14 Nisan 2009

Lahm Inatciligi.!



Benim gibi onun hayatinda da önemli olan turnuva 1990 italya Dünya Kupasidir. Der ki bugün bile ezberledigim bir kadrodur 90.. Benim icin her sey onunla baslamistir. Tüm Ailesinin de oynadigi ve hala bugün aile bireylerinin cesitli sekillerde icerisinde görev yaptigi evine bes km uzaklikta olan FT Gern klubünde baslar 90 dünya kupasi sonrasi futbol yasami.. Henüz 6 yasindadir. O sezon FT gern hicbir macini kazanamaz ve hatta golü dahi yoktur ve 11 Kasim 1990'da FT Gern biraz farkli yeniliyor.. 21-1. Ve fakat o tek golün sahibi o gün dogum günü olan Philipp Lahm'dir.. Hayatindaki ilk golünü 21-1 yenildigi bir macta o sezon takimi adina da ilk golü olmasi ve dogum günü artisi ile gerceklestiriyor..



Bir baska acidan okulda yaptigi kucuk bir haylazlik sonucu annesi tarafindan 3 günlük bir ev hapsi ile cezalandiriliyor.. Durur mu ? Bütün gün odanin icerisinde pas, sut, yerden kaymalar derken anne cildiriyor.. Yeter, cik disari gözüm görmesin seni diyor ama Lahm cikmiyor disari, inat ediyor.. Üc gün dedin, üc gün kalacagim diyor.. Onun karakterine iliskin en önemli ayrinti olarak önemsiyorum bunu ben.. Cocuklugunun hocasi ve simdiki danismani onun hicbir zaman kaybetmeye tahammülü olmadigini, ister futbol isterse playstation olsun her daim kazanmaya oynadigini söyler iken söyle bitiriyordu cümlesini: Onun icinde bir Kahn saklidir.!

3 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Fazla hırs aslında sanıldığı kadar da iyi bir şey değildir bence.
Sürekli kazanma azmi insanı düşünmekten, sakin kalmaktan da alıkoyar.
Vardır böyle bir çok tanıdığım. Türkiye'de yaşıyoruz nihayetinde.

Ve fakat:) onları yenmek kolaydır PlayStation'da.

Siz sakin kalırsanız onlar, sinirden ezbere bildiklerini oynar.
Ve siz onun ne ezberlediğini bilirseniz savunma yapmanızda hücumda ters köşeye yatırmanız da kolay olur...

Not: Arda Turan analizinde bunun en güzel örneklerini sen vermiştin esasen.
O maçta ki Özden'in bir sağa bir sola yatışını bende hatırlarım.
Biri hırs diğeri sakinlikti işte :)

Borges dedi ki...

Bir bakima dogrudur ve Kahn icin bu söylenilebilir.. O fazla hirsinin kurbani da cok olmustur ama Lahm gibi örnek futbolcu bunu disariya cok fazla yansitmiyor.. Ama KAhn'un bugüne kadar yasadiklarini dusununce hak veriyoruz kesinlikle..

Ve fakat;) Misal ben her konuda sinirlendigim zaman performansini arttiran bir insanim, beni yenemezsiniz ama sinirlenmedigim her an yenebilirsiniz filan ;)

varol döken dedi ki...

en büyük kazançlar, büyük kayıplarla gelir... bunu öğrendiğiniz gün, kazanmanın ve kaybetmenin hiçbir önemi kalmıyor hayatın yanında...

ha beni kimse wii'de yenemez o ayrı:)