17 Temmuz 2010

Kuranyi Konusuyor..



"Cok kucuk yaslarda Brezilyada yasar iken Brezilya milli takimi ile Dünya Kupasinda oynamayi hayal etmeye basladim. 15 yasimda babamin memleketi olan Almanyaya geldigimde ise bu sefer Bundesligada oynama hayalini kurmaya basladim. Stuttgart'da Felix Magath yönetimi altinda ilk deneme antrenmanina ciktigimda profesyonel arenaya gecis yaptigimi hissediyordum.

Baslarda üc farkli milli takim icin oynamam gündemdeydi. Annemin memleketi olan Panama, Babamin asli köklerinin bulundugu Macaristan ya da yasadimiz yer olan Almanya. Benim secimim cok net idi: Babam Alman, ben de profesyonel kariyerime burada basladim ve dahasi kendimi da "Alman" olarak hissediyordum..

2006 Dünya Kupasi elemelerinin hemen hepsinde oynadim, önemli goller de attim ve en sonunda Dünya Kupasi kadrosuna secilmedim. Cok agir bir darbeydi ve isin acikcasi ben hazirliksiz yakalanmistim buna. O dönemde kendimi takimin bir parcasi gibi hisseder iken tam da hayallerime kavusacagim zamandan biraz öncesi kadroda yer almayacagimi ögrenmem cok aci oldu. Bir sekilde bunun üstesinden gelmeyi basardim ve bu deneyim bana cok sey ögretti, daha olgun, daha baska ve bu üzüntü beni daha güclü bir insan yapti.

2010 da yine ayni sekilde ikinci darbeydi. Ben bu dünya kupasi maclarini seyredemedim, mideme kramplar girdi. O kadar cok oynamak istiyordum ki bakamadim.. En azindan artik 2014 icin hayal kurmayacagimi cok iyi biliyorum.

Bir dahaki sezon Bundesligada oynamayacagim ama herkesin beni iyi bir insan olarak hatirlamasini isterim. Hatalar yapan ve ama bunlardan mutlaka bir seyler ögrenen biri olarak..

Gerceklestirmek istedigim bir baska hayalim daha var. Cocuklugumda iki yil Panamada yasadim. Bugün en büyük hayalim oradaki cocuklarin hayatini birazcicik olsun daha iyi yapabilmek. o zamanlarda oynadigim takima uzun zamandir yardim ediyorum, toplar, formalar, para ve her sene onlarin yararina bir turnuva düzenliyoruz. Oradaki insanlar cok fakir..

Ben orada oynar iken Tanridan cokca kez birisinin gelip bana forma ve daha akillicasi bir futbol topu hediye etmesini o kadar cok istedim ki.. Cocuklarin gözünde de bunu görebilirsiniz, o kadar mutlu oluyorlar ki böyle bir sey gerceklestiginde. Ben bu cocuklara kendi ayaklarinin üzerinde durmasini saglamak ve onlari, o bölgede maalasef cok yaygin olan uyusturucu ve suctan uzak tutacak bir seyler yapmaya calisiyorum.

..kuzenlerimden birisi o bölgede gecen hafta cete savaslari icerisinde vurularak yasamini kaybetti. 21 yasindaydi sadece.. Yillarca onu oradan uzak tutmaya calistim ama basarili olamadim. Böyle bir seyi insanin kendi ailesi icerisinde yasamasi cok üzücü ve o zaman cocuklara zamaninda yardim etmenin ne demek oldugunu cok iyi anliyorsunuz..

Ileride Panama ve Brezilyada bir süre yasamak ve cocuklarimin nereden geldigimizi yakindan görmesini istiyorum. Sonrasinda Almanyaya dönüs yaparim zira oradaki disiplin ve düzeni cok seviyorum.! "

5 yorum:

Unknown dedi ki...

taner yalçın hakkında 2 yıl önce yazdığınız bi post var. adam gerçekten iyiymiş. tebrikler

marine engineer dedi ki...

nasıl bir yüreğe sahip olduğunu gösteren bir yazı olmuş.Almanya bu konuyu yeterince tartıştı şimdi Kuranyi'nin Klose veya Kiessling'ten daha alt düzey bir futbolcu olmadığını eminim herkes söylüyordur. benim değinmek istediğim nokta insani açıdan da bizim futbolculara örnek olmasını gerektiren açıklamalardır. doğuda binlerce çocuk okuma yazma çağında polise taş atar haldeyse bunun panama'da uyuşturucu,mafya ağına düşmüş çocuklardan bir farkı yoktur.yani bizim ülkemizde de çocuklar zor durumdadır ama maalesef konumları gereğince hem medyatik hemde zengin olan bu futbolcu topluluğunun bu işi renault'tan inip maserati'ye binmek, kezban'dan inip mankene binmek noktasında gördükleri için maalesef bu kadar duyarlı olamıyorlar.

varol döken dedi ki...

borges, sadece soruyorum...

her gün burada bir başka akıllıca, yüreklice, insanca açıklama, tavır, duruş görüyoruz... beğeniyoruz, beğenmiyoruz ama belli ki hepsinin bir altyapısı var...

bizde burada öyle ya da böyle bir şeyler izliyoruz... benim hatırladığım aykut kocaman'dan başka bir tek tavır dahi yok... fikriyatı geçtim tavır, düzene karşı, birine karşı, kendine karşı...

neden tavrımız yok?

dedim ya sadece soruyorum...

Borges dedi ki...

Varol sorunun cevabi vardir da buraya sigmaz..

delgado dedi ki...

helal olsun..