17 Mart 2011

Sevme Hakkı.!



Al Pacino ile Robert De Niro'yu buluşturan "Heat" filmini hatırlar mısınız ? Normal koşullar altında herhangi bir filmin ana karakterinin gözünden olayları izler ve sonucunda katil, hırsız dahi olsalar onların gözünden yaşama baktırıldığınız için sevilirdi. Burada ise hırsız Robert De Niro ve onların peşindeki polis memuru da Al Pacino. Ne yapacağımızı şaşırdık aslında, bocaladık.. Taraf tutma, kazanmasını istemek değil karakteri sevme adına belirleyici olan ne kadar düzgün adam olduğundan ziyade eylemlerinin nasıl sunulduğu olmuştur her zaman. Güzel bir şekilde paketlenirse hemen hepimiz hırsızı,katili, masumu öldüreni ya da bazen seri katili dahi sevebiliyoruz.

Tüm bunlar olağan iken insanlar neden İbrahim Tatlıses'i sevemesin ki? Üstelik bu adam üç kuşağa yetecek derecede üretim göstermiş ve çok büyük kitlelere sesiyle ulaşabilmiş iken ? Sen neden nefret ediyorsun demiyorum, birilerinin estetiğine/beğenisine oturacak şekilde sunuluyor olamaz mı ? Bir uzun havası dahi yetebilir iken onca yılda seslendirdiği onca eser sevdiremez mi kendisini ?

Ben ? Nefret ederim kendisinden. Nedenleri de çoktur. Ve fakat buna rağmen öyle bir parçamız olmuş ki haberini aldığımda üzüldüm çok..Böyle olmamalıdır onun sonu. Yakın zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu karakterin en uzağında duran insan; Kaçamazsın, sen de bu kult figürün parçasısın. Yaşamının içerisinde mutlaka bu adam sana bir yerde dokundu. Ülkemizin tanınırlık açısından Maykıl Ceksin'ıdır. Siz hiç ibrahim Tatlıses'i tanımayan bir Türk tanıdınız mı? Ben de tanımadım. İşte bu adamı öldürmek istediler. Yaşamla ölüm arasında gidip gelir iken yapılan kimi yorumlar çok fazla insafsız..

İnsan herkesi sevebilir, herkesi sevme hakkı her zaman saklıdır. Aynı şekilde aynı insanlar benim "sevmeme" hakkıma dokunmadığı sürece her şey olağandır.

Bu da bu vesileyle çok sevdiğim arkadaşım Coşkun Çelik'e gelsin.. Büyük geçmiş olsun usta.

Hiç yorum yok: