19 Temmuz 2010

Yabancilari Elden Cikarma Metodu.!

Bu Asamoah'in St.Pauili'de attigi golün sevinci ve biz bunun öncesine gidelim.

Akil  vermek gibi olmasin ama yabancilari almak kadar elden cikarmanin da cesitli yollari vardir. Diyelim ki yilligina 2,2 milyon euro vererek üc yillik antlasma yaptiginiz bir Nobre'niz var elinizde. 

Sizin olusan yeni kosullarinizda Nobre'ye ihtiyaciniz yok. Dahasi dünyadaki hicbir klup bu oyuncuya bu parayi da vermez. Cok deli bir futbol sevgisi yoksa hicbir oyuncu da yillik kazancindan durduk yere bir milyon asagi cekmez baska yerde oynamak icin. 

Peki misal Schalke,Bayern München ne yapiyor bu gibi durumlarda ?

Biraz oyuncu biraz siz fedakarlik yaparak bu isten kurtuluyorsunuz. Nobre'ye diyelim ki Ankaragücü bir milyona kadar veriyor. Siz de üzerine 700 bin ekliyorsunuz, oyuncu da oynayabilecegi ve yararli olabilecegi klube gitmek icin biraz daha aza indiriyor ve anlasma gerceklesiyor. 


Pek cok oyuncu büyüklerde yedek bekleyip oynamadan  parasinin tamamini alacak iken hem bir baska takimda sürekli forma giyip oraya yardimci oluyor ve ayni zamanda siz de yabanci kontenjanini acip oynamayan "eski" yildiz oyuncunuza dehset paralar ödemek durumunda kalmiyorsunuz. 

Fena fikir degil midir ?

Lincoln ayni sekilde Frankfurt gecisi esnasinda benzer bir sekilde Galatasaraydan parasini geri kalan kismini i istemisti ki burada siklikla kullanilan güzel bir yöntemdir. Palmeiras olmasaydi ve olasi bir mahkeme kararinda  takir takir 3,5 milyon euro ödemeye devam etseydiniz daha mi güzel olurdu ki ? Üstelik sonrasinda satabilme sansina da sahip oluyorsunuz zira oyucunuz piyasasini arttiriyor bu sekilde..

 Sadece Besiktas, Galatasaray ya da Fenerbahce'nin degil pek cok klubun yaptigi ve yapabilecegi bir hatadir. Oyuncunun durduk yere Dünya Kupasi ve diger nedenlerden dolayi degeri artacagi gibi ayni sekilde degeri düsebilir. Bu durumda oynatmayacaginizi düsündügünüz vakit onu elden cikarmanin en güzel yolu maasinin bir kismini karsilayarak diger kluplere satmak ya da kiralamaktir. Halil Altintop'u Magath gözden cikarmisti ve neden hic oynatmayacagi bir oyuncuya tam bir maas ödesin ki ? Frankfurt'a kiraldi ve bir kismini kendisi kalanini Frankfurt ödeyerek cok güzel bir kar elde etti.. 

Asaomah'in ayliginin bir kismini hala Schalke öder..  Bu durumda hem Schalke, Hem St.Pauili hem de futbolcunun kendisi kazaniyor..  Lütfen deneyin, güzel yöntem.

9 yorum:

varol döken dedi ki...

nobre'nin maaşının yarısını noat ödesin:)

Koray Özdemir dedi ki...

Geçen yıl Zapo da Bursa'da böyle oynadı yanılmıyorsam.

Pan Monroe dedi ki...

Nobre'ye ödedikleri maaşın 1/10 unu bana ödesinler, ben bir şekilde onu ikna ederim. Bu da açık mektup olsun ilgilelere :)

Borges dedi ki...

Pan Monroe: :))))))

Timur dedi ki...

yillarca uygulanan bi yöntem...yeni bisey degilki..

Borges dedi ki...

Timur: Bizim ülkemizde uygulanmiyor fazla yoksa burada yillarca uygulandigini yazdik zaten.

EDDIE dedi ki...

FM'de sıklıkla kullanılan yöntem :)

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Biz Zapo'da boyle yaptik gecen sene, baska da duymadim.

Minero dedi ki...

Benim de aklıma ilk Zapotochny geldi ama Beşiktaş fiyatı yüksek tutmanın derdinde deniyor. Ne kadar doğru bilemem. Bizde pek işleyeceğini düşünmüyorum. En azından ben Nobre'nin yerinde olsam yıllık 1.5'a hiçbir yerde oynamam. Yatarak 2.2'yi alırım :)