14 Şubat 2010

22.Hafta Bundesliga.!



Hemen itirazimizi yapalim.. Forvet ikilisinden birisi kesinlikle Halil Altintop olmalidir. Üstelik Pizzaro ne oynamistir yahu ? Rost, cok dogru bir tercih aslinda. Stuttgart Nistelrooy ikinci yari giresiye kadar bastirdi da bastirdi ama Rost engelledi cokca zaman.. Nistelrooy kadar Hamburg'un galibiyetinde etkili oldu. Naldo bir defans oyuncusudur. Kupa macinda muhtesem bir frikik golü atar iken bu sefer de Mesut'un kornerine güzel bir kafa vurdu. Arkadaslar bu sene resmi maclarda attigi Naldo'nun 12. golüdür.. Bir de gol olmayam ama muhtesem bir asisti vardir Mesut'a, mutlaka izleyin.. Baska da bir sey demiyorum. Haftaya Leverkusen Bremen'e gidecek ve bana göre Bremende isi cok zor olacaktir zira bu güzel finli defans Hyypia besinci sari karti gördügü icin oynamayacaktir macta.. Molinaro Stuttgart'in sol tarafini calistirdi ki Hleb'in etkili olmasinda etkisi de fazlaydi. Bayern Münih'in tarihinin ilk yabanci kaptani olan Van Bommel gün gectikce degerleniyor, yillanmis sarap gibi oynuyor.. Oyunun diger yönünü de oldukca güzel bir sekilde sahada oynar iken liderligi ile beraber sakinlesmistir saha icerisinde.. Nistelrooy icin bir övgü biraz komik kaciyor artik.. Cok iyi golcü demek Maradona da iyi futbol oynar bence demek gibi bir sey.. Üc farki Avrupa Liginde gol krali olmus ilk oyuncu bu, daha ne olsun ? Pizzaro haftanin ilkonbirine gececek performansi hicbir sekilde göstermemistir ama Marko Marin su an Bremen'in Diego'sudur ve feci bir form tutmus durumda..



Halil'in o golünde benim de emegim vardir arkadasim.. Son saniyelere girmeden ben senaryoyu kafamda yazdim, onlara oynamak kaldi, tam da bu sekilde.

Skibbe sezon basi iyi sonuclarin ardindan Leverkusen ve Bayern maclariyla kisa bir cöküs dönemi yasadi. Özellikle Leverkusen karsisinda cikardigi kadroyu burada elestirmis, sacmaladigini söylemistim. Iste bu sacmaliktan dönmüstür. Orta sahanin direncini arttirmistir, nasil ? Caio ve Teber gibi mücadele gücü hic olmayan teknik iki oyuncuyu iki forvetli sisteminde ayni anda sahada bulundurmuyor.. Bu basli basina önemli bir farki yaratiyor. Cok formda olan, hucumu cok iyi olan sag bek Ochs'u sag aciga cekti, arkasina onun yerine genc Jung'u koydu. Maik Franz iyi oldugu stoper bölgesine cekildi..Sol tarafa oyun disiplininden yoksun Korkmaz yerine Kohler'i koydu ki cok formda kendisi.. Bugün de frikikten cakti. Kadroya baktiginiz vakit 4-4-2 görürsünüz ama 4-2-3-1 oynar Kohler ve Ochs ileriye cikip Meier ile üclü olusturur.. Cris ve Teber arkadadir.. Halil en önde ve Meier ile yer degistirir..

Gerek Dortmund gerekse de bugün iyi oynayarak galip gelmistir. Dortmund maci bana göre isin zirvesidir.. Halil geldiginde önemle üzerinde durdugu özelligi bir forvet oyuncusu olmasindan ziyade bir ön oyuncusu oldugu gercegi.. yani sol kenar, sag kenar ya da on numara, en uc.. her yerde oynayabilir. Orta saha dahil.. Bu yüzden 34 yasindaki teknik ama mücadele gücü olmayan Liberopoulos yerine Halil'in olmasi, Teber-Caio ikilisinin ayni anda sahada olmamasindan dolayi güclenen takim direncini iyice arttirmistir ki bugün presinin karsiligini durduk yere gol ile de sonuclandirabilirdi, direkte patladi..

Paslari görüyorsunuz yer yer.. Dortmund'un o genc, diri orta sahasi dahi pas alisverisini kesememistir. Skibbe oyunudur bu..

Halil son saniyede Franz yükselttigi ve Meier'in kafasiyla önüne düsen topta bir baska güzel adam Ömer Toprak'i gecip golü attigi zaman duyulan sevinc inanilmazdi.. Ömer Toprak güzel oynasa da her iki golde de yaptirdigi faul ve yetisemedigi Halil nedeniyle payi olup biraz formsuz gözükse de iyi bir oyun ortaya koymustur.. Halil de aslinda sürekli transfer isteyen Skibbe'yi baskan nezdinde anlamli kilmasi ve olmadigi icin sorun yasadigi özgüvenini kazanmasi nedeniyle cok anlamli bir gol atmis oldu.


(yarma Epalle)

Bochum-Hoffenheim macindan ziyade Bochum üzerinde durmak gerekir. Bayern'i zirveye ortak eden takim.. Hem Schalke'den hem Leverkusen'den ve ayni zamanda da Hoffenheim'dan puan ya da puanlar alarak zirveyi kizistirmistir. Hannover karsisinda 2-0 yenik durumdaydi ve öyle oynuyorlardi ki inanin canli bahis olsa basardim parayi kesinlikle galibiyetine, golüne.. O maci 3-2 aldi ve o gün bugündür de yenilmiyor aslinda..Cok güzel bir form tutturdular ve yillar sonra kendi sahasinda da Hoffenheim'i yendiler..

Hoffenheim'in sorunu kadrosunun icerisinde sorunlarin halledilmemesidir biraz. Hoeness demisti yillar önce.. Ilk yari sonucunda lider bitirir iken gecen sene belirli bir popülerlik sonrasi statüleri degisen o futbolculari idare etmek cok zordur ve simdi Hoffenheim bunun sinavini verecektir diye.. Onu istediler, bunu istediler, Brezilya milli takimi, yeni gelen yildizlarla eskilerin anlasamamasi filan..Özellikle defans ve kaleci uyumsuzlugu üst seviyede.. Commper takimin ve defansin lideriydi ama bunu iyi yapamiyor. Hildebrand ile sürekli kavgali, Ibisevic bir daha eskisi gibi olamiyor, Eduardo da gidecegini bildigi icin biraz da sakatlanmamak üzere.. Bu sene kayip, seneye artik diyoruz zira üzerinde beklenmedik bicimde Mainz ve Frankfurt.. yani benim takimlar var..



Sunu söylemek gerekir. Bir kalite farki var burada. Ribery ve Robben oynadigi vakit bu takim Bundesliganin biraz üzerine cikiyor. Klopp gibi hayran olmanin ötesine gecemiyorsunuz..

Van Gaal 9 mactir üst üste yeniyor ligde. Biyografisinde de belirtildigi gibi tam kovulacak iken zirveye kosan bir adam o.. Yok 4-3-3 yok 4-4-2.. Iste simdi her ikisi de ayni zamanda mümkün. Kilit isim genc Thomas Müller.. Hem forvet hem de Schweni ve Van Bommel'in önünde oynayabiliyor.. Takim bu oyuncu sayesinde her iki sistemi de oynayabiliyor, zira Müller forvet de oynuyor. Ribery iki asist ile damgasini vurdu, Robben asist ve gol..

Klopp üst üste 3 maci kaybetti ve sanirim yine bir seri yakalayacaklardir ama bu maglubiyet serisi devam ederse Bremen degil Frankfurt bile arkadan tehlikeli bir sekilde geliyor.. Lakin ben yine de bugün olusan ilk alti takimin yerleri degisse de hepsinin ilk alti icerisinde olacagini düsünüyorum..



Slomka üst üste maglubiyetler almaya devam ediyor. Enke'nin ölümü sonrasi 11 mactir galip gelemiyorlar ve bir süre daha bu devam edecek gibi. ilk yari 4-0 yenik kapattilar ki bu onlarin tarihinde ilk yari icerisinde aldigi en yüksek skor.. Rekor kirdilar.

Güney derbisi ama derbi gibi olmadi.

Naldo, güzel bir kafa golü atti ama daha da önemlisi muhtsem bir asist yapti Özil'e ama Mesut atamadi. Onun gol olmasi gerekirdi. Bir gün vaktim oldugu zaman Mesut Özil'in kornerden ve firkikten attirdigi golleri sayacagim. Formsuzlugunu henüz atamayan Mesut bir korner, bir frikik ortasi ile etkili oldu. Ikinci Alex demistim yillar önce.. Lakin Hannover de konusulan tek bir isim oldu mac sonrasi.. Kaleci Fromlowitz.. Hali hazirda Energi Cottbus'un kalecisi ile anlasti dedikodulari kötü etkilemis ve birinci golü resmen taca giderken kaleye soktu..

Haftaya Bremen-Leverkusen maci kacirilmaz, simdiden belirtelim..

Schalke macini seyredemedim. Wolfsburg macinda Leverkusen oldukca sansliydi.. Hertha'nin da isi gün gectikce zorlasiyor, kümede kalmasi mucize..

8 yorum:

Adem dedi ki...

Ellerine sağlık Borges. Şimdi bu yorumun yanına bir kaç şey eklemek istiyorum ki sırf ellerine sağlık demiş olmayayım ama posta bakınca da eklenecek bir şey yok. Bu emek yorumsuz kalmasın.

Adem

aksilaz dedi ki...

Saldır Leverkusen

cikkoleite dedi ki...

Haftanin anektotlarina Aristide Bance´nin golünü de eklemek gerek,cok güzel bir goldü.

Borges dedi ki...

Cezasahasi: Bu incelik icin tskler. Bu emegi belli basli okurlarin bundesligayi takip ettigi bilici ile veriyoruz. Sagolasin.

Aksilaz: Henüz yenilmediler ve üstelik biraz kötü olduklari dönemde de bir sekilde galibiyet aliyorlar. Benim gönlüm de onlardan yana, fazlasiyla hakettiler ve bu sezonun toplamda en iyi takimidirlar.

Cikozi: Cok dogru abi, o golü mutlaka seyredin. O vurus, o vole kesinlikle görülmelidir derim ben. BAnce muhtesem bir gol atti..

joeyknish dedi ki...

Werder için...Niemeyer...Valla gözümüzü Schaaf'ın 4132'siyle açtık,Baumann'ın önünde Vranjes-Jensen vasatlarının yanında Borowski sol içte yıllarca yıldız gibin parladıydı..

Önlerinde Diego ve Schaaf'ın kafasına silah dayasalar vazgeçmediği çift santrafor tercihi...

Ama bu sene Jensen-Vranjes-Baumann'ın yokluklarını; koca orta sahanın, savunma temposu -Kaan K(u)ral'ın deyimiyle- geçip giden seneler nedeniyle erozyona uğrayan Frings'e tek başına emanet edilmesi, Frings'imizin de bu yükü kaldıramaması neticesinde taktik 4132'den adeta 5-5'e dönünce keyfimiz kaçtıydı..

Ama Niemeyer geldi, Frings'in yükünü paylaştı...Yılların 4132'si 4231'e döndü, Marin kanada döndü..Werder de titredi ve kendine döndü..diyorum ben..

(Hoş iki hafta önceki Hertha maçında 60'tan sonra Pizarro/Niemeyer değişikliği ile yine eski hamamdan görüntüler gördüydük; ama bu hafta 4231 inşaatının betonunun katılaştığına şahit olduk...)

joeyknish dedi ki...

Frankfurt için...(Diziliş'in 4231 olduğu görüşüne ufak bir muhalefet şerhi koyarak...) Chris'in dörtlü savunma önünde sabit kalıp Selim'in sağ, Meier'in sol iç oynadığı bir 4141 formasyonu ile sahaya çıktığını düşünüyorum izlediğim son iki Frankfurt maçında.. Esas sıkıntı da Meier'in ne et ne balık, ne tam bir orta saha ne tam bir hücum elemanı olarak oynaması... Teknik kapasitesi az biraz vasatın üstünde olan her santraforun yaşadığı sıkıntıyı yaşıyor zannımca Meier...Hoş son maçta beklenen gol gelmedikçe- amiyane tabirle- götüm götüm santrafor mevkiine kaydı kendisi...Golün asistini de bir kafa sektirmesi ile Halil'in önüne bırakıverdi...

Bir de acırım acırım Ömer Toprak'ın Alpay Özalan sendromuna yakalanmasına acırım...90+ olmuş, tak çelmeyi gör kırmızını, engelle golü değil mi!.. Ama bu yapmadığı hareketiyle gönlümüzün Fair Play ödülünü aldığı gibi Halil'in de parlak başlangıcına omuz vermiş oldu..Eee ne demişler..''Türk'ün Türk'ten başka dostu yok'' ya da ''Gurbetçi gurbetçiyi gurbette desteklermiş..

joeyknish dedi ki...

ha bir de Nürnberg'im için kısadan bi şey ekleyeyim de gevezeliğimin kotasını aşmayayım:

Hayalim Bunyaku ile Eigler'i aynı anda 11'de görmekti... Ama birini 4231'in sol açığı diğerini de sağ açığı olarak değil...Kaderin böylesine, forvetin Boakye'sine itirazımız var diyorduk ama; takım tertibatı bu hale geldiyse, ört ki ölek, Bundesliga 2'ye dönek Borges'im...

Borges dedi ki...

joeyknish: Bremen'in taktigini isleyecegim icin simdilik bir kenara koyuyoruz.. Lakin 4-4-2'den ofansif güzel orta sahalarin fazlaligi nedeniyle 4-5-1 e bir dönüs gerceklestirdi..

Ve fakat Frankfurt takiminda Meier ic oyuncusu olarak yer almadi fazla. Selim Chris'den ayri oyun kuruyor, öne dogru topu tasiyor ama bunu geride Chris'nin yaninda gerceklestiriyor.. Benjamin KOhler neredeyse hucumcu gibi oynadi, gecen hafta attigi kafa golü, bu haftaki aksiyonlari.. keza Ochs da.. meier geride bu ikiliyle üclü olusturuyor Chris ve Teber'in önünde..

Meier aslinda Türkiye'nin Umut Bulut'u gibidir.. Hakkinda net bir sey söyleyen genelde öyle veya böyle yanilacaktir.. Kimsenin yapamadigini yapabilir ya da hicbir ey yapmayadabilir.. gibi düüsnürüm ben.