18 Kasım 2013

Nuri Şahin ve Galatasaray


Bugün gazetelere baktım. Başta AMK olmak üzere Nuri Şahin ve Galatasaray haberleri manşet. Bir süre sonra da pek çok insan olur mu diye bana geliyor. Sizce bu tam sayfa kapaktan verilen haberin içerdiği mantık miktarı nedir ben açıklayayım siz karar verin.
Nuri Şahin her şeyden önce Dortmund'dan ayrıldığı sürede iki farklı ülkede yaşadığı deneyim sonrası Dortmund dışında "futbol" oynama konusunda iyi olmadığını algılayarak yorgun bir şekilde evine döndü. Geldiği gün "Ben sanırım sadece Dortmund'da işlerlik kazanıyorum" gibi bir açıklaması da oldu. Yerine İlkay'ın oynadığı, uzun süre ilk 11 yüzü göremediği zamanlarda sabretti ve yeniden bu takımın özellikle İlkay'ın ve Kehl'in sakatlıkları sonrası vazgeçilmezi oldu. Kötü geçen bir yılın ardından tekrar eski mutlu günlerine döndü.

Sizce çok daha riskli olan Türkiye transferini düşünür mü?

Öte yandan Nuri Şahin'in 2017'ye kadar Real Madrid ile sözleşmesi var. Dortmund'da bugün kiralık oynuyor ama 1 Haziran 2014 sonrası geçerli olmak kaydıyla 7.4 milyon euro bonservis bedeli karşılığı satın alınabilir opsiyona sahip. Dortmund yönetimi özellikle deplasmandaki Arsenal ve Schalke maçlarında gösterdiği performans sonrası bunu opsiyonu kullanacağını ve bu yıl bitmeden Nuri'yi uzun süreli takıma yeniden sözleşme ile bağlayacağını açıkladı.

Devre arasında gelir mi?

Klopp öyle sıkıştı ki Nuri olmasaydı bugün hali haraptı. Fatih Terim'e telefon açarak milli takımından da affını istedi zira ona bugün bir şey olsa Dortmund hepten dağılacak, oyunun merkezinde takımı yönetecek isimden yoksun çok zorlu günler geçirecek. Şu an Dortmund ve Nuri Şahin doğrusunu söylemek gerekirse ayrılık sonrası en mutlu günlerini yaşıyor. Devre arası transfer her açıdan mümkün gözükmüyor ama hayat bu. Para diyecekseniz eğer Liverpool'dan yeniden Dortmund'a dönmek için hatırı sayılır bir miktar paradan da vazgeçtiğini hatırlatalım.

Üzerinde durulması gereken isin Nuri Şahin değil Mehmet Ekici olduğunu düşünüyorum..

2 yorum:

delorean dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delorean dedi ki...

Öyle gereksiz haberler yapıyorlar ki. Nuri'nin Dortmund'dan ayrılma ihtimali 0. Klopp onu bırakmayacak. Nuri de bu oyunu ile bu kadar üst seviye bir takımda şans bulma fırsatını kaçırmaz tabi ki. Eski Nuri'den eser yok o açıdan diyorum. Dortmund'un ilk şampiyonluğunda 1. adam olan Nuri ile alakası yok şu anki Nuri'nin. İlkay'ın yokluğunu kesinlikle kapatamıyor.