12 Temmuz 2010

2010 DK Altin Ayakkabi:Thomas Müller..




Genc Müller, 2010 Dünya Kupasinin gol krali oldu. Villa,Forlan,Sneijder ile ayni golü atmasina ragmen ikici bakilan kriter olan asist konusunda digerlerinden önde oldugu icin DK'sinin Gol Krali oldu.

Müller'in nasil bir futbolcu oldugunu artik tüm dünya biliyor. Dünya Kupasi böyle bir sey.. Yillar sonra dahi unutulmayacak sekilde hafizaya kaziniyor. Benim bu adamin kiskandigim tarafi tüm bu kosullar icerisinde cok saglam olan psikolojisi..

15 ay önce amatörde top kosturan bir futbolcunun bir yil icerisinde Bundesligada onca mac cikarip Sampiyonlar Ligi finalini oynadiktan sonra Dünya Kupasinda hic siritmamasini ben anlayamiyorum. Ekran basinda gerek Sampiyonlar Ligi gerekse de Gana,Ingiltere,Arjantin maclarinda ben dahi yerimde duramaz iken onun futbolu oynayabilmesi mucize gibi bir sey benim icin..

Bu nasil bir psikolojidir böyle ?



Ilk defa bu sene tam anlamiyla kadronun icerisinde olup oynadigi 66 macta 25 gol ve 21 asist yapmistir. Hicbir seyi üst düzey degil diyorlar belki ama sezgi, icgüdüsel olarak yaptigi kosular, futbolun belki de ögrenilmesi mümkün olmayan dogustan sahip olmasi gereken hissiyatlarda ondan daha iyisi yok.. Nereye oynamasi gerektigini, nasil bir pozisyon alip nerede bulunmasi gerektigini sorsaniz o da size aciklayamacaktir; o sadece biliyor bunu..

Önünde bir aksilik olmazsa 3 Dünya Kupasi daha var. Klose'nin yapamadigini yapabilecek konumda zira öyle güzel bir jenarasyonun da icerisinde bulunuyor.

Sükür ki Altin Top'u Forlan aldi, hak yerini buldu yoksa uzun süre Altin Top'a aday gösterilmedigi icin degil o ödülü almadigi icin tartisilacakti..

Xavi-Iniesta-Puyol gibi Van Gaal'i de unutmadan yolun acik olsun Thomas Müller..

7 yorum:

Parma Maniac dedi ki...

Bence anormal bir zekası var bu adamın.. Acil bir IQ ölçümü yapılmalı derim..

TA dedi ki...

gol kralı değil borges.altın ayakkabı sahibi.

Borges dedi ki...

Parma: Oyun zekasi zaten onun tüm bu ortalamanin birazcicik üstü yeteneklerinin birlesiminden böyle bir canavar ortaya cikariyor.

Borges dedi ki...

Ta: Seni mi kiracagiz yahu, Altin Ayakkabi olsun:)

Keltie dedi ki...

turnuvanın en çok yaradığı isimlerden.. bayern değerini 10 milyon euro arttırdığını açıkladı.

Adam dedi ki...

Bu da güzel oldu gerçekten.
Müller versiyon 2.0 :)

Surrealist Adam dedi ki...

henüz 20'li yaşlarının başlarında ''yıldız futbolcu'' kategorisine girmiştir. çok değil bir sezon önce amatör olarak futbol oynarken bir sezon içerisinde performansını bu denli arttırması takdir edilesi bir olay. her zaman alman futbolcusunun disiplinli olduğunu, istikrarlı olduğunu vurgularlar. ancak şuana kadar günümüzde böyle bir futbolcu tipi yok. işte bu çocuk tüm varsayımları yok edecek bir kapasiteye sahip.

2008 yılından itibaren düzenli şekilde bayern münih kadrosunda kendine yer buluyor. a takım'da ilk maçına 15 ağustos 2008'de hamburg'a karşı çıktı. şampiyonlar ligi kariyerinde ilk maçına ise, 10 mart 2009'da henüz 19 yaşındayken çıktı.

bazılarına göre çok üst düzey bir futbolcu değil, ama topsuz alanda dünyanın sayılı futbolcularından biri. kendisi hücüma dönük ortasaha pozisyonunda görev almasına rağmen, adeta ''golü kokluyor'' deyiminin açık örneği. topun ceza sahasında nasıl hareket edeceğini, rakip futbolcunun nasıl önlem alacağına adeta bir makina gibi seziyor.

luis van gaal'in elinde yetişmiş bir başka yıldız futbolu olma yolunda ilerliyor. xavi, puyol, iniesta, van gaal döneminde a takım'a çıkmıştır. müller, badstuber, kroos, breno gibi futbolcular için van gaal gibi bir futbol uzmanı çok büyük bir şans.

kariyerinde ilk defa, tam anlamıyla kadronun anahtar üyesi olarak bu sezon oynamaya başlamıştır. oynadığı 66 maçta 25 gol, 21 asist yapmıştır. istatistikler ferguson'un dediği gibi her şeyi göstermez ancak, müller'in ne kadar kaliteli bir futbolcu olacağını gösteriyor. henüz ilk defa katıldığı dünya kupası'nda 5 gol 3 asisti vardır. ronaldo'nun rekorunu egale edebilir mi? belirsiz ancak, klose'yi geçememesi için hiçbir neden yok.

http://surrealistadam.blogspot.com/2010/07/yeni-nesil-alman-thomas-muller.html