13 Nisan 2009

Voronin'in Kirmizi Karti.!














Bu hafta kirmizi kartlarin bol oldugu bir futbol haftasi. Bundesligada da durum bizden cok farkli degil. Sadece Hoffenheim macinda üc kirmizi kart vardi ve fakat toplamda bir tanesi digerlerinden ayriliyordu; Voronin..

Eduardo, kendisine yapisan oyuncudan kurtulmak isterken refleksif bir hareket sonucu kirmiziyi yedi keza kaleci gole giden adami düsürdü filan fakat Voronin..

Berlin, Stuttgart'a yenilesiye kadar güzel bir seri yakaladi. Öyle ki o maca kadar olan 7 macta 8 gol atiyordu Voronin.. Üstelik hepsi de puan getirici desek yeridir.. Takimin tartismasiz en önemli yildizi oluyordu ve üstelik disipline gelmeyen Pantelic de klubeye mahkum.. Her sey iyiydi. Hoca disiplini saglamisti.. Voroninim var benim dedi ve Voronin

..Hannover macinda birden önünden gecen adami bu sekilde düsürüp kirmizi karti gördü. O zayif Hertha Berlin kadrosunu bir anda cökertti aslinda. Berlin'in bu sene gördügü ilk kirmizi kart idi. Favre, ceza kesecegini söylüyor da..

Önemli nokta sudur: Voronin bu hakki kendisinde görmüstür, bir sinir ani degil varolan basarisizligin tamamini kendi üzerinde görüp takim da kendisi olmustur. O bunun yapabilir.. Buradan kacis yok ve iste bu yüzden teknik adamlar cok önemlidir ve bir futbol takiminda isi en az taktik-teknik kadar insan iliskileridir. Bir oyuncuya gereginden fazla yüklenip diger herhangi bir oyuncuya fazla önem atfettiginiz her daim bu kacinilmaz sondur..

2 yorum:

çagdas dedi ki...

Borges, futbolcunun o an içinde bulunduğu ruh halini iyi analiz etmişsin ama bence, yine de, o pozisyonda Voronin faul beklediği için böyle bir tepki verdi. Çünkü rakibini yaptığı hareket, hemen hemen Voronin'in verdiği karşılıkla aynıydı.

Yanılıyor da olabilirim tabi.

Borges dedi ki...

Cagdas, ne olursa olsun o hareketi yaptigi an sonucnu iyi görebiliyordu. O daha cok sonucun baskisini üzerinde hissetmesi, kendisini "Takim" olarak görmesi sonucu böyle bir eylemde bulundu bana göre.. Yani hakli olabilirsin ama Eduardo'nun gördügü ile ayni olmadigi kesin.. refleksif degil..