19 Mart 2011

Tuchel vs Klopp.!



Mainz'ın beraberlik golü sonrası birbirine giren iki başarılı teknik adam. Olayı anlatalım önce.

Dortmund 1-0 önde ve Mainz baskı kurmuş durumda. Son dakikalar.. Ceza sahası önünde yakın mesafeden çekilen şut sonrası Subotiç yere yığıldı ve Zidan yüksek ihtimal bunu göremeden topu kaptırdı..Schürrle topu soluna Risse'ye verdi ve yerde yatan Subotiç'e rağmen Risse içeriye ortaladı ve işin en can alıcı noktası tam da Subotiç'in yokluğunun yarattığı bir golün gelmesi..



(1.50'den sonrasını dikkatli izleyin )

Golün hemen sonrasında iki teknik adam birbirlerine girdi. Maç sonrası SKY stüdyolarında bir araya geldiğinde Klopp fazlasıyla sinirliydi. Espri yapıp ortamı yumuşatmaya çalışan Beckenbauer'ı bile "Hiç komik değil Franz" diyerek susturdu. Tuchel, böyle bir durumda fair play'e aykırı bir durumun gerçekleşebilmesi için benim oyuncumun yerde yatan oyuncuyu gördüğünün kanıtlanması gerekir diyor. Dahası siz olsanız tam da bu son saniyede durur musunuz diye de soruyor. Klopp ise kızgınlığının nedenini yerde yatan oyuncuya rağmen devam eden futbolculardan dolayı değil kenarda tüm bu olanlara şahit olup da bu gole abartı bir sevinç gösteren Mainz teknik ekibine olduğunun üzerinde durdu.




Klopp haklı..

Oyuncu her şeye rağmen devam edebilir, golü de atabilir ama böyle bir gole o şekilde sevinilemez.

Prese karşı pres bu maçın özetiydi. Dortmund koştukça Mainz da gücü yettiğince koştu ve fakat gerek Nuri'nin penaltıyı kaçırması gerekse de penaltı pozisyonunda Barrios'un sakatlanıp öldüm allah gol kaçıran Lewandowski'nin girisi bu sonucu doğurdu. Ben olsaydım kesinlikle takımıma bir gol daha yeme emrini verirdim düşme potasında sürünmüyorsam.. Nedir ki bir puan yahu ?

Ayıp ettin Tuchel'ciğim. Klopp haklıydı sinirlenmekte..

4 yorum:

moneywise dedi ki...

Bence orda sakatlanma falan yok. Zaman gecirmeye oynuyor golu de yiyor iyi oluyor. Tuchelde fazla bir abarti gormedim bu video'da. Sanirim biraz mourinho,karaman,vural sevinci seyretmeli klopp.

serdark dedi ki...

" Oyuncu her şeye rağmen devam edebilir, golü de atabilir ama böyle bir gole o şekilde sevinilemez."

ne alaka.? Son dakikada cok temiz gol atmis adamlar, her turlu sevinilir.

mustafa.sayan dedi ki...

adam hayalarının ortasına yemiş topu nası bişey yok yahu...

Borges dedi ki...

moneywise: Subotiç çok yakın mesafeden şutu karşıladı, numara yaptığını sanmıyorum.

Serdark: Subotiç yerde olmasa o gol yenmezdi. Gol çok temizdi diyemeyiz gibi.

Ama şunu da eklemeliyiz: Dortmund panik yaptı ve çok takım burada bilinçli olarak yere yatıp kalkmıyor. Burada öyle bir şey olmasa da bunun şüphesi nedeniyle devam etme ihtimali vardır elbette.