1 Kasım 2011

Gökhan Töre!



Gökhan Töre çok kaliteli bir futbolcu. Sanırım bu konuda hemen herkes fikir birliğine varmıştır. Tek kelimeyle yeteneği tartışılmaz. K'lautern karşısında ise daha başka şeyler gördüm.

Misal baskı karşısında teslim olmayan bir karaktere sahip. Bu büyük değil "çok" büyük futbolcu olmak için çok çok önemli bir özellik. Mesut Özil de aynı şekilde her türlü baskıya karşı serin kanlılığını koruyan sakin bir yapısı var. Bu oyuncular varolan performanslarını en olması gereken yerde de gösterebiliyorlar. Hemen herkesin ellerinin ayaklarının titrediği, olayların akışına kendisini kaptırıp sahada gezindiği noktada bu futbolcular gerekeni yaparlar.

Hamburg Rajkovic'in kırmızısı ile bir anda oyundan düştü. Teknik maçı kazandıracağınıa inandığınız o heyecanı ters tepti ve oyuncuları sahada gerginliğe itti. Bir tek kişi etkilenmedi: Gökhan Töre.. Çok ama gerçekten çok iyi oynadı ve atılan tek golün de ortasını yaptı.

Top ayağına yapışıyor, hızlı, seri ve olması gerektiği noktada topu da ayağından çıkarıyor, oyun zekası çok iyi. Kendi gücünün sınırlarının farkında olarak hareket ediyor. Fink kırmızı sonrası onu bir bölüm merkez orta saha oynattı ve açıkcası dağılan takımı biraz olsun topladı. Tam olarak bölgesi nedir, onu henüz çözebilmiş değilim ama sanırım Robbenvarı etkinlilikte bir sağ kenar/dış forvet olabilir..

Almanya bana göre bu sefer yanıldı. İlkay iyi, yetenekli bir futbolcu ama Gökhan Töre ve Mehmet Ekici'den herhangi birisi ile onu değişmem, mesele bu.. Hiddink ileride hakkını vereceğiniz çok ama çok güzel iş çıkarttı zira bu hafta Ömer Toprak da müthiş oynadı.. Eski takımı Freiburg'u tek başına durdurdu. K'lautern'deki Olcay hariç bizimkiler iyiydi bu hafta..

4 yorum:

delorean dedi ki...

Hiddink iyi iş çıkardı da sen Avusturya maçı golü düşünmeyip Gökhan Töre'yi 90+3'te oyuna alıyorsan,Azerbaycan maçında dahi Ömer Toprak yerine Gökhan Zan'ı oynatıyorsan bunun ne anlamı var? Selçuk Şahin,Gökhan Zan,Servet Çetin.Bu oyuncuları oynatarak ne kazanacağını düşünüyorsun ki? Mehmet Ekici neden hiç oynamıyor milli takımda? Ayrıca Hiddink'lik bir durum olduğunu düşünmüyorum.Bu saçma kadro seçimlerinin sorumlusu Oğuz Çetin'dir.Yazık oluyor.Çok yazık.

Borges dedi ki...

bence biraz zaman vermek de gerekir. Nuri oturmaz hemen dedik ve oturmadı da ilk maçlarında. Ama zamanla sorun giderilecek zira artık bu oyuncular da yalnız değiller. Ömer,Mehmet,Nuri ,Hamit v.s..

kaynaşacaklar ki hemen hepsi yirmili yaşlarının başında. Düşün.. on yıl var önlerinde.

Unknown dedi ki...

Borges onlerinde 10 yil var diyorsun fakat yenilsen de yensen de programinda senin almanya milli takimi anlizini merakla takip ettim, cunku biliyorum ki suan turkiye'de alman futboluna en hakim kisisin bu net, orada almanya milli takimin oyuncularinin yaslari ve oynadigi milli maclarin kisa istatistikleri verilmisti, rakamlar korkunctu, 26 yasinda Podolski yanilmiyorsam 90 kusur milli macta sahaya cikmis, diger 23 yas civarindaki oyuncular 20 ve 30 civarlarinda..

Bizim Nuri 5 sene once milli oldu daha iki mac 90 dakika oynamadi yahu.. Onunde kim var koca gobek emre, 2008 den sonra devamli asagiya giden aurelio, selcuk sahinyanpa.. ya da Gokhan Tore Almanya, Azerbaycan maclarinda tartismasiz en iyi oyuncusu, adam ben futbolcuyum diye bagiriyor, hala milli takima ismini direk yazamiyoruz.. Arda efendi var tabi orda nasil oynasinki cocuk?

Mehmet Ekici iki mac sahsi oynadi diye bicak bigi kesildi ilk 11 den ki sahsi oynamak zorunda birakildi, bir kisi aciga cikipta top almak niyetinde olmazsa messi olsa sahsi oynar.. burada yanlis olan seyler var kesin. sadece gurbetcileri konusmayalim, Ismail Koybasi her mac ustune koyarken sen gidip Hakan Balta'ya sarilirsan benim milli takima guvenmemi bekleme.

Cenk Tosun gecen sezonun Burak Yilmaz'iydi bir macta sans verilmedi yahu..

Mert Gunok'tan falan bahsetmiyorum..

olmaz, hic konusturmuyorsun, 25 dakika konustu olmaz, van minit, gaza geldim :D

armgn dedi ki...

http://futbolmanya.blogspot.com/2011/10/milli-paradoks.html yazısını okuyabildin mi bilmiyorum ama kimsenin farkında olmadığı şey milli takımın on yılına damga vuracak işlerin hiddink tarafında yapıldığı değil mi aslında