4 Nisan 2012

Kagawa uzatmıyor..



Transfer işi önemlidir ama doğruyu bulmak çok kolay değildir. Oyuncu gideceği takımı ve ligi iyi seçmelidir. Kötü futbolcudan ziyade koşullara uygun olmayanlar söz konusu ve bu o kadar önemlidir ki yaptığınız seçimin sonunda dünyanın en iyisi ile portekiz ligindeki sıradan oyuncu olmaya doğru yol alabilirsiniz.

Kagawa Dortmund ile anlaşamıyor çünkü peşinde Manchester United var. Chelsea filan da söz konusu ama bence Manchester seçeneği onu zorluyor.

Şu kesin ki Kagawa Premiere Lig'e uygun. Hızlı hareket ediyor, çabuk düşünüyor ve teknik olduğu kadar da seri. Temposu da oraya yeter ve hatta Dortmund'dan çıkan her oyuncunun temposu her yere yeter. Ama işte Dortmund da sağlam geliyor. Götze uzattı, Reus geliyor efendim arkadan sağlam yatırımlar da yapılıyor..

Başka açıdan Dortmund'un sorunu hala ekonomik.. Böğründen çıkardığı oyuncular ligi de aşıp dünya yıldızı oluyor. 1.5 milyon olan ücretini 3 milyona çıkarsa da bu çok da yeterli değil.Höness'in dediğine geliyoruz yine.. Dortmund biraz da "yıldız olmayan" oyuncuların güzelliklerinden faydalandı Avrupa Kupası oynanaması bir yana.. Şimdi hepsi star ve burada Bayern'in avantajı devreye giriyor. Hem idare hem de maddi olarak onları tatmin etme konusunda 60 adım önünde Dortmund'un.. Barrios "haklı" olarak yedek bekletildi ama idare edilemedi.Lewandowski ile sorun yaşar iken Kagawa da aynı şekilde imzalamıyor. Kuba da dertliydi v.s. v.s.

Kulup 40 milyonluk teklifi reddebilecek kadar kendisini kurtardı ama artık büyük sorun oyuncu maaşları. Pek çok büyük kulüp bonservisi elinde oyuncuları satarak düzlüğe çıkıyor zira maaşları inanılmaz. Ribery-Robben'in yıllık maaşı 20 milyonu buluyor. Schweinsteiger'i Lahm'ı Neuer'i Gomez'i ekle ortaya çıkan rakam inanılmaz.. Şimdi Kagawa isteyecek 5.. Lewandowski keza aynı şekilde Götze yükseltti Reus'e verildi derken Dortmund'un işi zor.. Kagawa'nın da seçimi kolay değil zira diğer yanda bekletilen Ferguson ve Man U.. herhangi bir takım ya da menajer değil.. İki hafta süre vermişler, bakalım ne olacak..

3 yorum:

erwim dedi ki...

Dortmund'un bu sorunu uzun vadede aşabileceğini düşünüyorum. Şu anda o kabus günlerden sonra hala (!) bir geçiş aşamasındalar ve altyapıdan çıkardıkları oyuncularla birlikte Reus gibi satın alacakları genç ve yetenekli oyuncular ile bu geçiş dönemini başarılı bir şekilde geçme çabası içindeler, böyle bir planları var gibi geliyor bana. Bu dönemin sonrasında, Avrupa'da tekrar bir marka olduklarında, gelecekteki Lewandowskiler de imzalar, Kagawalar da Manchester mı, Dortmund mu diye düşünüp kalmaya kara verir...

Devil dedi ki...

@erwim reus'da dortmundun altyapısından çıkmış bir oyuncu. Hatırlatmak istedim sadece

felix mourinho dedi ki...

şu almanya'da yıldız olan veya 1-2 sene bundesliga'da sivrilen her topçunun münih'e gitmesi olayı bir son bulabilse daha taş gibi bir münih izleriz. en azından adam akıllı transferlere yönelirler. ivmelenen bundesliga iyice uçar. gomez 30 tane atıyor hemen hoop geliyor. klose 30 atıyor hooop klose gel. aaa ismael iyi stoper. sen de gel. aa lucio da iyi. sen de gel. van buyten sen de gel. ballack'ı da alalım. neuer de gelsin. luiz gustavo'da gelsin. heynckes iyi sezon geçirdi. gel hoca da sen ol. zaten rakipte adam kalmıyor başa çıkacak. şükür dortmund mucize yarattı bundesliga'da taş gibi bir takım izliyoruz. yoksa hummels-subotic tandemini de kapardı münih. götze'yi de alırdı.

defans hattı allahlık münih'in. toplasan bir sergio ramos değil güntekin. puyol hiç değil. mou başkan yine kupaya ev sahipliği yapacak bir takımı eleyip yine kötü adam olacak.