30 Ekim 2011

Organize goller!



1- Bayern München - Mario Gomez

Başlama düdüğü ile beraber 98 saniye içerisinde 15.kez topla buluşulmasında golü buldu. Bayern birbiri ardına 8 pas yaptı. Stoperrlikten kalan boş vakitlerde duran top kullanıcısı olan Badstuber'in kendi yarı sahasının solundan rakip ceza sahasının sağ kenarında bekleyen Schweinsteiger'e milimetrik pası atarak Gomez'e gol Schweinsteiger'e de asist yaptırıyordu. Gomez'in müthiş kafası, Schweinsteiger'in ortası ya da birbiri ardına yapılan paslardan ziyade Badstuber'in bu oyun görüşü ve becerisi inanılmazdı. Diyagonal pası öyle abartıyor ki bunun aynısından bir kere daha yapıyor videonun altıncı dakikasında.. Yine Video'nun 7.30'unda atılan bir Badstuber ara pası golü getiriyor..


2- Borussia Mönchengladbach - Marco Reus

Mönchengladbach kalecisi önündeki sağ stoperine topu uzatır. (Video 5.20) Stoperi iki adım ilerisindeki defansif orta sahasına iletir ve işte bu oyuncu da sol açık bölgesine o muhteşem uzun topu atar. Arango kendisine gelen bu topu bekletmeden Reus'a aktarır ve günün kahramanı genç yetenek de gole ulaşmakta zorlanmaz. Kaleden gole 4 pas!


3- Stuttgart - Serdar Taşçı

Sol koridorda bir frikik kazanır Stuttgart. (Video 2.32) Topun başına Hajnal geçer ve Harnik de barajın içerisinde konuşlanır.Hajnal topa doğru gider iken Harnik barajdan çıkıp ters yöne doğru koşusunu gerçekleştirir iken top tam da onun uzak kale direğinin dibine geldiğinde önüne aktarılır.Harnik'in vuruşu direkte patlasa da dönüşünde Serdar Taşçı tamamlar. Rakibin kendisini bunalttığı anda muhteşem bir frikik organizasyonu ile öne geçer Stuttgart.


4- Wolfsburg - Hertha Berlin Raffael

Kaleci topu burada sol stoperine verir.(video 1.53) Oyuncu bekletmeden önündeki orta sahaya iletir ve o da gelir gelmez Lasaggo'ya ulaştırır. Genç yetenek tek pas ile kaleciden kendisine kadar gelen topu Raffael ile buluşturulur. Üç topta kendi kalesinden rakip kaleye geçen Berlin golü Raffael ile bulur iken bu organizasyon kaleden başlayıp üç adımda tek pas ile gerçekleşir, seyri dahi keyiflidir.

4 yorum:

delorean dedi ki...

Goller güzel de Dortmund'a verilmeyen penaltıyı gördün mü abi? Artık son nokta. Kaç haftadır Dortmund'un penaltıları çalınmıyor.Alman basınında, Dortmund şu kadar maçtır penaltı kullanmıyor tarzı yorumlar çıkıyor mu merak ediyorum :)

Borges dedi ki...

delorean: Penaltı es geçildi dortmundlular feci çıkıştı. Bundesliga görünümü hayatımfutbol dergisine yapıldı ama sana şunu söyleyebilirim ki Dortmund puanı bıraksa da umut verdi, çok iyiydi bu maçta. dahası burada geçemediği hakem değil kaleci sven Ulreich idi. Önemli olan bence Dortmund'un eski formuna dönüyor olması.. Maalasef İlkay'ın çıkışı etkili oldu. Çok etkiliydi bu maçta.. Ulreich'ı geçemediler işte.

delorean dedi ki...

Evet abi takım iyi yolda.İzledim maçı.2.yarıda Ulreich çizgiden toplar çıkardı falan.Kagawa da eski formuna yaklaştı denebilir.Etkili oluyor.Artık Olympiakos maçında herkes gerçek Dortmund'u bekliyor. 2 farklı kazanıp averaj üstünlüğünü almasını bekliyorum ben.Umarım yine bireysel hatalar olmaz.

Unknown dedi ki...

Bayern'in 4. golunden hemen once Mario Gomez kosulariyla defansi allak bullak ediyor, zor olani kolay gosteriyor bir yerde, ligimizde altyapilarda muhakkak bu kosular ezberletilmeli, suan ligimizde Semih (o da biraz) disinda su tarz kosu yapan tek bir santrafor yok..

Van Buyten'in M. Gomez'e attigi ara pasini da ligimizde atabilecek adam cok az var, o boslugu gorebilecek adam yok, varsa da ancak Guti'dir, adamin her gecen gun oyun gorusu gelisiyor, durdurulamaz bir stoper olma yolunda devam ediyor..