13 Ekim 2008

Diger Kuranyigiller.!

Uli Stein


Uli Stein 86'da Meksikaya takimin ikinci kalecisi olarak gitti lakin bu "Ikinciligi" kaldiramayisinin bir ciktisi olarak hem teknik adama ve ayni zamanda takima komik adlandirmalar yaptigi icin Beckenbauer tarafindan geri gönderildi. Milli takima "Gurkentruppe" -hiyarlarinbirligi- derken Suppenkasper diyordu Kayser'e. . (Kukla gibi bi sey iste) Beckenbauer de ona "güle güle uli güle güle" sarkisini armagan ediyordu ucakta dinlemesi icin.. Kimileri de o zamanki fedarasyon baskani öyle sinirlenmis ki bizzat kendisi bitirmistir Uli Stein'in isini derler. Ki Stein, ne milli takimda ne de klup takimi Hamburg'da pek sevilmezdi.

Toni Schumacher


Herkesin hemen hemen hakkinda fikir sahibi oldugu su resimdeki kitabi yayimladigi icin milli takima bir daha cagrilmayan efsane kaleci. Fenerbahce'ye de bu nedenle gelmistir. Kitabinda doping kullanimindan takim ici sirlari aciga cikarmasina kadar tonla sey. Herkes bilir zaten.

Ekleme: Söyle seyler söylemisti Schumacher takim arkadaslari icin.

Eike Immel: Kumarbaz.

Olaf Thon: Tembel ve salak.

Paul Breitner: Sigara icer ve alkoliktir (dogrudur da)

Pek coklari Schumacher'in kitabinda tek bir yalan dahi olmadigini iddia etmistir ama mesele bu acidan ele alinmadi ve Etik olarak yanlis bulundu. Schumacher'a almanya hemen her kapi kapandi.

Stefan Effenberg



Amerika 94'de seyirci memnuniyetsizligini "bir sekilde" ifade eder iken Effenberg, bun ben de yapabilirim diyerekten su yukaridaki nahos hareketi seyirciye dogru yapmistir. Akabinde teknik patron Berti Vogts ve o zaman ki DFB baskani Herr Braun takimla ilisigini kesmistir Effenberg'in. Sonradan geri cagirmis, gelmemis geldiginde de is isten coktan gecmisti her iki taraf icin.. Ki bu Effenberg'in hayatinin buyuk bir kismi bu gibi sansasyonel olaylarla gecmistir..

Lothar Matthäus



Aslinda olay Schumacher'in durumuna biraz benzer. Loddar abimiz Bayernin cevresinde olup biten olaylarin yer aldigi günlügünü yayimlar. Günlük 96/97 sezonunu kapsiyor. hatta tam tarih vermek gerekirse eger 12 ahziran 1996'da basliyor ve 1 temmiz 97'de bitiyor. Sevgili dostlarim bu günlügü görmelidir herkes. Mustafa Sandal röportaji gibi. Ücüncü sahis olarak kendinden bahseder Loddari taniyanlar bilir ki takim ici sirlari asla basina vermez o gibi.. takim icinde arkadan vurmalar oldugu vesaire. Bir kac post altta Bayernin Kaptanlari mevzusunda deginmistik, cok ciddi gruplasmalarin olustugunu.. iste

Hedefteki isim elbette ezeli düsmani Klinsmann idi. Ve fakat Klinsi ile O dönem milli takimin basinda bulunan Berti Vogts kankadir, sonuc ? 96 kadrosuna Loddar alinmaz. Velakin Vogts da loddardan asagi kalmayan bir insan oldugu icin 98'de 37 yasinda Matthäus'u ikna eden yine odur. Ki o, Mis gibi Mehmet Scholl varken Freund'u kadroya almistir.

Velhasil, Matthäus da yasadi bugün Kuranyi'nin yasadiginin bir benzerini.

Mario Basler



Süper Mario.. Öncelikle sunu soyleyelim ki dünya üzerinde Basler kadar cok az yetenek vardir. Misal bunun tenisteki karsiligi Agassi'dir. Her ikisinin de idman yapmadan maca ciktiklari ve bu idman yapmadigi sürenin yer yer alti aya kadar ciktigi vurgulanir. Disiplinsiz bir yasam bicimi vardi ve sik sik Comeback yapmak durumunda kalirdi. Gerci ben Bremenden Bayerne gecen yildizlara soguk bakarim -Klose haric- ama yine de takdir ettigim adamdi Basler..

Diyecegim odur ki cok kötü oynadigi bir Hollanda maci sonrasi milli takim ile arasi acilir..



Bir daha dönüsü mümkün olmayacak sekilde Basler ile yollar daha sonra ayrilir. Zira Basler bire bir hocasi Ribbeck ile bir görüsme gerceklestirir ve milli takima geri dönmek istedigini belirtir. Ve fakat Ribbeck bu gibi baskilardan etkilenmeyecegini ve kimi secip secmeyecegine kendisinin karar vereceginii belirtir.. Son olarak benim isimin oyuncularin isteklerini yerine getirmek olmadigini söyler ve Basler ile ipler hepten kopar gider..

Güzel adamdi Süper Mario. Yetenek idi, gercek bir yetenek.

Christian Wörns



2006 öncesi bu resim. Wörns kardesimizi Klinsmann dünya kupasinin son anina kadar milli takima cagirmadi. Tepkiler cig gibi büyüdü dortmund tarafinda. ve fakat klinsi ne yapti ? 2006 kadrosuna aldi Wörns'ü. Ve fakat o ne yapti ?



Klinsiyi kendisini onca zaman görmezden gelmesini basin önünde elestirdi. Klinsi ne yapti ? Cizgi cekti Wörns'ün üzerine ve , Löw'ün bugün Kuranyi'yi özür dilemesine ragmen affetmedigi gibi, cikardi kadrodan. Benzer olay ülkemizde yasandi. Ayhan, Terim'i ayni sekilde elestirdi. Tam da o dönemde Terim Ayhan'i kadroya aldi. Iki kucuk farklilik var. Wörns kadroya alinmasina ragmen elestirisini sürdürür iken Ayhan cark etti. Terim haberim yoktu ile gecistirir iken uzatmadi meseleyi ve Ayhan'i cagirmaya devam etti. Terim'in buradkai tavrini takdire degerdir..

Ekleme: Aslinda bunlar hemen her yerde göze carpan resmi kovulmalar. Benim ilgimi ceken ise genelde gayri-resmi milli yasagi getirilen isimler. Breitnet-Beckenbauer cekismesi sonucu ya da yine Beckenbauer-Schuster.. Misal Schuster cok iyi bir oyuncu olmasina ragmen cok az giymistir milli formayi. Daha var bunlardan da bakalim toplayabilecek miyiz..

1 yorum:

Adem dedi ki...

Bizde ne zaman böyle lafının arkasında çıkan futbolcular yetişecek merak ediyorum.Hepsine de helâl olsun.