31 Ekim 2011

Kısa kısa Bundesliga!


Skorer defansif oyuncular!

Bu hafta Bundesligada Schaefer, Prödl, Piszczek, Kobiashvili, Pogatetz, Bungert ve Serdar gol attı. 7 defans oyuncusu.. Rekor.. Pierre De Wit, Emanuel Pogatetz ve Slavomir Peszko ise ilk resmi bundesliga golü atan oyuncular..


Pizarro ve Bremen!

1-0 yenik duruma düşmesine rağmen dördüncü kez galip gelmeyi başardı. Geçen iki sezonun toplamında ancak bu sayıya ulaşabilmişlerdi ve bu sene 11 hafta içerisinde.. Tersden bakarsak Mainz dokuz maçtır galip gelemiyor ve sadece ilk iki hafta üst üste kazanmayı başardı lakin buna rağmen Tuchel'in takımı tam yedi kez maçların içerisinde 1-0 öne geçmesine rağmen dördünü kaybetti.
Pizarro ise Bremen'in son attığı 12 golün de içerisinde var. yedi tanesini kendisi attı dördümü de hazırladı. Toplamda 150.golünü attı ki hali hazırda Bundesliga tarihinin en fazla gol atan "yabancı" oyuncusu konumunda. Bayern'de oynamadığı zamanlar bir yana Premiere Ligde geçirdiği sezon olmasa bu sayı çok daha fazla olurdu kuşkusuz..


Bayern ve korkunç istatistikleri!

İlk hafta evinde kaybetti. İşte o gün bugündür evinde yenilmiyor ve yakaladığı seri korkunç.. Gladbach maçı sonrası evinde oynadığı 8 maçta 33 gol atıp " 0" gol yedi. Yuh.. Sezonun ilk altı haftasında yirmi üç gol attı ki bunu daha önce hiçbir döneminde başaramamıştı.

Daha korkuncu ise Mario Gomez..

Bayern adına oynadığı 71 karşılaşmada 50.golünü attı. Gerd Müller dahi 71 maçta ancak 43 tane atabilmişti..


Raffael..

Dördüncü golünü attı bu sezon. O attığı zaman Berlin hiç kaybetmedi. Blogu ilk yazmaya başladığımda genç yetenek diye burada işlemiştik ki hakkını veriyor. İnanılmaz soğuk kanlı ve iş bitirici. On numara..


Schalke rüzgarı!

Schalke yeni hocası Stevens ile oynadığı altı resmi maçın beşini kazandı. Dahası şu 11 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısı geçen sezonun ikinci devresinden bile fazla! Takım şu an çok formda ama özellikle Klaas-Jan Huntelaar.. Oynadığı 19 resmi maçın içerisinde bu sezon 21 gol attı! Kafa, vole, sağ, sol.. Tam bir golcü ki tarifi zor bugünlerde..


Kendisine geldi!

Dortmund neden bu sene kötü diyenlere ben hep aynı cevabı verdim: Nuri'sizlik ya da kısaca İlkay! Klopp çekti sonunda İlkay'ı kulubeye ve onun yerine Kehl olmadı Leitner (laytner diye okunur arkadaşım, letner ne ?) yerleştirdi. Sonuç şöyle bir şey: Köln karşısında 27 atak girişimi.. Bu hafta da kaleye gönderilen 20 şut.. İnanılmaz! Puan kaybetse dahi geçen senenin Dortmund'una doğru bir gidiş söz konusu. Bu hafta Stuttgart deplasmanında attıkları gol onların tarihteki deplasman golleri içerisinde 1000.golüydü..


Reus ve Gladbach!

Hamburg evinde hiç kazanamadı ve Gladbach da evinde hiç kaybetmedi! Reus son dönemin en gözde yeteneği konumunda. Milli takıma ısınıyor, Bayern istiyor ama o geçen sene 15 milyon verilmesine rağmen (sözleşmesine göre serbest kalıyordu) gitmek istemedi ve Gladbach'ta kaldı.. düşmekten son anda kurtardığı takımında.. Bu sezon ise eğer böyle devam ederse kalması imkansız. Robben-Ribery'den minumum birisinin her daim sakat olduğu yere muazzam uyar.. İşte o zaman Bayern tam anlamıyla durdurulmaz ve bunun farkında olan yönetim de bu çocuğun peşinde.. Hayırlısı..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

abi pizarro hesabı şaşmış sanki?

7+4=12 olmaz ki:)

Borges dedi ki...

haklısın tarık. 12 golün 11'ini olacaktı olmamış.p

g7mor dedi ki...

ilkay, wolsburg maçında ilk 18'de yokmuş, izleyemedim. sakat mıydı yoksa dediğiniz gidi dortmund ilk 11 kariyeri bitti mi?
devre arası üste para verip mehmet ekici ile takas etsinler:)