6 Nisan 2012

Mesut-Nuri


Her ikisini de 15-16 yaşlarından itibaren takip ettiğim için diğer gurbetçi oyunculardan daha başka bakarım. En azından bana her ikisi de kendisini kanıtlamıştır zira yüzün üzerinde maçlarını izledim. Nuri sezon başı sakatlığının cezasını çeker iken sistem takımında kilit mevki oynamasının da dezavantajını yaşıyor. Golcü ya da ön oyuncusu olsaydı belki rakibi çok olurdu ama oyuna girmesi daha sık gerçekleşirdi. Şimdi o bölge bu sezon böyle devam eder ama seneye en ufak bir boşlukta formasını kaparsa geri vermez, daha önceden de yaşadık bunu biz.

Yazılar kayıt altında ya insan tuhaflaşıyor. "Nuri'nin bonservisinde açık var, yüklenin lan" dediğim günleri hatırlıyorum. Hele ki Mesut Özil konusu daha da beter. Bremen'e ilk transfer olduğunda nasıl sevindiğimi hatırlıyorum zira onu parlatacak yegane kulup Bremen idi. Hannover ve Stuttgart seçeneklerini işaretlememesi bugüne gelmesinin en önemli nedenleri arasındadır.

Hülasa şimdi Bayern'e karşı oynayacaklar.. Bayern'den ziyade Uli Höness'i severim ama diğer yanda da Mesut Özil, Nuri ve hatta böyle önemli maçlarda sürekli forma giyen Hamit var. Keyifli geçecek nerden bakarsak bakalım ki bana göre sevinmeye daha çok yakın olan bu ikisi ve onun takımıdır..

1 yorum:

EsseGessE dedi ki...

geriye donuk olarak okudum blogu da yeni kesfettim zaten.anladıgım almanya'yı avcunun içi gibi biliyorsun.. su andaki mevcut gurbetçiler benim bildigim emre can, cuneyt koz ve samed yesil..ne durumdalar? potansiyelleri nedir? özellikle emre can fm'de cok iyi sence patlama ihtimalleri var mı?