21 Ocak 2011

Protesto Sonrası St.Pauli.!



St.Pauliler burada anlattığımız gibi tepkisini koydu ve peki nasıl bir karşılık buldu ? Başkan'ın açıklaması şudur:

"Her kim ki Freiburg karşılaşmasında kırmızı kurukafa bayrağı taşıdıysa kameralarla tespit edilip galibiyete engel olduğu için bir daha stada alınmayacaktır. O maçın içerisinde taraftarı provake edenleri tek tek..."

Tabi ki böyle bir saçmalık olmadı. Dünyanın hiçbir klubünde kendi taraftarına saldıracak bir klup başkanı bulamazsınız. St.Pauli başka bir kluptur ve taraftarları filan ayrı ama inanın bana iktidar kavramı içerisinde ileride değerlendirmeye alacağımız bu erkin bulaştığı her yer aslında aynıdır. Ve fakat buradaki insanlar her şeye rağmen taraftara rağmen bir eyleme çok da kolay girişemezler. Taraftara karşı eyleme ise sadece Adnan Polat aklı ve zekası ancak... Şimdi protesto sonrası St.Pauli başkanı Stefan Orth neler demiş ona geçelim..



"Sosyal Romantikler" bu konu üzerinde önemle durmuştu hatırlarsanız.

Buraya protesto sonrası klup tarafından bir ihtarname çekildi. Bir daha kadınlar çıplanır çıplanır durursa Susis Show Bar kapı dışarı edilecektir.!



"Takımların ilkonbirini şu markanın sponsorluğunda.." Böyle bir şey Millerntor'da gerçekleşmedi ve "Sosyal Romantikler" bunun böyle kalmasını istiyor.

Başkan: Kalacak..



Sosyal Romantikleri en fazla rahatsız eden konuların başında maç esnasında buradan takip edilerek mesaj gönderip klubün sms yoluyla para kazanma yoluna girilmesiydi. Sosyal Romantikler "Biz o maçı izliyoruz ve bunun daha çok konsantremizi bozmaktan öte bir işlevi yoktur" dedi ki yönetim de hatasın kabul etti. Orada maçtan daha önemli bir olgu yoktur ve maçın kazanılması adına taraftarın konsantresi, desteği önemlidir. Bunu bozacak eylemlerden kaçınılmalıdır.

Yönetim: Hata yaptık, bir daha olmayacak dedi



Gereğinden fazla "Buisiness Seats" var meselesi..

Başkan: Elimizde 200 tane satılmamış "buisiness seats " mevcut diyor ve bunu da yeniden düzenleyip normal koltuk olarak taraftarlara sunuyoruz. Bunlardan başka Loca,Business Seats, VIP v.s. olmayacak, söz.!



Burası neresi ? Burası bir stadyumun içerisinde çocuklar için özel yapılmış belki de dünyadaki stadın içerisindeki tek çocuk yuvası. Stadyuma çocuğunuzla, bebeğinizle geliyorsunuz ve onu buraya bırakıp maçınızı izliyorsunuz.. Böyle bir şey yapıldı ve fakat bu "Kita" Pestalozzi vakfı ile beraber gerçekleştirilen bir proje idi. Sosyal Romantiklerin itirazı ise "PSD Bank" reklamınaydı.

Başkan ne dedi ?

Bu Banka bu vakfa bu projenin gerçekleşmesi esnasında ve daha başka sosyal konularda yardım etmiştir ve bu reklam ilişkisi bizim değil vakfın insiyatifinde gerçekleşmiştir. Sorun olsa da bizi değil bu vakfı bağlar.

Prostesto nasıl yapılır'ı bize göstermelerinin dışında taraftarın protestosu sonrası yönetimin nasıl davranması gerektiğini de birilerine örnek olması dileğiyle..



Ve son söz..

En çok kavga sponsorların seçimi konusunda yaşanıyor. Sosyal Romantikler ve hatta St.Pauli taraftarlarının tamamına yakını seksizm, ırkçılık,Faşizm ve daha pek çok konuyla ilişkin herhangi bir markayı burada görmek istemiyor.

Başkan ne dedi ?

Aranızdan beş kişi seçin ve bize "denetleme kurulu" olarak gönderin. Bizim seçtiklerimizi onlar denetlesinler.. Beraber bu takımı ligde tutar iken hangi markalarla nasıl ve belki de daha da önemlisi ne şekilde sponsor alımı yapacağımızı beraber kararlaştıralım.!

1 yorum:

mustafa.sayan dedi ki...

ikidir st. pauli ve gs (protesto)haberlerini peşpeşe koyman çok manidar hakkaten...yönetim-taraftar ilişkisi açısından iki uç örnek...eline sağlık...