19 Kasım 2007

Thomas Schaaf

Güzel bir teknik direktör. Ne zaman ve nerede dogdugu ve hangi yillar nerede hangi bölgede oynamis oldugu filan önemli degil su durumda. Sadece sunu demek isterim. "cok iyi" bir teknik direktör olmasinin yaninda transfer ettigi/eline gecen "siradan" futbolcuyu "siradisi" futbolcu haline getiren sihirli ellere sahip. Futbolcunun temelinde ciddi dönü$ümler sagliyor. Basta yaratiyor.. Miroslav Klose'yi tanirdik Kaiserslautern'de oynar ve dünya kupasinda bes tane kafa golü atmasinin disinda aman aman özellikleri olmayan futbolcuydu. Velakin bremen'de bambaska oldu. Inanamadik, gözlerimiz kamasti. Calim atiyor, asist yapiyor, hem gol hem asist krali oluyor, penalti yaptiriyor, estetik vuruslari, adam gecisleri.. boyle kalakaldik. Bugün hala tüm bu forvetlere inat benim dünyada en cok begendigim adamdir, bir baska acidan en cok seyrettigim olmasindan kelli bildigim bir adam. Kirilma noktasi; Bremen'e transferi, Schaaf ile tanismasi.

Sonago.. Kaiserslautern'de siradan bir golcü, az biraz beceriksiz ama teknik ve yetenek de bir baska pacasindan akiyor. karisik, bir basarisi yok. Gelecek vaat eden bir görüntüsü var. Hamburg aldi.. Görece daha buyuk takim sonucta, yine de pek bir varlik gösteremedi. Schaaf bu sezon basi oyuncuyu transfer etti. Degisime girdi birden.. Goller atan, kimligi, sahsiyeti olan futbolcu konumuna geldi. Sampiyonlar ligi, Bundesliga derken yildiz oldu basimiza..

Diego.. Porto'da oynarken de bilirdik.. Süper yildizdi ama sandigimiz kadar süper degil gibi görüntü cizdi. Pek bir sey yapamadi, büyük yetenek bes milyon euro gibi düsük bir rakama bremen'e Schaaf'in eline düstü. Simdi almaya kalksan yirmi milyon eurodan kapiyi acarsin ve oynadigi futbol onun da üzerinde..

Almeida.. Kaleci ile karsi karsiya kaldiginiz anda yüzde yüz gol diyebileceginiz isimlerden birisi Flippo Inzaghi ise digeri bu adamdir. Velakin artik anladik ki bu adamlar "nesne". özne Thomas Schaaf.

Ümit Davala.. Tim Borowski..


Ters acidan bakalim..

Frings.. Bremen'den Bayern'e transfer oldu velakin geri geldi. Ve o sadece Bremen'de yildiz.. milli yildiz. Bayern München'de pek varlik gösteremedi.

Ailton..
Schaaf'in eline gecmedigi zamanlarda siradan bir golcü, yedekti hatta. Bremen'e geldi yildiz oldu, gol krali oldu, takimi sampiyon yapti. Bremen'den gitti ne schalke'de, ne besiktas'ta ne de bir baska takimda oynayabildi.

Nelson Valdez..
Klose ve Klasnic ikilisinden dolayi hep yedek kalmak durumunda kaldi, girdigi her macta atiyor, oynadigi her boslukta yildizlasiyordu. Velakin dortmund'da siradan bir adam oluverdi..

Örnekler coktur. Bir baska adam bu Schaaf. Hücum futbolunu en iyi oynatangillerden. Cok begendigim bir teknik direktördür. Bremen her daim kafaya oynayacaktir boyle sihirli ellere sahip bir teknik adama sahip oldugu sürece..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çalıntı gibi geldi bana bu yorum. velakinler falan :D.

Borges dedi ki...

:) Belki calmisimdir bir yerden.. nerden acaba.. Kendimden calmis olmayayim sakin ?:)