18 Temmuz 2010

Pazar Futbol Notlari.!



Bundesliga patronluguna soyunuyor. 18 Agustosta 1.ve 2. Bundesliga kluplerinin katilimi ile gerceklesecek olan secimlere Reinhard Rauball'a rakip olacak. Daha simdiden ikinci Bundesliga kluplerine büyüklerden almadan cok daha fazla gelir getirecegi sözünü vermis. En iyi yaptigi is onun budur.. Breitner, aralarindaki farkliligi anlatir iken kendisinin sürekli felsefe ve benzer konularla ilgilendigini söyler iken Hoeness'in futbolculuk döneminde dahi bir lira daha fazla nasil kazanilirin yollari üzerinde durdugundan bahsediyordu.. Bizzat futbolcu iken kendi memleketinden takimina sponsor bulup onun parasiyla Breitner'in bonversini cikarmis adamdir. Bayern'in basina 30 yil önce gectiginde klubun alti milyon geliri olup milyon euro da borcu var iken bugün borcu olmayan ve yaklasik 300 milyon euro gelire sahip.. Dahasi Arena'nin borcu bittikten sonra diger birinci sinif kluplerle olan farki da fazlasiyla acacaktir.. Iddia ederim ki Man U, Barca, Manchster gibi üc rakibi arasinda ekonomik acidan gelecegi en parlak klup Bayern München..

Hoeness'in Bundesliga patronluguna soyunmasini ben cok önceden istemistim aslinda.. Bu adam bu ligi yönetse cok degil üc-dört yil icerisinde digerlerinin tozunu attirir diye ic gecirmisligim coktur. Cokca kez burada kluplerin ekonomisi hakkindaki öngörülerini ve derin bilgilerine olan hayranligimi sunmusumdur kendisine ve iddia ederim ki o pozisyona daha iyisi gelemez.. Bayern München yeterince iyi bir örnektir bu acidan.. Yüksek ihtimal secimleri kazanip Bundesligayi hizli bir sekilde ivmelendirecektir.



Taner Yalcin iki gol atmis Fenerbahce macinda.. Maci izlemedim ama yorumlarda arkadaslar güzel oynadigini belirtmisler.

Üzerindeki formayi görüyorsunuz. Cok eskiden bu cocugun Türkiye Milli takiminda oynamak istiyorum beyanatini verdigini cok iyi biliyorum. Surada da hakkinda bir seyler uzun zaman önce yazmistik. Dahasi bu yeteneklerden de faydalanamayacagiz.

Ugur Meleke de zamaninda bu ismin üzerinde durdugundan dolayi kesfedilme sorunu yok lakin yaklasim problemi söz konusu. Tavsiyem eger bu yetenekleri Türk Milli takimina kazandirip onlardan da yararlanmak istiyorsaniz Erman Toroglu yerine bu insanlarla ilgilenecek eski güzel futbolculari bu ise vermektir. Cok eski olmayacak, 20'li yaslarin basinda olanlarin "Kahraman" olarak görecegi düzeyde eski futbolcular.. Belki istisna olarak Tanju Colak cok iyi gider.. Mümkün olsa en iyisi Hakan Sükür olurdu zira buradakilerin kahramanidir.. Ikna olur ,pesinden kosar vesaire..

Burak Kaplan, Ilkay Gündogan ve Ömer Toprak ile beraber Taner Yalcin benim ilk etapta aklima gelen "yetenekler"dir. Burak Kaplan bu sene saglam bir cikis yapacaktir, benden söylemesi..



Schalke ilisiginden önce sunu söylemek isterim ben. Real Madrid'i sevmeyen, türlü türlü nedenlerden dolayi bu takima antipati ile bakan pek cok insan gördüm lakin bir insanoglu Raul hakkinda olumsuz bir görüs belirtmemistir. Azili Madrid düsmanlari dahil.. Casillas ile beraber benim bir baska baktigim iki madrili fubtolcudur ama en cok da Raul.. 17 yasinda formayi giydigi vakit izleyip hayran kaldik ve bugüne kadar da sevmemezlik edemedik. Önce yetenegine sonra da insanligina.. Futbol biraz insan kokar abi.. Leo Franco'ya, onca kötü performansina ragmen kizamiyorum ve hatta düstügü duruma da üzülüyorum cunku bu isin insan tarafi her zaman vardir. Ben Raul'u bu sekilde görmek istemezdim acikcasi.. O orada birakmaliydi futbolu ve Zidane kadar ve hatta ondan da fazla saygiyi da hak ediyordu.

Bekim Zidane zamani okudugum bir röportajin icerisinde fubtolcularin Real Madrid'i tanimlamasi vardi ve Zidane Real Madrid icin söyle diyordu: Raul'un klubu. O kadar özdeslestirmisler ki artik Real Madrid icin Zidane daha cok Raul'un klubudür. Kahn ile arasi da oldukca iyidir ve görüsmeye devam ettiklerini söylerlerdi onca cekismeli ve kavgali gecen Madrid-Bayern macindan sonra bile.. Eger transfer gerceklesirse birisi oynayacak eski dost da yorumlayacak yer yer..

Magath, onu cok istiyor ve diyor ki: Ancak Raul gelirse ben kendi sistemimi bu sene oynatabilirim. Her sey Raul'un gelmesine baglidir. Ve ben Bundesligaya gelirse en cok sevinenlerden olacagim. Futbolunu zaten izleme sansina hep sahip olduk ama kendisini biraz daha yakindan tanimak oldukca keyifli olacaktir..



Senijder'imiz da evlendi. Mutluluklar..

3 yorum:

L dedi ki...

geçen şöyle bişey vardı abi:http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/07/ruhunu-satmak-uzre.html

Borges dedi ki...

Enjoy the Lappap: Eren'i ben severim, yazilarini da okurum yer yer. ama bu yazisi basit bir saha ici hamlesinden genel bir karakter analizi olmus ki cok hos degil.

Belki benim görmedigim cok da hos olmayan taraftarlari vardir ama bu resimler dahil henüz ben "hos olmayan" bir sey görmedim. Messi de yer yer dirseklemistir ya da en uysal futbolcu dahil.. Bunlar cok da belirleyici degil.

Oypa13 dedi ki...

Sneijder akıllı adam vesselam.Allah mutlu mesut etsin ama galiba Yolanthe'nin soyadını almış.Banada inceden telefonun ekranındaki Yolanthe resmini kaldırma yolu göründü:)