16 Nisan 2009

La Alegria & Naci en Alamo.!



Yasmin Levy'nin bu iki sarkisini severim.. Canli Performansini merak etmistim ve bulunca suraya da koydum. Fakat özellikle "La alegria" konusunda daha iyi bir perofmans bekledigimi de belirteyim. Naci an alomo ise fena degil.. Ben yine de bu sarkilarin canli olmayan performanslarinin da dinlenmesi taraftariyim..

Yillarca gitar pesinde kosturmus bir adamim.. Özellikle Flamenko yasamimin bir yerinde cok önemliydi.. STV'de Hasan Cihat Örter gibi bir adami cekmek durumunda kaldik, Dogan Canku hayraniydik ve Paco De Lucia ilahimizdi.. Cok sükür ki yanimizda her daim bu isi profesyonel anlamda yapan yetenekler vardi da ne oldugumuzu cok cabuk anlayip elimizi etegimizi cektik bir süre sonra ama tinisi hep kalmistir kulaklarda..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Paco sevdiğini bilmiyordum üstad. Çok sevindim valla.

DaesAgelmar dedi ki...

"Naci En Alamo" yu birde Remedios Silva Pisa adlı şarkıcıdan dinlemeni isterim. Kendi deyimleriyle "Gitano" şarkıcı hayatlarını anlatan şarkıyı seslendirdiğinde daha 17 yaşındaymış . Yasmin Levy de güzel yorumlamış ama bana bir Saferaddan daha çok Sevilla lı bu kızın sesi daha güzel geldi. Bu arada Levy'nin "mi querida" sıda oldukça güzeldir.

Borges dedi ki...

Chao Grey: ;) Bu blogun ilk müzik kliplerinde Paco De Lucia'nin Palenque'si vardir ve maalasef o ilk ciktigi güzellige aldandigim icin öykü-berk de vardir ;)

DasAgelmar:Himm birazdan dediginiz isme bakmak icin yola koyulacagim.. Yasmin, Ispanyol arabeski gibi bir sey aslinda.. Ben sadece "canli süper söyler bu kadin" dedim, pek bekledigimi bulamadim ama yine de dinleriz cok..

Borges dedi ki...

DasAgelmar: Orijinali sanirim bu sarkinin.. Flamenko girtlagi sanirim budur, Remedios Sila Pisa.. Daha iyi yorumladigini söyleyemem belki daha bi Flamenko söz konusu ki Yasmin Levy birat ispanyol arabeski gibi duruyor toplamda..

DaesAgelmar dedi ki...

Şarkıyı biraz araştırdığımda iç içe geçmiş anlamları veren sesin Remedios olduğunu düşündüğüm için yorumunu beğendim. Söyleniş biçimine göre
Naci en Alamo : Alamo (sevilla yakın bir kasaba) da doğdum
Naci en L'Amour : Aşktan doğdum
Naci en Alamo : Kavak ağacından doğdum. (Flamenko yapan çingene kadınları rüzgarda salınan kavağa benzetilirmiş)

Ayrıca ismini hatırlayamadığım bir filmde de Soundtrack olarak kullanılmıştı.

Borges dedi ki...

DasAgelmar: Aha.. Bu degerli bilgiler icin tesekkürler..

Naci en Alamo : Kavak ağacından doğdum. (Flamenko yapan çingene kadınları rüzgarda salınan kavağa benzetilirmiş)

Bu da cok iyiymis.. bayildim.

Adsız dedi ki...

film Vengo dur Tony Gatlif'e aittir ve filmde baska muhtesem parçalar da mevcuttur...

Borges dedi ki...

Evet filmi izlemedim ama o filmin naci en alamo'sunu dinledim, süperdi.. Film de keza ama yakin zamanda izlemeyi dusunuyorum sevgili Melusina..

Adsız dedi ki...

izlenmelidir.. bu filmde, sesini duydugunuz gibi acıyı hissetiren sesler cok nadir var yeryuzunde.. her millete de özgü değildir..