12 Temmuz 2010

Altin Top: Diego Forlan



Uzun zaman sonra final macini oynamayan bir oyuncu bu ödüle layik görüldü. Tam anlamiyla bir takimin yildizi nasil olunurun dersini verdi. Bir yildiz,büyük oyuncu ne zaman sorumluluk alir, ne zaman sahaya cikar, ne zaman yildizligini göstermesi gerekir bizlere ders niteliginde ögretti. Uruguay'in her seyiydi.. Attigi güzel gollerden ziyade aldigi sorumluluk beni benden aldi..

Yari final macinda misal takimi sahada yok iken attigi gol ile Uruguay'a final sansi dahi vermisti aslinda. Kendisine yaklasan bir oyuncu daha olsaydi belki bugün Ispanya karsisinda Uruguay mücadele edecekti.. Kirilma noktasinda Hollanda'nin golü geldi. Keza oynadigi her maca damgasini bu sekilde vurdu. Sakatligi biraz engel oldu ona lakin yine de bu senenin ve ayni zamanda DK'sinin en güzel adami olmaya basardi..

Tek basina bir takimi, ülkeyi sirtlayacak karaktere sahip.

Kisaca ben "yildiz oyuncu" diye böyle oyunculara derim.. Altin Top onun ve bunu sonuna kadar hak etti.

2006 Zidane da ayni sekilde yildiz performansi gösterdi. Galatasaray'da Hagi de böyleydi.. 10 numara, yildiz, takimi sirtlayan abi görmek isteyen bu tarafa baksin..

2010 Afrika Dünya Kupasinin en güzel adamidir Forlan.. Bir de onay gerekiyordu onu da FIFA es gecmedi sagolsun..

4 yorum:

Berber Kenan dedi ki...

FIFA'nın bu turnuvada yaptığı en doğru şey oldu bu ödül. Tebrikler Forlan !

Keltie dedi ki...

cidden hakediyor. ben saha içinde liderliğini bu kadar hissettiren, takım arkadaşlarından bu kadar ön plana çıkmayı başaran oyuncu görmemiştim.

Adam dedi ki...

David Villa'nın final maçında ne yapacağı merak ediliyordu. Pek varlık gösterememesi isabet oldu. Tebrikler Forlan!

benden bu kadar dedi ki...

türkiye katılaydı ödül direk hamit'indi :)

sen ne dersen de abi, ömer üründül beğenmiyor forlan'ı.