4 Nisan 2012

Klopp & Reus



Ancelotti de Reus'un üzerinde durmuş. Fazlasıyla değerli bir oyuncu.

Hızlı, seri, teknik olduğu kadar "çalışkan". Yıldız bir oyuncu ama saha içi işçiliği inanılmaz. Misal Götze ya da Mesut'dan farkı onunla beraber defansif açıdan sorun yaşamayacak ve hatta takımınızı bu açıdan onun varlığıyla güçlendirebileceksiniz. Belki en önemlisi kafası teknik direktör gibi çalışıyor, üç-beş hamle sonrasını görüp ona göre hareket edebiliyor (bu konuda en iyisi Mesut..) Aklını devreye sokabildiği için potansiyelinin üzerinde bir verim alabiliyorsunuz. Dortmun adına ise daha başka artıları da söz konusu.

Klopp'un her oyuncusu koşacak. Adam her maç sonrası bir bir iletişime geçip koşu mesafelerinden mücadele girişimlerine kadar oyuncularına tabelayı sunup hesap soruyor. Dolayısla her oyuncu bunun bilincinde hareket ederek gücünü sonuna kadar sahaya veriyor. En büyük motivasyon her hareketinizin ayrı bir şekilde değerlendirileceğinin farkında olarak hareket etmektir. Koşacak onun takımı.. Reus kenar forvet ya da merkez forvet oynasa dahi koşar.. Savunması en az hücumu kadar iyidir ve kompleksi olmayan bir oyuncu.

Oyunu her anlamda iki taraflı oynar. Savunma ve Hücum.. Saha içi ve dışı. Motivasyon ve taktiksel yetkinlik.. Reus'da hepsi vardır.

Eğer birisi bana geleceğin rol model oyuncusu nasıl olmalıdır diye sorsa çok yönlülüğünden savunmasına kadar her şeyiyle Marco Reus derdim, Götze'den bile önce onun adını anarım ilk.. Beş yıl sonra kim nerede olur bilinmez de Reus hep burada olacaktır..

Hiç yorum yok: