11 Temmuz 2010

Ivan Eklind.!



Yok artik daha fazla okuyamayacagim ben zira is temel fikrasinin gercekligini dahi gölgede birakacak sekilde ilerliyor.

Mussolini italyasinda gerceklesen ve süpriz olmayan bir sekilde italya'nin kazandigi 1934 Dünya Kupasi üzerine türlü türlü rivayetler vardir ve fakat her yerde ayni seyi okuyunca bu rivayet olmaktan cikti lakin cok güzel bir komedi filmi konusudur..

Isvecli hakem Ivan Eklind.. Mussolini emrini vermis ve her kim ki italya'yi finale tasir, o hakem final macini yönetecektir.

Pek cok geyik vardir lakin en güzeli yari final maci Italya-Avusturya..

Yazilanlara filan inanamiyorsunuz yahu.. Italya'nin golü ve italyanlarin kaleciye yaptiklari faul , engelleme ve buna ragmen verilen golleri filan gectim, söyle bir anektod her yerde geciyor.

Avusturyali oyuncu Karl Zischek bir sekilde orta yapiyor, tam Italyanlara gol olarak cizgiyi gececek iken birisi yükselip kafayla topu cikariyor.

Sorun su ki bu müdafa oyuncusu italyan degil macin isvecli hakemi Ivan Eklind.. Libero hakem diye geciyor pek cok yerde.. Dehset faulleri,gecersiz golleri gectim, sene 1934 de olsa bu nedir yahu ?

4 yorum:

Keltie dedi ki...

bologna fc de mussolinin takımı yamulmuyorsam ve araştırdığımda bolognada 1934ten 1942ye kadar hep şampiyon olmuş italyada. acaba bolognayıda mı bu şekilde şampiyon yaptılar yoksa hakedilmiş bir başarı mıdır?

Berber Kenan dedi ki...

Üstad,

Bence şu "Mussolini emrini vermis ve her kim ki italya'yi finale tasir, o hakem final macini yönetecektir." cümlenin gerisi de vardır bir yerlerde. Zira hiç kimse sırf bir final maçı yöneteceğim diye kendi adına böyle bir leke sürdürmez. Muhtemelen bir tehdit söz konusudur. O dönem için de bu şaşırtıcı olmaz. Bu enteresan anektot için teşekkürler.

aydın dedi ki...

İşlerine gelmeyince mübalağa sanatını nasıl uyguluyorlar.
Böyle birşey mümkün olsaydı 1936'da Nazi Almanyası'nda siyah Jesse Owens nasıl birinci gelirdi?
Benzeri de güya Sovyetler-İngiltere maçında sisten yararlanan Sovyetlerin fazladan bir futbolcu oynatması, göz gözü görmeyen siste neden ve nasıl maç oynandığını da kimse sorgulamaz.
Ben daha tuhafını anlatayım :)))
Sene 1966, hem de final maçı, top kale çizgisi üzerinde sekiyor ve net görmediği halde yan hakem kendinden gayet emin bir şekilde ev sahibi takım lehine golü veriyor, üstelik maçta kameralar da mevcutken!
Maalesef buna benzer rivayetleri ülkemizde de görmekteyiz, bir kulüp geçmişten günümüze hep şeytandır, her türlü hinliği yapar.
Batı'ya açılan pencere Batı'nın iftiralarını da aynen almış.

Borges dedi ki...

Keltie: Güzel bir arastirma konusu. Cok garip durumlar oldugu icin bugün bu konu üzerine yeniden okuma girisimler olur, buraya da yazariz keyifli gelirse.

Eski zamanlarin ilginc vakkalari coktur ve zaten bugün olanlarin yaninda o günlerde daha da fazla garip olaylarin olmamasi cok zor.

Berber Kenan:Düsündüm ben de onu. Ben bloga yazmak icin degil öyle garip oldugu icin okumustum, not filan almadim bile, ordan oraya uctum. Biraz daha iyi arastirmak gerekirdi aslinda.

AYDIN: Yok bu gercek, Jesse OWens ve daha benzer ayrintilari biraz daha ayrintili arastirip bir gün buraya yazmak dilegiyle.. 66 hakem hatasi ya da daha beterleri bu Dk sinda yasandi bu cok baska. cok ülke zaten yönetimi protesto edip gitmemisti, Avusturyalilar da itiraz dahi etmedi zira biliyorlar, bunu göze alarak gelmisler hepsi..