25 Kasım 2007

2010 Dünya Kupasi Eleme Grubu Kuralari.

Ispyan, Belcika,Bosna Hersek, Estonya,Ermenistan..

Eger ki degerlendirmeye aldigimiz takim Türkiye olmasaydi; Birinciligi zor ikinciligi kolay bir grup der gecistirirdik. Rakipleri de Ispanya Zor, Belcika ve Bosna Hersek dikkatli olmamiz gereken takimlar, digerleri de figuran takimlar olarak addeder bitirirdik yorumu. Velakin bir seye dikkat cekmek gerek. Benim bu grupta korkutan takim ispanya degil, Bosna Hersek, Belcika ve hatta Estonya..

Son 20 yildir Türkiye elemelerde grubundaki kolay takimlara puan kaptirmis, zor takimlarda ve zor maclarda puanlar almistir. Hollanda ve Almanya karsisinda evimizde galip gelip disarida berabere kalarak maglubiyet yüzü görmemisiz. Deplasmanda Norvev,Belcika galibiyetleri.. Arada bir tek ingiltere sürpriz yapip evinde bizi yenmis, bunun disinda puanlari hep önemsenmeyen "figuran" takimlara kaptirmisiz. Özellikle bizden iyi olmayan ama bize yakin gücte takimlara.. Belcika, Finlandiya.. Hatta Bu gibi takimlari da deplasmanda yenip kendi evimizde yenilmisiz, aynen Yunanistan maclarinda oldugu gibi..

Tek basina su kriter dahi milli takimda motivasyonun ne denli önemli bir rol oynadigini gösterir aslinda. Önemsendigi ve zorlugu bilinen maclara konsantrasyon saglandiktan sonra her türlü basari mümkün. Bugün surada yaziyorum ki Ispanya karsisinda galibiyet veya beraberlik sürpriz olmayacaktir; Belcika'ya evimizde yenilmemiz veya olasi estonya,bosna hersek beraberliklikleri..

Bu yüzden hep derim; güclü bir gruba düsmeli bu ülke. Baska türlü mümkün degil basari gelsin, gruplardan cikilsin..

Hiç yorum yok: