12 Nisan 2009

Derbi Öncesi.!



Cok güzel bir pazar günü.. Burada da hava günesli ve zemin her türlü kahvaltiya, disari cikmaya, merkeze inmeye müsait.. Cok fazla göremedigimizden dolayi böyle günesli havalarin anlami burada bir baska.. Üstelik bir de aksama müthis bir derbi var.. Gün aslinda bu derbi seyredileceginin bilinci ile akmaya basliyor ve o günü yaninizdakilere daha güzel hale getirebiliyorsunuz olasi bir kötü sonucta oldukca zor bir teselli karsiliginda belki..


Kadrolarla cok fazla ilgilenmedim zira bu da isin cok da önemli olmayan bir ayrintisi oluyor yine de deginmek gerekirse Galatasaray tarafinin en önemli sorunu Lincoln oynayacak midir ?

Bülent Korkmaz da isin sonuna geldi. Lincolnsuzluk riskini al(a)mayacagini düsünüyorum ve olasi bir kötü sonucta bu sefer gercekten altindan kalkamaz. Dolayisla ya tamam ya devam maci olacaktir hem teknik adam ve belki de Lincoln ile.. Bana göre Baros ve Lincoln ikilisi ile sahaya cikacaktir Galatasaray.. Defansinda Balta'yi yerinden oynatirsa cok ciddi bir hata yapacagi kanisindayim. Volkan Yaman terbiye edilip yerinin adami olmasi ihtimaline güvenilmelidir.

Fenerbahcede ezelden beri bir Alex sorunu vardir. Bu daha cok Alex'in mevkisi üzerinedir. Alex kesinlikle bir orta saha oyuncusu degildir. Totti ile Del Piero arasinda her ikisi forvetvari oynamasina/düsünülmesine ragmen önemli farklar vardir, Del Piero daha bi forvettir, Alex, Del Piero'dan dahi daha önde oynamasi gerekir.. Sadece bunun farkinda olabilseydi Fenerbahce yönetimi Guiza transferi yerine yedek beklemeyi sorun etmeyecek ve gelecegi olan muthesem bir genc fubtolcu alirdi o mevkiye.. Zira bu ücünün cok rahat bir sekilde ayni kadroda yer almasi ancak Semih'in ortasahamsi forvet rolüne bürünerek ve büyük risk alarak.. Sampiyonlar Ligi macinda biraradaydilar ve hem Alex hem de Semih orta saha oynamak durumunda kaldilar.. Birakin Alex'li üclü forveti günümüz kosan futbolu iki cakili forveti dahi kaldiramayacak durumdadir. Velhasil derbide Alex yok.. Galatasaray icin Avantaji Guiza'dan daha iyi bir golcü müdür sorusunun cevabidir. Ben her ikisinin de tehlikeli oldugunu ve fakat biraz olsun kontraya yatacak olan rakibin Guiza tercihinin Fenerbahce'ye avantaj saglayacagini düsünüyorum..

Böyle bir macin bir tahmini olamaz. Ilk golü atan avantaj saglar derken ilk macta Lincoln macin basinda atsa da durum degismiyor.. Her an her sey olabilir(cok yeni bir sey söyledik) zira oyuncular ekstra motive edilmis durumda hem yetenek olarak ve ayni zamanda fizik kondisyon acisindan kendilerini sonuna kadar zorlayacaklardir ve bunun sonucunu cok kimse kestiremez.. Keza teknik adam hamleleri de önemli rol oynayacaktir ki bu tam bir kaostur iyi bir sekilde yönetilmelidir.. Batil inanclara gelirsek eger..

Bi neseliyim bi neseliyim ki görmeyin, cok nadir böyle kalkarim güne ben. Haliyle fazla uzun sürmeyeceginden aksam bunun bir sonu olacagini düsünüyorum.. Ve fakat son bir bucuk ayda yasadiklarimi düsündükce hepsine karsilik olarak bir Fenerbahce galibiyetini hakettigimi düsünüyorum efendim..

Tadini cikarin henüz daha maca cok var, her saniyesi keyiflidir bugünün..

6 yorum:

pclion dedi ki...

Gelen haberler insanı çıldırtacak cinsten borges, Ümit Karan'la başlayacakmış çok büyük ihtimalle...

Borges dedi ki...

Da ne diyim ben artik ?


Artik ne diyecegimi bilemiyorum ama bu Bülent Korkmaz'in oynadigi son kozu olur sevgili Ugur.. Böyle bir riski alabilecegini düsünmüyorum ve fakat bekleyelim diyorum ben daha..

Unknown dedi ki...

Borges ben de tam tersi bu riski alacağını düşünüyorum. Lincoln'un sezon sonuna kadar da pek oynayacağını sanmıyorum açıkçası.

Borges dedi ki...

Sevgili Ata;

Risk nedir ? Bülent Korkmaz icin risk sonuctan da öte meslegini kaybetme riskidir. Simdi Lincoln ile kendisine karakter ciziyor ve fakat Lincolnlu Galatasarayin kaybetmesi sucu ikiye böler. Korkmaz icin Lincoln hatalarini paylastirabilecegi bir baska taraftir artik. Onu kazanmayi filan düsünmüyor sadece kendisini Hambug maci icin olasi "yem" olarak kullaniyor. Lincolnsüzlük Korkmaza dogru bütün oklarin cevrilmesi demektir ama Lincoln oynarsa ve elbette iyi bir perofrmans göstermezse sorumlu tek basina teknik adam olmaz, Lincoln da alir burdan payini.. Insanlar Lincoln'ün üzerine gider korkmaz'dan ziyade..

Oynatmiyorsa söyle bir risk.. Galibiyeti tamamen sahiplenecektir. Kredisini arttirir, Lincoln de gider..

Ilgilenmiyorum, aslinda artik.. buradan galibiyet ile ayrilmasini temenni ediyorum simdilik. Zira Lincoln bu gecmisi ile burada kendisi rahat dursa da rahat birakilamyacaktir gibi..

Ama sunu bilirim gerilimli maclarin adamidir Lincoln..

barış dedi ki...

bence bülent korkmaz da ümiti bu kadar formsuz olduğunu bile bile oynatmak istemiyordur. lincoln yine hazır değilim demiş olabilir, maç sonu kaptanın demecinden anlarız zaten öyle bir şeyi. lincoln oynamak istemiyorsa da pek suçlamam tabii kendisini, zaten o da istemedi mi çok etkisiz olabiliyor ama ümit karan olmasın lütfen yerine oynayacak adam, fazladan stoper olsun tercih ederim.

varol döken dedi ki...

maçtan sonra okumak daha üzücü oldu ama ben açıkçası hiç üzülmedim... her şeyiyle kötü yönetilen, kötü top oynayan ve en kötüsü kötü kötü yalanlar atan iki büyük kulüp sonunda en azından bir gerçeğe çarptılar...

hoş bu hiçbir gerçeği değiştirmez ama en azından birinden biri kazanıp ortalığı daha fazla bulandırmadı, şimdi biraz daha sakin sivas ve beşiktaş ı izleriz belki...

not: lincoln hasan şaş a öyle bir çaktı ki üzüldüm lan bir an, 3 milyon euro alsa o da insan, haksızlık mı yaptık çocuğa:)