17 Şubat 2010

2009 Kicker Futbol Resimleri.!



Bir alt postta Kicker'in 2009 futbol kategorisindeki en iyi resmi koymustuk.. Bunlar da dereceye giremeyen diger resimler.. Asagida bir gol resmi vardir, ikinciligi almis olan ve ücüncüsü de cok da begendigim bir foto olmadigi icin buraya almadik.. Simdi surdan baslayalim.. Tavsan ve avcilari (yakalayicilari daha uygun) isimli bu güzel resim Tim Groothuis tarafindan karelenmis.. birisi hareketsiz, diger ücü pesinde.. Maradona'nin vardi hatirlarsaniz böyle bir resmi..



Saglam bir foto simdi.. Ballack'in o CL yari final macindaki Hakeme olan öfkesinin resmedilgi fotoyu alacaktim hirs, azim ya da kizginligin ifadesi olarak ama bu daha iyiymis be abi.. Neo-Kahnizm dedikleri sey budur, rakibi yeri geldiginde isiracaksin.. Yalniz dikkat etmek gerek, isirirken biraz yukariya kayarsa naho$ görüntüler ortaya cikabilir.. Aslinda cikmis da diyebiliriz.



Futbol kategorisinin resimlerinin dereye girenlerden bir tanesi, ikinci olmustur.. Bu bir ikinci Bundesliga maci:Düsseldorf-Bielefeld.. Abi catiya cikmis daha farkli resim cekebilir miyim derken bu gol gelmis.. Bu bir penalti golü ki o penaltinin daha baska acilarini da cekebilmis, oldukca güzel.. Laci Perenyi'nin catidan ve bu mac üzerinden daha baska resimleri de yarismaya dahil edilmis ki fena degildir.. Lakin bu golün ve ayni zamanda onun kaleciye verdigi hüznün ifade edilmesi adina oldukca siktir..



"Gel dans et benimle" isimli Thorsten Baering resmi fena degil.. Öndeki üclünün olusturdugu kombinasyon belki siklikla karelenir ama o en arkadaki adam yok mu.. Iste o tamamlayicisi olmustur ve belki ödülü getiremedi ama benim mekanda kendisini digerlerinden ayiracak ayrinti olmustur. St.Pauli -Düsseldorf maci olsa gerek..



Cok klise ama yine de bakiyor insan ne tuhaf diye..




Berlin maci olsa gerek kalede Drobny olduguna göre.. Hazir yeri gelmis iken belirtelim kendinize kaleci ariyorsaniz muhtemelen düsecek olan Berlin'in bu kalecisi cok iyidir.. Her türlü anadolu arti üc büyük klube uygundur. Elbette Bundesligada biliyor degerini ve Stuttgart da pesinde.. Ama düsürürseniz cok saglam kalecidir aslinda.. Burada ise Ribery'nin o gol sevincinde dahi kaleciyi düsünmesi cok güzel.. benim cok hosuma gitti.. Kaleciyi teselli eden bakisina bakin Ribery'nin .. ?




Dejagah.. Sag kenari hallac pamugu gibi dagitiyor bazen ama Manchester'in Nani'si gibi. Günü gününe uymuyor. Burada da biraz sansiz sanirim.. Futbol bu. Bu alemi tanitir iken insanlar cokca zaman sertliklerden ve kimi acimasizliklardan bahsederler.. Bence en acimasiz tarafi saha icerisinde her saniyenize binlerce flasin patlamasidir.. Günümüz futbolunda ise bu saha disina da cikmistir.. Zor is bu futbol , hep derim.



Bremen-Dortmund macindan bir görüntü.. Baska da diyecek bir seyim yok hakim bey..

8 yorum:

alengir dedi ki...

Kesinlikle kuş bakışı kaleci resmi,atılan golleri belki binlerce açıdan seyretmişiz ve keyif almışızdır,lakin hiç görmediğimiz bir açının,ölümsüzleşen bu karesi hazzımıza haz katıyor,en azından benimkine

Borges dedi ki...

Alengir diger birinci gelen resmin ismini sormustun.. "Papa hat aua aua" yani babaya aua aua oldu oglum diye cevirebiliriz. O ikinci gelen resim sanki gercek degil gibi, reklam icin yapilmis bir macin resmi gibi duruyor, oysa canli kanli bir macin penalti sonrasi anidir..

bence de güzel..

Unknown dedi ki...

Bi' kündeye getirmediği kalmış Dejagah'ı xD

Adam dedi ki...

Kuşbakışı penaltı favorim. Diğerleri teknik den ziyade enstantane yakalayan fotolar olmuş.

bahtiyar dedi ki...

borges, ribery'nin kaleciyi teselli etmesi hoşuna gitmiş ama niyeyse bu tarz hareketler bana samimi gelmiyor. düşünüyorum, ben kaleciyim o anda gol yemişim, üzgünüm ve rakip takım futbolcusu yanıma gelmiş beni teselli etmeye çalışıyor. hakaret gibi geliyor daha çok niyeyse, git golüne sevin yahu ne işin var benim tepemde.

Alengirli İşlerin Adamı dedi ki...

"Kicker'in 2009 futbol kategorisindeki en iyi resmi" diğerlerinide görsek bizde yorum yapsak, tüm fotolar hakkında..

Borges dedi ki...

A.I.A: Haklisin aslinda.. Buyrun 137 resim.

http://www.kicker.de/home/520799/2/slideshow_Alle-Einsendungen.html

Mehmet Reşit dedi ki...

İlk fotodakine benzer bir sekans da 2002 DÜnya Kupası Brezilya-Türkiye yarı finalinde vardı.