14 Nisan 2009

Sampiyonlar Ligi Son Sekiz-1.!



Biz buraya yazinca hemen cevirtmisler Klinsmann'a, o da hizli bir sekilde karsilik verdi: Borges bey, biz her zaman ayni taktikle sahaya cikmiyoruz.. Bak bak.

Bayern Münih klasik sistemin disinda bir formasyonla sahada yer aldi bugün.. Hafta sonu iyi bir performans göstermis olan Sosa'nin acaba hangisi oynayacak diye cok büyük rekabetin yasandigi Hamit-Schweinsteiger yerine oynamasi oldukca ilginc idi. Keza Barcelonada da atesi cikan Henry'nin yerine Iniesta gecer iken onun boslugunu da beraberlik golünü atan Keita ile doldurmak istedi.. Ve yine Marquez'in yoklugunda Puyol tandeme gecer iken Abidal sakatlik sonrasi formasini geri aliyordu.. Dizilim bu sekildeydi.. Iniesta ve Puyol ikilisinin farkli bölgelerde oynamasi ve Abidal-Keita'nin takima girisi.. Ribery'nin forvet arkasi pozisyonu, Sosa ve Ottl secimleri ile farkli Bayern..



Akillardaki soru herhangi bir sekilde mucize gerceklesebilir miydi ? Bunun cevabi besinci dakikada verildi sahada. Son macin yildizi Sosa Abidal'dan topu kaparak yaptigi ortada bombos pozisyonda Toni kafayi es gecince anlasildi: Bu gece mucize olmayacak.. Oysa maca cok istekli baslamisti Bayern ve sadece macin basinda bulabilecegi bir gol ile cok farkli bir hal alabilirdi cok sey.. Toni bu sene formda degil, Klose yok, Podolski yok, Müller yok, Schweini-Hamit disarida..

Bir önceki maca göre degisen neydi ? Her seyden öte Lahm faktörü devredeydi. Messi'yi durdurdu bir bakima ama Messi de cok fazla istekli olmadigi isin diger ayrintisi. Ki Lucio'nun oyunda olusu defans dörtlüsünü inanilmaz etkiliyor. Aslinda iyi oynayan Demichelis idi ve fakat defansin sefi derler en ünlüsü de Cannavaro'dur hani.. Akliyla yönetir, basar.. Lucio Bayern takiminin defansif anlayisinin kilit adamidir. Yanindaki oyuncu her daim degismistir,Van Buyten olmus bugünkü gibi Demichelis, Breno da ya baskasi.. Performans acisindan ciddi bir degisim ancak Lucio'nun yoklugunda gerceklesmistir. Haliyle geride Lahm-Lucio'lu Bayern defansi fazla pozisyon vermeden tamamladi macin tamamini..



Ribery'nin azmi ile yola koyuldu. Forvet arkasi oynadi ve etkiliydi.. ona biraz Toni ayak uydurabilseydi belki cok sey baska olacakti. Bayern yeteri kadar ofansif bir kadro cikaramadi. En önemli eksikligi bu macta süphesiz Klose idi. Akabinde oynayacak olan Podolski, Henry gibi atesten yataga düsmüs. Sporting macinin genc yildizi Müller desen o bile sakat.. Keza Schweinsteiger.. Haliyle böyle zorunlu bir formasyona ve defansif bir anlayisla sahada yer almak durumunda kaldi.

Her seye ragmen golü Ribery'nin ayagindan buldu. Kaleciyi maymun etti desek yeridir. Bana göre cok da iyi bir performans ortaya koyamayan, heyecansiz ve sakin bir oyun yapisiyla sahada varolan Ze Roberto'nun güzel asistini kaleciyi maymun ederek aglara gönderiyordu Ribery.. Ki Hoeness'den ögreniyoruz ki onu tutmak cok zor bütün devler simdiden basina üsüsmüs.. Kontratina güveniyorlar ama o Ribery, gitmek isterse gider gibi..



Barca ise cok rahatti.. Macin belki de adami Iniesta'ydi. Inanilmaz oynadi ki bir gol attilar.. Macin haliyle en kötüsü Lell'i perisan etti. Eslesmelerde bu dengesizlik Barca'yi Messi'nin kanadindan Iniesta'ya dogru götürdü.. Gol de Iniesta'nin müthis ataginda gelmistir ki mutlaka izleyin derim ben.. Hazirlanisi itibari ile muhtesem bir gol..

Golün ardindan diger mactaki heyecan nedeniyle gözlerimizi ingiltereye dogru cevirdik..



Baska bir aciklamasi yok, macin aslen galibidir Hiddink.. Bir maca damgasini vurmak budur. Nasil ki Avrupa Sampiyonasinda Rusya takiminin basinda ikinci yari soktugu bystrow'u istedigini yapamadigi icin yirmi dakika dahi gecmeden tekrardan oyundan alacak kadar disiplinli, ne yaptigini bilen bir adamsa bugün de Kalou'yu hrakip takimin gaza gelip kendi seyircilerinin titredigi bir anda cikarip Anelka'yi daha macin 36.dakikasinda koyarak Liverpool icin muhtesem Comeback firsatini vermemistir..

Gerrard olmadan üstelik diger en yetenekli oyuncusu Torres'in de cok formsuz oldugu bir macta bu denli bir Liverpool performansin aciklamasi cok yoktur sanirim. Zira o frikigi,penaltiyi, carparak giren golü nasil aciklayabilirsiniz ki ? Gollerin garipliginin ve hatta macin heyecaninda kalecilerin hatalarinin rolü büyüktü. Daha cok istegin, azmin bir ifadesiydi cok sey.. Fabio Aurelio'nun frikigi ve akabinde penalti ile durum müthis bir hal aldi.. Burada baskiyi yiyecegini cok iyi bilen Hiddink'in Anelka hamlesi müthisti. Macin dakikasi ve herkesin donup kaldigi noktada olmasi isin güzel ayrintisiydi. Drogba inanilmaz oynadi ve Ballack pek sahada yok iken Drogba'ya verdigi nefis pas ile yine de macin icerisine ismini yazdirmayi basardi.. Toplamda su kesin ki cok keyifli mac idi.. Inanamadik, kendimize zor geldik desek yeridir..

Gerrard olup biraz da Torres performansi olsaymis nasil olurdu onu bilemiyoruz..

Hiddink galibiyetidir cunku Lampard'in Ballackin pasinda gelisen atakta son noktayi koydugu organize hucum hiddinkvaridir. Bunu Hollanda'da, Güney Kore'de, Rusya'da sikca gördük. Aslinda bakilirsa ortalama bir Hiddink basarisidir.. Eger Hiddink, bugüne kadar geldigi gibi gidecek ise yari finalde de elenecektir aynen Hollanda'da, Rusya'da, Güney Kore'de oldugu gibi.. Tarih tekerrür edecek mi görecegiz..
Simdi iki sevgili -Barca-Hiddink- karsi karsiya..

Sonuc itibari ile benim finalde bir takimim var diyoruz.. Yari finaller de müthis gececektir..

3 yorum:

varol döken dedi ki...

bayern'den en azından bir galibiyet bekliyordum, canımı sıktılar, izlemedim tekrarını, zaten 4-4 ün üstüne yoruluyor insan...

hiddink kenardaki duruşu ve maç öncesi açıklamalarıyla neden wishmaster olduğunu hatırlattı bir kez daha... drogba sakat olmadığı zaman bu alemin en iyi 3 forvetinden biri... chelsea'nin kadrosu liverpool'a göre kesinlikle daha iyi ve barcelona çok zorlanacak bu sefer...

ve kesinlikle şuna inanıyorum, bu sene defanslar belirleyecek her şeyi, bir cannavaro kalmadı artık, bir staam, herkes oyunu iki yönlü oynayacak orta saha olmanın peşinde... bu yüzden terry ve carvalho ile bir adım öndedir bence chelsea...

alperensaylar dedi ki...

tek normal gol alex'in golüydü zaten:)

cikkoleite dedi ki...

Lucio galiba sadece Breno´ye katki yapamadi gerci fazla beraber oynamadilar ama en azindan antremanlarda ondan birseyler kapmasi lazimdi.