kendine çeki düzen vermeli sanıyorum. Muhtemelen bu olaya fazla taraftar gözlüğü ile bakıyorum ama yinede bu şartların oluşmasında NTV Spor idarecilerinin de hatalarının olduğu göz ardı edilmemelidir.

Borges dedi ki...

Arkadaslar, Arda Turan Ridvan'a mi küfür ediyor?

Hayir. Aksine en cok Ridvan Dilmen'i seviyor, Ridvan da onu. En cok izlenen program olmasi nedeniyle Arda Turan sevgisinin güzel bir boyuta gelmesinde Ridvan Dilmen payi da oldukca fazladir. Buna karsilik Elano,lincoln,Cana elestirileri de cok baskadir ki cok önce burada yer verdik biz bunlara.

Bu adamlarin basinla iliskisi yoktur, yabancidir ve yerliler ile arasi sürekli acilmaktadir.Birbirlerin itetikleyerek..

Arda-RIdvan - NTV birbirlerine benzemez üc farkli konudur.

Arda Küfür etmis, arkasindan özür dilemis. Neden ? bosverin, sorun cok baska bir sekilde ortada.

Ama bir Galatasarayli olarak Arda sadece tek basina kendisini temsil etmiyor artik, ister istemez "hakli" bir sekilde savunulacaktir. Cunku onun basina bir sey gelirse Galatasaray bu sene yine hüzün yasar. BU kadar basit.

CaRtMaNtR dedi ki...

Zaten burada sorun Rıdvan değil Rıdvan'ın bir tek maçın bir tek yarısında bir oyuncu için yargıda bulunmasına izin veren sistemde.

Son 1-2 yıllık sürece kadar bu kanalda böyle bir anlayış yokken bunun birden türemesi. Ha bunu söyleyenlerden bazıları Arda ile samimidir (hoş Arda'nın arkadaş çevreside ilgnç şekilde Fenerbahçeli'dir. Acun, Emre Belözoğlu, Rıdvan vs vs vs) fakat burada kanalın bakış açısı zaman zaman benide isyan ettiriyordu.

Muhtemelen Arda bu nedenle küfür etmemiştir yada Rıdvan veyahut Mehmet Demirkol'a filan değil bu maç sonrası görüntüleri servis edenlere küfür etmiştir.

Fakat bu olay yaşanmışken taraflardan diğerninde son dönemlerdeki hatalarını belirtmek ve bunlar nedeniyle olmasada birinin onlara isyan ettiğini görmek hoş bir tesadüf oldu bana kalırsa.

Yinede önce seferde dediğim gibi Galatasaray kaptanı olarak bunu yapmasa daha iyi olurdu. İşin mantık tarafı bu.

aksilaz dedi ki...

Arda'dan futbol oynamasını bekliyoruz sadece. Galatasaray'da kaptanlık yapmak şuan en kolay işidir. Takımda egosu olan oyuncumu var? Aksine Kewell, Neill ve Cana gibi mükemmel kişilikler mevcut.

Ancak o her zaman bi yerlerde patlıyor. Fazla sempati beslediğim biri değildir kendi adıma. Kaptanımızdır saygı duyarım sadece.

Arda ne zaman çıkar Kadıköy'de maç kazandırır işte o zaman bağrıma basarım.

Pan Monroe dedi ki...

Ben işe farklı tarafından, sadece teknik açıdan bakmak istiyorum. Şöyle bir 10 seneye bakalım. 10 sene önce bütün toplar kimde toplanıyordu? Hagi'de.. Sonra? Hasan'da.. Sonra? Lincoln'de. Şimdi de Arda'da. Hagi'yi çıkar, son 10 yıldır Galatasaray'da en çok yerin dibine sokulan oyuncular bu 3 adamdır. Arda bunların arasında uzak ara en çok cevap yetiştireni ve kaptan olduğu için, daha da bir göze batıp sevimsizleşmesi de normal.

Lakin ,Galatasaray bu manyetik alanda, topu sürükleyip yapıştıracak bir adam aramaktan vazgeçmediği sürece de, bunun üstesinden gelemeyecek. Çünkü o mıknatısta hep "topla oynamayı seven adam" oluyor mübarek. Orta saha organizasyonu, ve olgun atak geliştirme denen şey asla yok.

At topu Arda'ya, bişeyler yaratsın. Çizgiden içeriye bir paralel çalım, bir tane daha.. Bazen ters kanada bir top atmak için, Arda'nın topla beraber yarı sahaya kadar geldiğini görüyoruz. Tamam ama kızamıyorum ki! Maç içinde hiçbirşey denemeyen bir orta saha düzeni hakim. Bakın yapamayan demiyorum, denemeyen. Oysa Arda, Emre ve Hamit'in olduğu bir takım içinde, uzak forvet mantığında çok daha efektif olabiliyor, üstelik top ayağına galatasaraydakinin dörtte biri kadar geldiği halde. Yani işin özü, galatasaray forvet oyuncularına oyun kurma misyonu yüklediği sürece kendilerini geliştirmeleri hiç de mümkün gözükmüyor. Bilakis, topla bu kadar çok oynadıkları için de, daha da antipatikleşiyorlar.

outlaw dedi ki...

ridvan dilmen 45 dakika izledigi oyuncu hakkinda yorum yapiyor. evet, yapiyor. 45 dakikada yapilan gözlem sonucu edinilen fikir saglikli olur mu? eh, olmaz tabii...

olmaz ama herkes o yorumu istiyor. taraftar ridvan'in agzina bakiyor.

beni eglendiren anaakim basina - hakli olarak - bu kadar laf edilirken, blogosferde durum nasil?

oyuncu analizi yapan bloggerlardan kac tanesi 45 dakikalik gözleme sahip?

hadi cana'yi bir tarafa birakalim, zira ingiltere ligi cok izleniyor. (ki ben cana tanitim yazisi yazan adamlarin cogunun da fazla bir sey bildigini düsünmüyorum.) pino'nun transfer haberinden 15 dakika sonra sayisiz oyuncu analizi yayinlandi... muhtemelen bir sürü galatasaray taraftari da bu analizleri okudu. izlemeden yazdigini itiraf eden birkac insani saymiyorum. ama kendi kendini pino uzmani ilan eden adamlardan kacta kaci ridvan'in cana'yi izlediginden fazla izlemisti pino'yu?

hadi birkac bloggeri gecelim, futbola ilgileri, futbol hakkindaki bilgileri gercekten seni beni katlar (kim oldugunun önemi yok, isim vermek istemiyorum), eh bu blog yazan adamlarin yüzde 90'i senin benim gibi adamlar sayin blog okuru...

demek istedigim, "tek suclu"su olmayan bir iliski bu... hemen bilgi, hemen yorum isteyen okur, seyirci vs. bu adamlari, bu yorumlari yaratiyor. bu izleyici, okur tipi de bu cesit bir "bilgilendirme"nin ürünü... bir nevi yumurta-tavuk meselesi...

Borges dedi ki...

outlaw: Ugur Meleke, Ibrahim Altinsay ya da Tanil Bora neden bu okurlardan etkilenmiyor ?Neden bu insanlar o tepkiye gerekli cevabi vermiyor ?

Ki blog bu. 500 tane var hepsi kurus almiyor ,diger tarafta her kanalda her yerde milyon euroyu gecen bir maas var. ONa ragmen bloglar daha bilgiliyse -isim vermiyorum, ben degilim- durum düsünmek gerekir.

Onca milyon euroyu alan belki evine her türlü techizati alip isine saygili olup okuyup bol bol icerikli yorumlar katacak, bilemezsin ki ? Bloglar senin benim gibi siradan insanlar, digerleri degil, fark önemlidir bu acidan.

outlaw dedi ki...

ben yorumu yanlış başlığın altına yapmışım..:)

amacım helal olsun rıdvan'a demek değil, yaptığı yanlış tabii...

ve o yanlışı yapmayanlar da var, ki bunlara senin saydıklarının yanında eklenecek başka isimler de mevcut. ama o "yanlış"ı yapanlar konuşuyor televizyonlarda, onlar alıyor milyon dolarları...

bir tarafta bir mekanizma var, o mekanizma çoğunluğun (hem okur, hem de yazar anlamında) davranışını belirliyor. diğer yanda ahlaki bir tavır var bu mekanizmaya uymayan. (ki o da kendi mekanizmasını yaratıyor ister istemez) ama egemen olan mekanizmanın içinden bir taş oynatınca yerine büyük ihtimalle bir diğeri geçecek.

derdim herhangi bir bloggerı tutup da rıdvan dilmen'le karşılaştırmak değil, rıdvan istese örneğin sunderland'in kombinesini alıp her maça gidip gelebilecek kadar para kazanıyor benim bildiğim kadarıyla, konu cana'yı izlemekse. imkanlar aynı değil tabii. buna bir de bloga yazı yazmanın benim işim olmaması ekleniyor. ben çalışıyorum, okuyorum, başka bir sürü işle uğraşıyorum, onun yanında da blog yazıyorum. bana da milyon eurolar verseler, sen otur ne istiyorsan yaz deseler, ben de şimdi olduğundan daha iyi iş çıkarırım kuşkusuz. (milyonuna da gerek yok, geçimimi bu işten sağlıyor olsam yeter.)

ama dolarları cebe indiren adamlara karşı da gereğinden fazla acımasız olmamak gerek. ben haddim değil diye futbol blogu yazmıyorum, ama yüksek meblalar önerip televizyonda yorumculuk teklif etseler "bari kovulana kadar para durumunu toparlayayım" diye gider yaparım. küçük hakan neden yapmasın aynı şeyi? (fark belki de onun bilmediğini bilmemesinde.) bir de çoğu bloggerın yabancı basını takip edebilmek gibi bir avantajı var bu adamlar karşısında.

futbol blogu yazan insanların arasında da çok iyi işler çıkaranlar var, ama aksi de bir araba dolusu var. aksiyle kastettiğim de az okunmakla falan alakalı değil. bir dolu blogger var tarz olarak anaakım medyada eleştirdiğimiz, işin kötüsü kendilerinin de eleştirdiği şeyleri yeniden yaratan. (reproduzieren'in türkçesi yeniden yaratmak olmuyor tam ama, sen oldu say.) ve bu adamlar az buz okunmuyor blogosfer standartlarında.

benim derdim bu adamların eleştirilmesi değil, çokça eleştirenlerin aynaya bakmaması. ha lafım sana da değil, dolmuşum buraya patladım.

bir "senin benim gibi adamlar" derken okura hitap ediyordum, sana degil...

solo dedi ki...

arda insanlar el kol hareketi yaptı diye otobüsten inmniş had bildiriyor, arda değil miydi yine şükrü saraçoğlu'nda taraftara el kol hareketi çeken?

dreamilan dedi ki...

Arda'nın sonunu fena halde Sergen Yalçın gibi görüyorum.

Adsız dedi ki...

Nefret ediyorum bu çocuktan. beni kendi takımımında soguttu. Allah'ından bulsun.

elma hasan dedi ki...

amma anlamlar yüklediniz şu çocuğa inanılır gibi değil yahu arda arda arda. çocuk kendisini kulübün sahibi sanıyor iki sezondur. geçen sezon baroş'a bile kewell'a bile "pas atarsam ölürüm" hastalığına yakalandı bu kendini sevimli zanneden sevimsiz. biz tribünden görmüyormuyuz kendine oynadığını senin? sesimizi çıkarmadık iki sezondur ele güne karşı kaptandır altyapıdandır bizim çocuktur falan diye ama artık olay biter.

Ozan dedi ki...

ertem ve elma hasan

yarın fenerde oynarsada arkasından konuşamayın sevmeyin desteklemeyinde sizin taraftarlık anlayışınız düşene tekme atmak

elma hasan dedi ki...

ozan

arda'nın nesi düşmüş ki biz tekme atalım birader? hala kaptanı değil mi koca asırlık çınarın? hala istediği gibi at koşturmuyormu takım içinde? rıdvan abisi hala en kötü en rezil oynadığı maçlardan sonra bile "arda varken elano kim oluyor santos'a ne gerek var keita zaten deliydi" yorumlarını yapmıyormu sinsi sinsi? eh işte süper yıldızı arda olan takımın en kalite yabancısı da anca arnavut kasabı lorik cana ayarında olur bundan sonra. iki adnanlar kına yaksın.

Adsız dedi ki...

düşmüş mü :) şimdi biraz agır konusacagım ama olmayacak. ( senin değil arda'nın hakkında... )

Bu ülkede milyonlarca emekçi var, 5 kuruşa hayvan gibi çalıştırılan. afedersin ama her zaman kamera karşısına çıkıp ''benim yaşadığım hayat süper, kıskanılıyorum'' gibi gevşek gevşek konuşmak senin haddine mi ? kimsin ulan sen, kimsin ?

sen bu adamların harcadığı paralarla bu hayatı sürüyorsun.

adam olsun biraz adam. biz metinler, hakanlar, bülentler gördük... biraz mütevazi olsun, bıraksın bu işleri. dinden imandan çıkartıyor bu çocuk. yemin ediyorum soğuttu beni takımdan...

Ozan dedi ki...

Arda'nın Fenerbahçe forması giymesini mi istiyorsunuz yoksa Galatasaray formasıyla, gerçek kapasitesine ulaşmasını mı? sevmek zorunda değilsin ama bu kadar oyun oynanırken en azından galatasaray forması giydiği için sahip çıkmalıyız senin yaptığını ben hiçbir zaman yapmadım nasıl bir futbolcu yüzünden takımdan soğuyabiliyorsun ki m giydiyse bu formayı ona her zaman güvendim sorun rıdvanın ardayı hep iyilemesimi merak etme yakında kötüler ayrıca artık rıdvanı kale almıyorum cana gibi 60 tane bulurmuş

Borges dedi ki...

Ozan: Benim yaptigim bir sey yok. Ben Arda'yi severim ve fakat elestiririm de. Elestirmezsem, eline tüm gücü verirsem, istedigi gibi at kosturursa zararlari olur, olmustur da. O gücü hicbir futbolcunun eline vermemek gerekir bu kadar basit.

Taraftar hep sanki ona eziyet ediyormus gibi geliyor, bunu da cok samimi bulmuyorum. Bizden o rolü isteyen kendisidir. Kendi demecler, söylemleri hangi tepkiyi doguracagini cok iyi biliyor ve fakat bunu bile bile yapip da sanki seyirci onu okonuma getiriyor gibi bir durumu da kabul etmiyorum.


Dahasi. Küfür ederse de taraftara yumruk yumruga giderse de "alkislamam"

30 yasini gectim ben, 22 yasindaki veletin tüm simarikliklarini kabul edip alkislayamiyorum. Dogru davranmasina itmelisin bir taraftar olarak.. Her yaptigini alkislamak, senin benim taraftarin degerininin olmadiginin göstergesidir.

O böyle böyle tepkilerle, alkislarla olgunlasacak ve ben inaniyorum ki yakin zamanda istenilen düzeyde olacaktir. Ama tepkilerle de, elestirilerle de ve elbette alkislarla..

Ozan dedi ki...

@borges

abi benim yaşımda 20 ben sana birşey demedim erteme dedim eleştirilmiyicekde demiyorum sende diyorsun 22 yaşında çocuk diye elbette hataları olucak hatalarını alkışlayalımda demiyorum ıslıklayarak küstürmeyelim sadece taraftar bir pankart açar mesaj verir ama ıslıklamak ne demek

Ozan dedi ki...

abi benim isteğim sadece medyada bu kadar karalanırken taraftarda ardaya mesaj versin ve destekleyelim bu sene kendini baya geliştireceğini gösterdi hazırlık maçlarında sadece diyorum ki bir şans daha verelim ve küstürmeyelim bu sene çok şey katıcak takıma

Borges dedi ki...

Ozan: Mesele su: o yasta neden Kaptan oldu ? Neden her olaya girip kendisini baska türlü gündeme getiriyor ? bir baska abinin altinda bu yasinda sadece futbol, goller ve calismasi gerekir iken neden ?

Bu Galatasaryi birak onu daha mi ileri götürüyor ?

Artik olan olmustur. Sevindirici tarafu formu cok iyi, calisiyor ve bu sene daha iyi olacak.. Biz de gercekten haksizliga ugradigi zaman alkislayacagiz ya da savunacagiz..

Ozan dedi ki...

birde abi sana teşekkür ediyorum burada sizi samimi buluyorum ve yorumlarınıza önem veriyorum iyiki futbol blogları var