16 Temmuz 2010

Ahmet Kaya.!



Simdi yine mail atacaksin. Ahmet Kaya nedeniyle sizi bir daha okumama karari aldim Borges bey diyeceksin.

Ben de sana her zamanki efendigilimle „ siktir ordan yavsak“

diyecegim.

Ve bu üc ayda bir tekrarlanacak.

Var maalasef böyle tipler.

Sanirsin tören esliginde kurdela keserek bloga giris yapiyor, gidisi de öyle resmi hava icerisinde olsun istiyor. Bekliyorlar ki arkasindan su döküp ugurlayayim filan.. Ahmet Kaya'ya gelesiye kadar da tonla övgü.. Yani bu olmasaydi o kadan mikemmel, o kadan güzel bir blogdu ki okurken agliyorduk bazen sevincimizden diye girizgah..

Bu kadar bu mevzuya önem veren insan herkesten fazla tiklayacaktir da köylü kurnazligi ile yanlis bir sey yaptim düsüncesini bana asilamaya calisiyor tartsan iki grami gecmeyecek kivrimsiz beyni ile.

Bu vesileyle burasini resmiyete büründürüp neyi yazip yazmayacagimdan neyi dinleyip dinlemeyecegime karar verme yetkisini kendisinde bulundurdugunu sananlari uyarayim.

Özel, kisiye has bir günlük.

Kafa da iyi, kisa keseyim. Siz de bu gibi meseleri uzatmadan sessizce gelin/gidin.

63 yorum:

Anoz dedi ki...

tek kelimeyle mikkemmelsin devrim diyen borges :D

Adsız dedi ki...

"objektif sanardım ama hede hödö..." yorumlarını biz de alıyoruz abi takma kafaya.

stalker dedi ki...

videoyu koyman ve bir şey yazmaman yeterli aslında. faşistlere laf anlatmanın ne kadar zor olduğunu bilirsin. şu postta kurduğun cümle sayısı kadar iq'su olan adama ne anlatacaksın ki zaten..koy götüne gitsin be borges.

her boku bilen adam dedi ki...

hani ben de yapıyorum, hani bana da diyorlar "takılma bunlara" ama ben de takıyorum kafaya..

ama ben yine de takma be diyeceğim sana.

çok güzel adamsın sen hocam.

şu blog dünyasında gidince eksikliği hissedilen adamlardansın.

biliyorum takıyor insan ama takma be hocam.

kendini ispatlayamamış arabeskçi lafı gibi olacak ama seni bilen biliyor.

—- dedi ki...

nefis, kısa ve öz. daha da okunası...

sera dedi ki...

@BorgesBlog kimsin arkadaşım, naptın ya?..

dedim twitter'da en son.
bu internet ortamı bu kadar cuk çıkarmamıştı karşıma bir şeyi. böyle bir gecede, yıllarca ağladığım şarkıyı, kendim cesaret edip açamazdım. Kimsin bilmiyorum ama iyi ki varmışsın.

TA dedi ki...

ilgisizlik sorunu var sende sanırım borges. ilgi çekmek birşeyleri ispatlamak derdindesin herhalde.kendi kendine gelin güvey olma durumları var.yada dünyayı kendi etrafında dönüyor sanıyorsun.
çocukluğa gitmek lazım bu sorunun için.

Borges dedi ki...

Stalker: Bu benim zaten koy götüne gitsin halim be hocam.. kafam güzel, sarki güzel, gerisini de koy..

Herbokubilenadam: Eyw hocam sagolasin. Takmiyoruz ama bire bir iletisim kuruluyor her seferinde. Biraz daha uzak olsunlar diye iki satir da ekliyoruz keyfimizin ortasinda. Serefe:)

aural vertigo: Hayat bazen öyle, bazen böyle. bazen aramazsin bulursun, bazen.. Iyi ki variz;)

TA dedi ki...

başka türlü düşünenler hakkında da kendi kendine yorum yapmakta saçmalıktır.müziği koyarsın beğenmediğin yorumları yayınlamazsın.sanırım senin çocukluk yıllarında hep başkalarının ne dediği önemli olduğundan bu ''başkaları'' hakkında da yorumlar yapma ihtiyacı duyuyorsun.

Borges dedi ki...

TA: Sen su anda kimin hakkinda yorum yapiyorsun ? Bakarsin, okursun begenmezsen gelmezsin. Ama oturup yorum yapiyorsan ben de ayni sekilde yorum yapiyorum. Yaptiriyorlar demek ki.. di mi ? Cocuk yillarina bi döen bakalim istersen, neden cekip gitmiyorsun da yorum yapiyorsun arastir..

TA dedi ki...

ben sadece katkı için yorum bırakırım.herkes herşeyi beğenmek zorunda değil.beğenmeyenlerede saygı duymak gerekir.
kimsenin sana yorum yaptırdığını sanmıyorum.

beğendiğin bir şeyi paylaşırsın.beğenmeyenler hakkında yorum yapmak gereksiz ve saçmalıktır.illa beğeneceksiniz yoksa siz şöylesiniz böylesiniz demek yanlış bir tutum.

ee böyle başkaları hakkında yorum yaparsan bunun bir psikanaliz yorumuda yapılır tabi.durum değerlendirmesi sadece.

fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali bir durum çıkmış.
kimsenin umurunda değil senin ahmet kayayı sevip sevmemen.onun için birşey ispatlamaya gerek yok.

Borges dedi ki...

TA: Kafa iyi, fazla cümle kuramam.

http://devrimderki.blogspot.com/2009/11/bajar-ogitnasihat.html

Bu bir örnek. Öncesinde Ahmet Kaya postu attim, karsiligini gördüm. Bu da o karsiliktan dogmus bir yazi.

hem fubtol hem de her türlü yazi tepkiselliklerin dogrultuisunda da gelisiyor. cok düsünmüyorum, aklima "getirileni" yaziyorum. Sen de psikanilizini yap..

Eyw.

Erdal dedi ki...

birçok blog'u takip etmeye çalışıyorum ama aralarında nadir olarak kesinlikle okumadan duramadığım bloglar arasındasın borges. gelen gelir,giden gider. yavşamak adına söylemiyorum bunları. kendi bloguma neden yorum yapılmaz derken takip etmeden duramadığım bloguna ilk kez yorum yazdığımın da farkındayım.

Ahmet Kaya herşeyden önce bir sanatçıdır. Şarkılarını beğeneni vardır beğenmeyeni vardır orasına birşey diyemem ama insanları Ahmet Kaya üzerinden yargılamak bu ülkenin şovenistlerinin çokca kullandığı bir ritüeldir. kımız suyu içen buduncu tayfasının yaftalamak,etiketlemek üzerine kurdukları ve bizleri sinir eden bir davranış biçimi.

neyse ilk yorumum ya çok uzattım...
saygılar

Osman dedi ki...

babam cocuklugumda paso ahmet kaya dinlerdi. sonra olaylar oldu, dedem geldi, arabadaki bütün ahmet kaya kasetlerini kirdi, kizmisti baya. sonra da ilk tercümesini yaptigim film ahmet kaya belgeseli oldu. ahmet kaya hep var.

outlaw dedi ki...

@ borges,

benim de kafam iyi... takma kafana diyecektim, ama diyen cok olmus zaten. birak ahmet kaya yüzünden kacan gitsin; biz de araya ahmet kaya kaciyor diye daha bir keyifli okuyoruz... (bir de su videolarini görebilsem)

gel bir gün birlikte icelim, ben sana psikanalizin kralini cekerim raki sofrasinda... :-)

TA dedi ki...

her zaman tepki olur.bende bazen gereksiz tepkiler veriyordum.ama bunun saçma ve gereksiz olduğuna kanaat getirdim zamanla.insanları kendi hallerine sevdikleri ve sevmedikleri ile bırakmak gerektiğini düşünüyorum.hiçkimse bir başkasının neyi sevip neyi sevmemesi gerektiğini değiştiremez.

onun için sende birşeyleri başkalarına gösterme ispatlama derdinde olma.sev ve paylaş.bunun ötesi saçmalıktır.yok niye sevmiyorsun niye seviyorsun vs boş atışmalar.

y. dedi ki...

hö diye giriş yapardım ama, zaten futbol bloğunda bir kadın tribiyle karşı karşıyayım. burda da mı yani, yetmedi mi her tür davranış, ilişki, durum, olay burunlarını soktukları, blogda da mı yani, hani verelim kendimizin tapusunu bu haddini bilmezlere olsun bitsin. ayrıca benim de kafam iyi, yanlış yazarsam affola.

ben sarkıların hissettirdiklerine inanıyorum, kimin söylediğine bakmaksızın, yoktur şarkıların cinsi ve milliyeti, kalp vardır ve o kalple yaşanır, üstelik bakın borges de patlayabiliyor. bu blogda bir adam kaçan golden, transferden, şikeden değil, şarkılardan isyan ediyor.

TA dedi ki...

borges üslubunu çok seviyesiz ve düşük gördüm.yazının içeriğine katılmıyorum..gereksiz polemik olmaması için bu konu hakkında yorum yapmıyorum.çoktandır bu tür gereksiz polemiklerin anlamsızlığına inanıyorum.


bu tür seviyesiz üslup kullanan bir yazara yorum yapmayı gereksiz buluyorum.içerik hakkında birşey demiyorum.o senin beğenin.

eleştiri yapacaksan adam gibi yap.(üslup olarak)

belli psikolojik sıkıntıların varsa onu başka türlü çözmeni tavsiye ederim.

seni okuyorsam ahmet kaya sevdiğin için değil.seni okumuyorsam ahmet kaya sevdiğin için de değil.

seviyedir üsluptur eleştiridir gerçek olan.kalitedir.gördüm ki seviyen çok düşmüş borges.kendi yazını birkez daha oku.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

@TA

Sen cok yanlis anlamissin yahu.

Borges orada Ahmet Kaya'nin elestirisi uzerine konusmuyor, Ahmet Kaya uzerinden borges elestirisinden bahsediyor. Acikca "Borges seni adam bilirdik bu ne simdi?" falan gibi bir baski altina alma, bir baskasi adina belirledigi kimligi sahiplenme gibi cok etkisiz bir fasist caba var orada.

Eger ki biri dese borges'e: "Ben bu sarkiyi hic sevmem yahu, bence Kaya kotu muzisyendir...", borges'in buna verecegi tepki baska olur.

Ama Ahmet Kaya uzerinden "Ah sizin blog'unuz soyle soyleydi, halbuki siz de buymussunuz..." denirse ve de kendi okuma/okumama tercihi borges'e kayip olarak yansitilmaya calisilirsa; borges'in o kisiye en ictenlikle "siktir ulan yavsak" deme hakki saklidir.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Oha oha, Bajar - Ogit postunda gerilim yaratan arkadasin profil resminde Malcolm X var lan?!?!

Vay anam vay neler donmus Serhat ya...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ya o degil de, hic aklimda yokken, niyetim de yokken birden dolaptaki Efes'i actirdin ya borges, alacagin olsun.

Başar Bölükbaş dedi ki...

baskan, benim web browser sarkiyi acamiyor. koydugun sarki hangisiydi cok merak ettim?

Neo Wan dedi ki...

tartsan iki grami gecmeyecek kivrimsiz beyninle çapından büyük meselelerle hele kafan kıyakken hiç ilgilenme. burası almanya değil türkiye arkandan su yerine üstüne benzin dökerler.
s.o.y.

Oypa13 dedi ki...

Abi böyle konulara değineceksen kafan bol bol güzel olsun.Futbol dışında daha fazla yazarsın umarım.Peşindeyiz!

Keltie dedi ki...

abi iyi dolmuşsun sende ya.. bunları yazınca tüm gerginliğin gitmiştir :)

Uprising dedi ki...

ahmet kaya dinlemeyin kardeşim diyenlere gerekli ayarlar verilmiştir ohh çok mutlu oldum ablamda gerekli cevabı aldı sustu ahanda onun bilgisayarından yazıp dinliyorum :)

Link Bahcesi dedi ki...

Arkadaşlar hassas bir ulusun evlatlarıyız ve ahmet kayadenilen şahıs bu ülkede yüzlerce şehidin verilmesinin sebebi olan terör örgütünün sempatizanıdır.Bende çok severdim şarkılarını ama pkk sempatizanı bir adamı dinlemek içimden gelmiyor , dinlerken gözümün önüne şehit cenazeleri geliyor...
Borges belki bu hissiyatlarla sana karşı çirkin yazılar yazılmıştır , bunlara küfürlü postlarla cevap vermek yerine alttan almak sana daha çok yakışır diye düşünüyorum.
Not.konu ile alakalı değil ama borges yazılar,incelemeler vs. harika ilgiyle takip ediyoruz.

Pan Monroe dedi ki...

ben 4-5 paragraflık "makale yorum" larla hidayete çağrıldım. Hatta:

"Senin gibi zeki, ilim irfanı aşmış bir insan nasıl olurda aklını felsefi sorulardaki çıkmazlara teslim eder anlayamıyorum. İnsan her şeyi aklıyla çözemez ki..

Allah'ın varlığını ve boş yere yaratılmadığını aklınla çözebilirsin. Fakat niçin yaratıldığını aklınla çözebilmen mümkün değildir..."

Bu yorum böyle uzayıp gidiyor. Yoruma sebep olan yazının içeriği ise tamamen alakasız. Sadece bir yerinde "ben ateistim" demişim. Yalnız şu yargıya dikiz :

"Senin gibi zeki, ilim irfanı aşmış bir insan..."

vay a. koyyim dedim kendime. anama babama bile böyle bir cümle kurduramamışım. Beni iki gün tanıyıp söven adam böyle girizgah yapıyor. Ve sonrasında da asla yazdıklarımı takip etmiyor.

Yani "kimsenin umrunda değil" yargısına katılmıyorum. Herkesin her bok umrunda, ve genel bütün yargılar bunun etrafında şekilleniyor, komik ama gerçek. Buna böyle bakmayacak sağduyuya sahip insan, en asil duygunun insanıdır belki.

Ama misal şuraya bir İsmail Türüt videosu koysa adam, ben de; "Borges gibi skerim bloğunu da" deyip bakmazdım belki bi daha, ama adama bunun için mesaj atmazdım "gel borges bu yol yol değil birader" diye.. Duygusal kararlar her daim aptallığını da muhafaza ediyor vesselam.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alperensaylar dedi ki...

abi beni bilirsin, yaptığım yorumlardan, e-postalardan. asıl ahmet kaya dinlemeseydin kafamdaki borges i yıkmış olurdun, seni okumazdım:)

Marat dedi ki...

süper:)

lowrider dedi ki...

Kendini solcu zanneden ırkcıların arasinda yasadigimiz icin, bazen gercekten insan çıldıracakmış gibi oluyor. Takım tutmaya benzedi bu isler, gormeden tartmadan dinlemeden. Tek cumlenle vatan haini tek cumlenle bolucu olursun. Kendini ifade etmeye calistiginda da beyni yikanmis olursun. Bence bu tarz argumanlari daha fazla kullanman gerekir ki, elekten gereksizleri daha rahat eleyebilesin.

Sarp dedi ki...

@borges,

Hocam aman dikkate alma o yorumları. Arkadaş aklı sıra psikanaliz yapmış, çocukluğa inmek gibi bilimum dizi film kitapta klişe olarak kullanılan bir şeyi de kendi buluşu gibi öne çıkarmış, sen ciddiye alıp cevap vermişsin. Gerek bile yok.

TA dedi ki...

''Sanirsin tören esliginde kurdela keserek bloga giris yapiyor, gidisi de öyle resmi hava icerisinde olsun istiyor. Bekliyorlar ki arkasindan su döküp ugurlayayim filan.''

bunu kendin için yazmışsın belli. her 3 ayda gidiyorum yoruldum vs diyen sensin.
senin sorunun ne biliyormusun. tepki almayı istemek.bu yazıda bilinç altı bir yansımadır.emek verdiğin yazılara düşüncelere tepki verilsin istiyorsun.bunun içinde agresiflik var elbette.bir defa bu hastalığa bulaştın mı işin gerçekten zor be borges.artık küçükte olsa bir kitle vardır etrafında.artık kendin için değil onlar(tepkiler)için varsındır.tepkisizlik ,ilgisizlik senin için yıkım olur biliyorum.
onun için gidiyorum yoruldum kısa bir ara hep hedef kitlenin tepkilerini görmektir bilinç altında.

@shelbly

''Borges orada Ahmet Kaya'nin elestirisi uzerine konusmuyor, Ahmet Kaya uzerinden borges elestirisinden bahsediyor''

daha öncede böyle tepkiler aldığı için bunu bildiği için bunu kaşımayı seviyor anlaşılan borges.oysa birşeyi seviyorsan paylaşırsın.gerisi saçmalıktır.yorumlarıda yayınlamazsın.ama tepki oluşsun diye bilinç altı birşey vardır.

benim tepkim ahmet kaya dinlemesi yada dinlememesi değil.geçmişte olsa @link bahçesi gibi gereksiz tepki yazıları yazardım.ama böyle tepkilerin anlamsız olduğunu düşünüyorum.

benim tepkim içerik değil üsluptur.
kalite,seviye,eleştiri fikir üretilmediği zamanlar böyle sloganvari yazılar ortaya çıkar.

borges tepkisizlik senin yıkımın olur kanımca.blog hayatın bloga tepkiler ise hayat içeceğin olmuş.
onun için 3 ayda bir gidiyorum ara veriyorum vs yazılar yazıyorsun.1 hafta sonrada yazmaya devam ediyorsun.

borges söyleyecek sözün eleştirin yoksa en azından sessiz kal.biraz depolama yap.sonra yaz.böyle tepki olsun yazıları seviyeni düşürmesin.

Borges dedi ki...

TA: Benim canim isterse sessiz kalirim istemezse yazarim bazen böyle olur bazen öyle.

Kafam kiyak idi, sarkimi dinlemisim, koymak istedim paylasmak, tepkiler gelecek yine dedim ve ona da koyup gecip gittim.

Gerisine hikaye yazmak sana düsüyor, istedigin gibi yap-boz, küfür olmazsa yayimlarim bütün Borges tasavvurlarini.

Yine ne yapacagimi bana neden söyleme ihtiyaci gütme, o benim bilecegim bir is.

Seni rahatsiz eden su tanimladigim kitleye girmen degil midir ? Hatta Bajar tepkisini veren nickle sanirim aynisin, ondan canin bu kadar yaniyor ?

Yok yahu, öyle gerzek tepkileri sen vermezsin kesinlikle.

Daha buna benzer o anin getirdigi cok seyi buraya yazacagim, buna inan. Tepki ceksin cekmesin. Öyle böyle yorumlar gelsin gelmesin..

Hadi Eyw)

Borges dedi ki...

Bir arkadas sarkinin ismini sormustu:
"Nereden bileceksiniz"

Kusura bakmasin. Gec cevap icin.

TA dedi ki...

o tepki yanlış değildi sadece gereksizdi borges.birşey doğru olsada karşındakinin alma kapasitesi yoksa o tepkiyi vermek gereksiz oluyor.ama senin ilacındır bir nevi o tepki.

ben sadece fikirler üzerine yorum yapıyorum.ama bu yazıdaki fikirsizlik üzerine içerik yorumu yapmıyorum.orginal fikirler varsa okurum.yorum yazarım.
her yazar(bu spor yazarıda olsa) okunmak ister.bu doğaldır.olayın kötü yanı tribüne oynamaya başladınmı ortaya çıkar.o zaman yazı -eleştiri-fikirler değil tepkiler öncelenerek yazılar yazılmaya başlanır.

herşeyi yaz borges. yazma diyen yok.ama seviye kalite düştümü fb-gs atışmalarına döner olay.bu ise seni mutlu etsede hoş bir durum olmasa gerek.

öyle eleştiri kalitesi tutturki içeriğini hiç beğenmeyen biri bile onda birşeyler bulsun.böyle olmazsa olay gs-fb atışmalarına döner.

neyse sana kolay gelsin.o kelimeleri değiştirmediğine göre blog hayatında! başarılar diliyorum:)

Borges dedi ki...

TA: Isinize gelince "vasatlikta birlestiniz" ve daha "tepki cekmek icin biraktin , ettin" gibi daha iceriksiz, absürd pek cok yorum yapma hakkiniz var iken karsiliginda her zaman "nitelikli" yazi bekliyorsunuz.

Ne yazisi yahu, on satirlik bir sarki arkasi yorumu, derinlemesine analiz neden olsun ?

Her yazi belirli bir uzunlukta analiz yazisi olmasi gerekmiyor, bazen bir cümle, bazen bir tepki ?

Blog bu. Kafam binbes yüz seyle mesgulken de ickili iken de ya da cok güzel konumda iken de yazi yaziyoruz. Her sey icerisinde vardir.

Istemediginiz icerikle karsialstiginizda "seviye, derinliklik" filan ariyorsunuz da ne kadar derinliklisiniz..

Bugün yayimlamadigim yorumlar zamaninda da gelmisti. Takmamak filan mümkün degil karsiligini veriyorum burada. Daha da veririm, hosunuza gitmedigi icerikle karsilastiginizda "seviye, nitelik" diye samimiyetsizlesmeyin.

Acin bakin yorumlariniza, caniniz acidiginizda nasil seviyesizlesebiiyorsunuz..

Simdi;

Yolun acik olsun.

Taci YALÇIN dedi ki...

Adama kendi blogunda nasıl yazması gerektiği mi anlatılıyor, bana mı öyle geldi? Saçmalamayınız lütfen.

Eline sağlık bu arada şarkı için abi. En kısa zamanda bir maçı; Twitter'dan eşzamanlı yorumlarla izlemeyi istiyorum seninle ve diğer takipçilerle. Bir kere yapmıştık, çok güzeldi, ne alakaysa araya sıkıştırayım dedim :)

Pan Monroe dedi ki...

@TA

"senin sorunun ne biliyormusun. tepki almayı istemek"

:) çok pis zenci girişi yapmışsın da usta, "tepki almayı istemek" ne zaman bir sorun oldu ki? Bunu sadece Borges için söylemiyorum. İnsanların karakteri üzerine tahayyül geliştirmek hakkaten tuhaf. E ben de istiyorum tepki almak, ben de merak ediyorum nerde durduğumu, dışardan nasıl göründüğümü. 30 senedir ne kadar uğraşsam da kendime dışardan bakmayı beceremedim çünkü.

"Borges sürekli övülmek istiyorsun" Eğer bunu söyleseydin, bu bir sorun olabilirdi. Ama diğeri bir seçenek bile değil, ihtiyaçtır. Ve bu ihtiyacın üslubunu sorgularken, sen de aynı zamanda bu ihtiyacını karşılıyorsun. Hani şu yorumlarda bilimsel bir münazara görmüyorum ben. İnsanlar bunu umursamamayı bir erdem olarak görüyor, ama bana göre budalalıktan başka birşey değil.

Ben merak ediyorum insanların hakkımda düşündüklerini. Daha kaygısız, ya da daha soğukkanlı, gaza az gelen bir adam olmak isterdim, öyleymişim gibi de yaptım senelerce, ama değilim a. koyayım . Bir duygu yaşıyorsam ve önümde bir blog varsa oraya bir şarkı, bir fotoğraf koyabilirim, ya da boş bırakabilirim. Böyle ifade ederim kendimi. Kafamın iyi olmasına da gerek yok. Bu salakça da olabilir, ama güzel olan benim salaklığım olması.

Lakin, başkasının ifade şekli üzerinden bir salaklık tüydürmeye çalışmak, insanın üzerinde salaklığı bile emanet gösteriyor. İşte o da tuhaf duruyor usta. Biraz anlayışlı olsanız üslupla müslupla bu kadar kafayı yormayacaksınız.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

"oysa birşeyi seviyorsan paylaşırsın. gerisi saçmalıktır. yorumlarıda yayınlamazsın"

Ya bu nasil bir dikta?

Bir seyi seviyorsan paylasirsin. O sevdigin sey uzerinden sacmalayanlarin yorumlarini da paylasirsin ki, o yorumla yapilmis fikir beyanina cevap veresin.

Sen diyeceksin bana "shelbyl seni adam sanirdik, ne bu Kurtce?" ve ben o yorumu paylasmayacagim he mi? Benim icin altin degerinde malzemedir o, hatta mumkunse 5 defa paylasirim ki ak koyun kara koyun belli olsun.

Burada bir olgu var. Bu cogu blog yazarinin basina gelen bir sey, ve su sekilde tezahur ediyor:

"xxx, seni cok severek okuyordum, fakat sen de objektif degilmissin." "xxx, bu post bu blog'a yakismadi." "xxx, artik seni okumayacagim cunku cok yanlis bir sey yaptin."

Yahu, sen beni zaten yazdiklarimdan taniyorsun. "yakismadi" ne demek? Benim her yazdigim benim bir parcamdir iste, ben burada meramimi anlatmak icin varim. Bu da benim bir parcam, bunu da tani.

Belki benim blog dusuncem yanlis, lakin ben her yazanin samimiyetine inanmak istiyorum. Zaten o samimiyeti buldugum adamlari takip ediyorum. Benim bir persona'm falan yok, gercek hayatta neysem burada da oyum. Olay da zaten bu degil mi?

Oyle derin psikanalizler yapmaya gerek yok. Biri sacmalarsa yayinlar, agzinin payini da verirsin. Hem sacmalayana saygidan (cunku yorum yazan yayinlanmasini bekler bariz bir sekilde), hem de baskasi da sacmalamasin diye.

Borges dedi ki...

asvalttaicenler: Yorumunu yayimlamiyorum zira benim icin degil de diger arkadas icin yaptigin benzetme bence "hakaret". Ben okudum, sen onu bil yeter.

Del Piero dedi ki...

Yaw Allah'ım yarabbim blogdur istediğini istediğin zaman istediğin uslüple yazarsın, kime ne. blog dediğin günlüktür, bazen olur sevinçli neşeli bir günün yazısı gelir, bazen kafan dumanlı farklı bir yazı gelir hatta mümkün olsaydı bloğunda osurursun da, ne var yani.

Ahmet Kaya'nın deyişiyle "tırrik vırrik" ler sağda solda orda burda caka atarken nice Ahmetler öz vatanından sürgün edildi bir hiç uğruna ve vatan hasretinden ölüp yitip gittiler. Senin koyduğun bu postlar Malcolm-X maskesini takan arkadaş gibi maskeyi düşürüp kelleyi ortaya çıkarıyor.

Borges, hatalarınla günahlarınla sevaplarınla büyük adamsın. ne mutlu seni tanıyıp birlikte olanlara. sanal alemde bile olsa seni tanımak okumak çok güzel, teşekkürler üstad.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

en azindan mesaji dogru algilamana sevindim.. bir ara sana kotu bir soz ettigimi dusunecegini zannetim sonra borges anlamistir deyip uzerine duzeltme yapmadim. mesaj TAm yerine ulasmadi.. saglik olsun..

ka' dedi ki...

borges; aynı "devrimderki" gibi yazmışsın.eheh.

Borges dedi ki...

ka':) O günlerden kalan kim var ki ? bir sen bir ben..p

M.T dedi ki...

''Siz benim neden sustuğumu nerden bileceksiniz?''. Güzel şarkı be...

MY aslan avcısı dedi ki...

iyi ki paylaşmışsın, vesile oldu eskilere gittik, anılarda A.kaya parçalarını bir kez daha dinledim arşivden..sagolasın.

MY aslan avcısı dedi ki...

kusura bakma şu dizeleri eklemeden edemedim..

Gençliğimi kimse bilmez, Sakallarımdan çocuk kokusu,
Ağzımdan ayışığı fışkırır benim,
Ceketimi yağmurlara astığımdan beri,
Tehlikeli şiir okur,dünyaya sataşırım ben..

eyvallah.

SuMMaNuS dedi ki...

Kafam normal, içmiş falan değilim yani. İnsanlar bloglarında elbette diğer insanların haklarına müdahalede bulunmadığı sürece istediklerini yazıp çizerler, kimse de karışamaz.

Lakin ben başka bir konuya temas edeceğim. "Özgürlük" ve "duygu sömürüsü" kamuflajı altında "müzik evrenseldir, akyı sevmeyen faşisttir" tadında yorumlar yazan tipler görüyorum. pkknın sempatizanı olan ve bunu açık açık deklare eden birini sevmemek faşistlik değildir! Asıl bunu iddia eden faşisttir. Ama merak etmeyin, bu standart eleştiri maskenizin altında aslında birçoğunun pkk sempatizanı olduğu anlaşılıyor. Nitekim buraya yorum yazan bazı tipleri sözlükteki nicklerinden ve oradaki entrylerinden de biliyoruz. Sözüm sana değil Borges, buradaki sizin gibi iyi niyetli insanların yanında nemalanmaya çalışan pkk sempatizanı olan ve hiçbir zaman yürekli bir insan olamayacak olan sülüklere sözüm.

Bu arada şarkıyı dinlemedim. Şarkı Kürtçe olduğu için ya da söyleyen Kürt olduğu için değil, söyleyenin niyetinden ötürü dinlemedim. Ayrıca efkarlanmadım ama nedense dolaptan Duvel kapıp içesim geldi.

Borges dedi ki...

Summanus: Benim de kafam gayet yerinde ve dahasi kimseye de su an kizgin degilim.

Ahmet Kaya'nin PKK'li oldugu bir iddiadir. Yutup videosuna dayandiriliyor ki karisinin bu konu hakkinda aciklamalari da mevcut.

Sunu belirtmeliyim sanirim önce.

TRT kürtce kanalini actiginda senin bakanin Ahmet Kaya'dan da özür dilemedi mi ?

Bugün hemen hepsi inkar etse de o gün "Kürtce Klip" cekecegim diye lince maruz kalmadi mi ? Simdi Kürtce klip degil devlet kanali var midir ?

Hurriyet yalan üzerine kurulu sekiz mansete Ahmet KAya'yi tasiyarak linc etmedi mi ? BIr bakima öldürmedi mi ? Arkasindan yine yayin yönetmeni cok insan dinledim ama hicbirisi ahmet kaya gibi degil diye sacmalamadi mi ?

Ben eskiden hadi adina da solculuk oynadigim zamanlarda diyelim "tutarsiz" bulup elestirmisimdir cokca zaman siyasi acidan ve fakat bu belgeseli de seyrettik.

"http://www.youtube.com/watch?v=gCvW57_LekM"

6 bölüm, sonuna kadar izlettirecek ve cok da renkli, acikli, yer yer güldüren bir yasam öyküsü. Lütfen izleyin.

O gün bugündür elestirmem Ahmet Kayayi.

Ikincisi Kürtce klip nedeniyle catal-bicak attiniz, böyle bir adami "Ardahandan edirneye kadar bölünmezligini savunuyorum" diyen insani disari gönderdiniz. Adina sahte resimli mansetler attginiz. Karisi dava acti kazandi haber yapmadiniz..

Reha Muhtar özür diliyor, Serdar Ortac Özür diliyor, bakan özür diliyor, senay düdek korkudan özür diliyor ama hep caktirmadan.

Simdi kalkmis bu insani dinleyenler arasindan bir kesim insani "pkkli" diyorsun

Hangi hakla ?

EN cok dinleyen ülkücüdür tesbiti dahi dogru iken..

Bir hayati yasamis, yanlisliklar, tutarsizliklar yapmis, sacmalamais ama bir dönemin duygusunu da en iyi sekilde sarkilarla dile getirmis. Benim derdime bazen bu dünyada sadece Ahmet Kaya merhem olur ya da dile getirir arkadasim b ukadar basit.

Benim ve digerlerinin bunu dinleme hakkina "Pkkli" diyeceksen ki yapiyorsun bunu, yap.. Ama bil ki yaptigin Fasizan bir analizdir.

SuMMaNuS dedi ki...

Öncelikle ben sana pkklısın dedim mi bak bakalım yukarıda? Veya ak dinliyorsun diye ppklısın dedim mi? Sen derdine merhem oluyor diye dinliyorsun ama pkk sempatizanı bir kesim direk sempatizan diye dinliyor o herifi. Ben onları hedef aldım söylerken, özellikle de belirttim. Tekrar okumanı öneriyorum. Ha "yok öyle birşey, onu dinleyenin öyle bir niyeti olamaz" diyorsan o zaman tartışmamıza bile gerek yok.

Bahsi geçilen şahsın pkk ile bağlantısı olmadığına inanmak ise başlı başına şaka. Zamanında gazetelerde çıkmıştı bağlantıları. Tıpkı ibrahim tatlısesin de olduğu gibi. Kaldı ki onlar olmasa bile sırf o konser görüntüsü yeter. "Ardahandan Edirneye kadar bölünmezliğini savunuyorum" diyeceksin, sonra kalkıp konserde "onu bunu özledim" diyeceksin. Samimi soruyorum sana, şimdi cidden o adam pkk sempatizanı değil mi diyorsun? =) "Ama eşi açıklama yaptı" diyorsunuz bir de. Yahu ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? Adam bildiğin sempatizanı işte, faydasız bu çırpınışlar, "ama hayır değil" demeler.

İkincisi, şuradaki uslubunu değiştirmeni isteyeceğim. "Senin bakanın", "çatal-bıçak attınız". Nedir bu ayrımcılık? Ben mi attım onları? Atan elbette özür dileyecek, şiddeti savunacak değiliz, bunun konunun özüyle ne alakası var? Şu off-topic duygu sömürücülüğünü bırakalım lütfen.

Bir önlem olarak şunu da belirtme ihtiyacı duyuyorum, Kürt halkı ile bir sorunum yok. Öyle olsa en yakın arkadaşlarım arasında Kürt kökenli olmazdı. Benim sorunum, Kürt - pkk ayrımını yapamayan, bir gören ve göstermeye çalışan insancıklarla.

Borges dedi ki...

Summanus: Bak arkadasim bu ülkede söyledigi kelime anlasilamadan gazetelerce -yine ayni gazete- "vatan haini" damgasi yiyen bir ermeni öldürüldü. Ahmet Kaya o linc gecesinin ardindan sekiz sutuna "pkkli" diye manset oldu, ülkede yasayamaz hale gelip gönderildi.

Ertugrul Özkök -Genel yayin yönetmeni Hurriyetin- birakacagi zaman tv'ye ciktiginda iki soru soruldu pismanligi adina: Hrant Dink ve Ahmet Kaya.

Cunku yanlis haber yapti, karisi mahkemede fotonun gercek olmadigini söyledi vesaire.

Arti senin kovdugun bir adami disarida sahiplenen bir halk vardi. Adam konserde:

"üc bes serefsizin oldugu yerde arabami biraktim" dedi

"Serefsizlerin oldugu yerde" diye cevrildi.

Simdi bunlarin hepsini gec, birilerine burada ismini gecirmeden ortalamaya sallayip "dinliyorsa pkkli sanirim" tespiti hos degildir.

Ben,y,x önemli degildir önemli olan begeniye konulan ambargo,yakistirma,etiketlemedir.

Ben zamaninda gayet de güzel fasizme destek vermis bir adamin sergisine de gittim. Yaptigi sey güzel. O kasetini ilk yaptigi sirada PKK diye bir sey yoktu ülkede. Zamanla herkes bir yerde konumlandi bu hayatta, yanlislar yapti, tutarsizliklari oldu korkulari da.

Öyle veya böyle severiz ve bu sevginin üzerine "Pkk lilar da seviyor" etiketi de hos degil.

Hepsi budur.

varol döken dedi ki...

siz fikirlerinizi tırnak içine alırken, ahmet kaya'nın tırnaklarını çekiyorlardı tek hücreli odalarda!

ve o zaman borges'in dediği gibi pkk yoktu...

varol döken dedi ki...

hayatınız yönlendirme olmuş, 3 tane paçavranın iki tane renkli bok kutusunun içinden çıkana inanmakta beis görmüyor üstüne bunlar sizinmiş gibi sahipleniyor üstünden tırnağınız olamayacağınız insanlara laf yetiştiriyorsunuz...

vitrin mankeni değil lan bunlar insan ve ölüyorlar...

varol döken dedi ki...

bir zamanlar her evde bir ahmet kaya vardı, resitaller vardı, herkesin dilindeydi, sonra biri geldi ahmet kaya öyle değil de böyle dedi diye bitti mi resitaller, unutuldu mu o şarkılar? gerçi yaşarken bile vermiş cevabını ben neye boşa konuşuyorsam...

"siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz"

Borges dedi ki...

Varol suraya baksana bi.

http://www.youtube.com/watch?v=cF7MajwFcFA&feature=related

6:40.. anlatiyor ve sonunda agliyor.

O zaman, bu zaman ve her zaman bu sahneden cok etkilenmisimdir. En azindan o bunalimi..

SuMMaNuS dedi ki...

@ borges;

"dinliyorsa pkkli sanirim" diye birşey söylemedim, direk olarak bu adamı pkk sempatizanı diye dinleyenler olduğunu söylüyorum, kesin ve net. Ama inatla bunu kendine ya da senin gibi iyi niyetle dinleyenlere çekmeye çalışıyorsun. Ama ne kadar çekersen çek, siz iyi niyetlerinizle bu adamın yaptıklarını örtemezsiniz, temizleyemezsiniz.

Ayrıca ben herhangi bir etiketleme ya da tespit yapmıyorum ki, olan birşeyi söylüyorum sadece. Zaten o niyette dinleyenler kendileri belirtiyorlar o niyette olduklarını, inkar etmiyorlar varlıklarını, hatta tam tersi her geçen gün daha da gün yüzüne çıkarıyorlar. Ama sen nedense "hayır, o niyette olanlar yok" diye diretiyorsun. Ama varlar işte.

varol döken dedi ki...

hata verdi abi, zaten iyi de oldu işyerlerinde duygulanınca kötü oluyor:)

ben bulur izlerim bunu ama az çok tahmin edebiliyorum...

benim kuzenim milliyetçiydi ama hastasıydı ahmet kaya'nın, resitalleri bana o tanıtmıştır... benim üniversite dönemim özlem cafe'de ahmet kaya şarkıları ile geçti, fazıl bok yesin, bütün üniversite dinliyordu sadece gurbete gelen çocuklar değil, istanbullu kızlar (bazıları artiz bile oldu, fazıl tanır:)

geçenlerde gittim özlem cafe'ye, içerde başka bir şey çalıyor, dedim çalmıyor musunuz artık, uzaklara baktı halim abi, yok dedi pek çalmıyoruz...

bizden çalıyorlar be borges... izin vermediğin için ben de teşekkür edeyim sana...

Pan Monroe dedi ki...

Seneler önce, Savaş Ay ortalığı malum programıyla kasıp kavururken, Zeki Müren polemiği gibi aslında tüm bu konulara uzak bir durumun içinde izledim ben Ahmet Kaya'yı. Ve o gün, bütün bu politik kimliğinin ötesinde, çok başka bir insan gördüm. Ahmet Kaya, o programa telefonla bağlanıp Zeki Müren'e sallayan Çelik'e öyle bir gider yapmıştır ki, tarif edilmez bir an'dır o.

Ve bütün bu tartışmaların içinde şunu da söylemek isterim; Ona inanmış, buna inanmış, hayatının belli dönemlerinde kendini pragmatizmin kollarına bırakmış, şöyle demiş böyle demiş..Ne hata yapmış olursa olsun, günahıyla sevabıyla büyük insandır Kaya. Bu ülke için önemli bir değerdir. Birkaç şarkısı dışında müziğini de pek takip etmemiş biri olarak söylüyorum bunu.

Keşke az biraz daha sussaymış, keşke fikirlerini gizleseymiş de, sürgünde böyle acı ölmeseymiş. Benimkisi de çok bencil bir temenni ama, hakkaten değmez arkadaş.

Borges dedi ki...

SUmmanus: Vardir, öyle görüyor diye dinleyen de vardir ama bu "analiz" dogru da olsa burada bir yönlendirme icerisine giriyor, siz anliyorsunuz ne demek istedigimi ama basit bir analizinin dogrulutunda diretiyorsunz sadece.

Pan Monroe: Bence olmasi gerektigi gibi yasayip öldü, öyle sarkilara imzasini atan baska türlü yasayamazdi gibi gelir bana.

Savas Ay uzun süre o gece sonrasinda savunmus, aralari acik olsa da üzerine gitmistir ama o gece denilince benim aklima karisinin anlatimiyla tek bir isim gelir.

Mehmet Aslantug..

Karisi diyor ki catal-bicaklarin havada ucustugu sirada geldi, kendisini bize siper edip öylece durdu.. Cok etkilemisti o adamin bu "sessiz" tavri-destegi..

Pan Monroe dedi ki...

@borges

Mehmet Aslantuğ candır, güzel adamdır. İşte acı olan da o biraz. Bugün Lale Mansur dilediği gibi konuşabilir tüm bu konular üstüne, Tarık Akan konuşabilir,Cemil İpekçi konuşabilir, ben konuşabilirim. Ama Ahmet Kaya konuşamaz, Yılmaz Erdoğan konuşamaz :) Çünkü konuyu onlar anlattıklarında, bu bloğun altındaki yorumlar kaçınılmaz.

"Siz hele bi susun, İzmir'li bir aydınımız anlatır sizi" diyorlar. Ahmet Kaya elbetteki kendi seçimlerini yapmıştır ve saygı duyuyorum. Fakat hayatının geri kalan kısmını yan gelip yatmaya ve ete süte karışmamaya adasaydı, ben yine saygı duyardım Ahmet Kaya'ya.
İnsan olmak en zor iş Borges.

alper dedi ki...

valla güzel blog burası.ben hep okuyorum.bu şarkıyı koyması da hayallerimde ki borges ile birebir örtüştüğü için teşekkür ediyorum.yanılmadığım ve yanıltmadığı için borgese teşekkürler.borges ve blogu benim aynamdır.mesela borges ahmet kaya mı dinliyor.demekki benim asla ve asla dinlememem gerekiyor diye düşünüyorum.:))) haa futbol konusunda çoğu kez benzer düşünüyorum ama hayat konusunda siyaset konusunda sanırım tam ters hatta zıt.ama öyle olduğunu bilerek tahayyül ederek okuyorum zaten burasını.adı üstünde devrim derki denen bir yere zırhlarımı giyerek geliyorum abdestimi alıyorum mesela okumadan önce.:))başarılar her şeye rağmen.yazmaya devam.cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun yav daha ne..