2 Kasım 2011

Süper Mario!



Yetenek değil mi ? daha 1992 doğumlu olmasına rağmen Arsenal 40 milyon verdi ve daha da ötesi bu kabul edilmedi. Siz düşünün gerisini..

Nedir onu özel yapan?

Yetenekli, bu kesin. Sokak futbolcusu tanımına uysa da sokakta futbol oynamadı. Neredeyse 15 yaşından bu yana her yaş kategorisinde birbirlerinden farklı teknik adam ile çalıştı. Öyle ki o sokak futboluna ona yakın teknik adam üzerine şekil vermek için çaba harcadı.

Bugüne kadar 36 pozisyon hazırladı. Ligin en iyisi iken bu oran Götze'nin kırmızı karttan dolayı iki maç oynamasına rağmen bu sayıya ulaştığını belirtelim. Dahası oynamadığı iki maçta da Dortmund puan kaybetti. Bitti mi ?

Almanya'nın en çalışkan oyuncusu Müller'dir. (Schürrle de inanılmazdır) Ve Thomas Müller maç başına 10.9 km koşar. Peki Götze ? 11,7 km! Dahası ofansif bir oyuncu olması ve o bölgede oynamasına rağmen ikili mücadele kazanma oranı yüzde 46!! (yine Müller yüzde 43) Gerek Mesut gerekse de David Beckham çocukluğunda kendilerinden büyük insanlarla maç yapmasının avantajını gördüklerini çok kere söylediler. Götze için de bu geçerli. 17 yaşında Bundesligada oynamaya başladı ve çok öncesinde başladı kendisinden yaşça ve fiziksel olarak çok daha gelişmiş insanlarla oynamaya..

Bir anda, çok kısa bir süre içerisinde Mario Götze fırtınası esti. Geçen senenin başında burada işlenildiğinde tek bir allahın kulu (almanlar dahi) isminden bi haberdi. Özellikle Brezilya maçı inanılmaz bir övgü korosu başladı. Götze diyor ki artık beni minumum iki kişi tutuyor, herkes çok daha sert giriyor v.s. Bu sene onun için yeni bir sınav.. Buradan da çıkarsa işte büyük futbolcu olacak yolun yarısını da aştı.

Transfer olacak mı ?

Bayern'e gitmem demiyor, bilemem diyor. Olabilir diyor ama daha gelişmesi gerektiğini ve eğer "Dortmund ilk dörtdün içerisinde olursa" burada kalacağından bahsediyor. Yani transfer olması için koşullar ancak onu şampiyonlar liginden ayırırsa ancak.. Barcelona,Real Madrid,Arsenal,Man U, Man City gibi takımlara gidebilir.. Büyük söz etmiyor, her şey her an olabilir diyerek de transfere pencere açıyor aslında..

Geleceğinden ziyade geçmişi çok güzel bu oyuncunun.. Dolayısla yolu açık ve karakteri de futbola oldukça uygun. Birilerinin yönlendirmesine gerek yok zira bebe yaşından bu yana spora ait ne varsa hemen hemen bütün tavsiyeler ona verilmiştir, tam anlamıyla yeni neslin en yetenkli futbolcusu konumunda.. Hayırlısı!

9 yorum:

5ocak dedi ki...

Guze yazi olmus eline saglik (caprazkademe)

Unknown dedi ki...

oha adam cok yakisikli, barcelonaya gitsin.. :)

Barış dedi ki...

Biraz tıknaz ama olsun o kadar :)

HHKahraman dedi ki...

1-2 sene içinde aynı gelişimi Gökhan Töre'nin göstereceğini ve bu noktaya geleceğini düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

"Olabilir diyor ama daha gelişmesi gerektiğini ve eğer "Dortmund dördüncü olmazsa" burada kalacağından bahsediyor. Yani transfer olması için koşullar ancak onu şampiyonlar liginden ayırırsa ancak.. "

Buarada sanki bir terslik var hocam.

Almira dedi ki...

tipsy :) dedi ki...

oha adam cok yakisikli, barcelonaya gitsin..

demişsin ama yakışıklıysa Real Madrid'e gitsin. Barcelona'da Real Madriddeki kadar yakışıklı varmı ki?

delorean dedi ki...

Dortmund güzel bir nesil yakalamışken bitirin takımı bitirin.Sen de git Götze. Hummels de Subotic de gitsin.Büyük takımlar alsın oynatsın.Yedek bıraksınlar.Dortmund nedir ki ya?

Borges dedi ki...

delorean:Bu sene boşa çıkacak olan Farfan da diyor ki şampiyonlar ligi olursa kalabilirim.ama Götze'nin durumu farklı.

Bundesligada Bayern hariç hiçbir takım sana şampiyonlar ligi garantisi veremez ve bu oyuncu dünyayı sarsabilecek konumda. üç dört yıl küme düşme mücadelesi de verebilir, bunu göze alamaz. Greusskreutz'un yapacağı fedakarlık ile Götze'ninki aynı değil.

Lakin Dortmund işi sağlama almış durumda bir tek Nuri vardı o da gitti zaten diğerlerin sözleşmesi 2014 minumum.. gördüğün üzere 40 milyon da gelse vermiyorlar.

delorean dedi ki...

Zaten tek teselli o. Götze ayrılsa dahi Dortmund bu sefer iyi para kazanacak.Aslında Dortmund'un bu yönetim zihniyetiyle yeni Götze'ler çıkarabileceğini de düşünüyorum.Sırada Leitner var.Yavaş yavaş oynamaya başladı. Dortmund için önemli olan istikrardır.Klüp iyi yolda.