7 Aralık 2012

Arda-Emre


Son dönemde Arda'nın üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum. Çok da önemli olmayan bir basketbol takımı ziyareti farklı şekilde algılanıyor ve her küçük ayrıntıda eleştriliyor. Üzerine bir de giyim üzerinden eleştiri filan getirmek olmaz.. Lakin belki kendisi de soruyordur, sorun nerede diye..Belki buna bir cevap olurum.

O düzleştirilmiş saç üzerinde durmuyor abi. İnan bana yapma bir görüntü, sonradan görme kıvamı var orada. Misal kıvırcık saçlar muazzamdı ama bu düzleştirilmiş hali "sonradan görme" gibi gösteriyor seni. Komik bir görüntü çıkıyor ortaya. Sana bunu çevrendeki "yabancılar" söylemez belki ama seni tanıyanlar da seni kırmak istemiyor anlaşılan.

Güzel olduğunda "çok güzel" tepkisi ne kadar doğalsa böyle "komik" olarak göründüğünde bize "çok absürd" deme hakkını da ver yahu..  Bu tepki sonrası da "saçımı bile eleştiriyor" demek çok manalı değil. 

İnsanlar senin tarzını "beğenmek" zorunda değil.  

Misal ben kıvırcık modeli acaip beğenmiştim.. Sahada 10 numara formayla bant taktığında da karizma olmuştu.

Ama şu görüntü komik.. Reklam komik ötesi bir şey. 10 numara güzel. Sahada duruş yer yer karizma.. Atletico'da oynamadığın zaman takımın performansı düşüyor analizi ne kadar güzel geliyorsa sana şu görüntü acaip komik yorumu da o kadar "olağan" gelmesi lazım. Takmamak gerek, sen kendini iyi hissediyorsan koy götüne.. 

ama komik derim, 
Mesele bunu demem değil, senin bunu takman, dünya meselesi haline getirmen "bak yine beni eleştiriyorlar" geyiğini gütmen..

Emre ise burada kötü çıkmış belki ama genelde iyi giyinir, benim dikkat ettiğim kadarıyla... Toplamda bu fotoğraf karesi de konuşulmaya değer tuhaf bir kare. İkisinin de giyimi burada kötü değil ama o fesler, gözlükler bitirmiş olayı. Bir de Arda'nın saçı.. 

Bonus eyiydi.. 

(hepsi işte bu kadar geyik bunların.. )

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Şöyle bir durum var küçük bir azınlık yada bir komün birşeyi tartıştığında yada bir konuyu konuştuğunda "burada komün medya ahalisi ve etrafındakiler oluyor" sanıyoruzki herkes bunu konuşuyor. Biribirine propogandadan yada beslemeden başka birşwey değil bu. Hatta bazen zorla konuşturmaya çalışıyorlar. Ardaya tepki verende yine organize olup twitterdan yada şurdan burdan küçük bir grup aslında. Ama medyamız ne yapıyor malzeme lazım ya. Sanki 70 milyonun konuştuğu bir meseleymiş gibi sunuyorlar hemen. Tıpkı şu rating meselesinde 2500 kişinin 70 milyonun izleyeceği dizileri belirlemesi gibi. o 2500 kişi hiç belgesel izlemiyor ya yada Stargate gibi güzelim dizileri izlemedikleri için sanıyorlarki 70 milyondan hiç kimse izlemiyor.

En kötüsüde bizlerde Ardada herkesde bu sistemin tuzağına düşüyoruz. ve bu sistem çalışmaya d
evam edecek. sistemin topluma bakın siz farkında değilsiniz ama siz bunları konuşuyor tartışıyorsunuz dayatmalarına devam edecekler.

Kartal Bafiler dedi ki...

Arda Hüdaverdi :)