6 Nisan 2012

Mame Diouf



Diouf iyi bir devre arası transferi. Ligde ve Avrupa Kupasında atıyor da atıyor. Peki her şey bu kadar basit midir? Ben size bunu aslında daha önce yapılan Abdellaoue postunda da anlatmıştım ama burada altını bir daha çizelim.

Diouf Norveç liginde muazzam bir başarı gösteriyor. Molde'de 92 maçta 45 gol atıyor ve hatta bir maçta 9 dakika içerisinde sol, sağ ayak ve kafa ile olmak üzere hattrick de yapıyor. Hannover izliyor ama Ferguson da peşinde. 2 yıldır bu oyuncuyu gözlemliyor Alex Ferguson ve ne alacak kadar tatmin oluyor ne de bırakacak kadar olumsuz bir düşüncesi.. Tam Hannover almak üzere iken hemen araya girip alıyor. "Aslında takıma transfer yapmayacaktık, tamamlamıştık kadroyu ama onu bir başkasına bırakamazdık" diyerek transferini yapıyor. İlk maçında da gol atmasına rağmen bu onun son golü oluyor Manchester United'da zira Rooney ve Berbatov'la yarışamıyor. Blackburn'e kiralansa da orada da içeri giremeyince Hannover geç de olsa oyuncuyu alıyor.

Ferguson'un menajerliğinin en güzel ayrıntısı Bekım kitabından cümlelerle anlatmıştım. 13 yaşındaki geleceği olan genç yetenekle nasıl ilgilendiğini.. Hannover gerek Abdellaoue'da gerekse de Diouf da hızlı hareket etmeyip uzun süre gözlem yaparak ilerlediğini.. Ve şöyle düşünün Hannover bu oyuncuyu izlemeye başladığı günden bu yana belki üç teknik adam eskitti ama sonucunda doğru bir transfere imza attı. Neden "tek başına" teknik direktör yetersizdir ve mutlaka bu sportif yönetim konusunda bir başka isme ihtiyaç duyuyoruzun cevabı da burada saklı. Ya Fatih Terim, Aykut Kocaman'la Fergusonlaşacaksınız ya da teknik direktör seçer gibi sportif direktör atayıp mümkünse siz -para babaları- futbol yönetiminden elinizi ayağınızı çekeceksiniz..

Diouf gerçekten güzel bir performans sergiledi ama başka açıdan Ya Konan, Abdellaoue gibi formda iki forvetin yanında üçüncü forvet olarak gelerek "kimi oynatsak" sorununu ortaya çıkardı. Atletico maçında Slomka "ya Konan- Diouf" ikilisine görev verdi, ben olsam önce Abdelloue'yi yazardım sonra diğerlerini gibi.. Eh herkesin böyle derdi olsun diyoruz..

Hiç yorum yok: