22 Kasım 2010

Sami Allagui.!



Ben Tuchel'i hep övdüm.. Önce onu tanıtmak istememden kaynaklıdır. Mainz teknik direktör başarısı üzerinden yürüyor ve öyle bir nokta ki bu teknik adamın performans gösteremediği yerde her an her şekilde yenilebilir durumdadır.. Sistemle sürekli oynayıp oyuncu seçiminden dizilimine kadar yeni baştan kurgulanıyorsa orada galibiyetin ve mağlubiyetin bir numaralı sorumlusu teknik adamdır.. Diğerleri önemli olsa da başrol burada teknik adama aittir.. Ve bence hatalarından birisi de Schürrle'ye yer açmak adına bu oyuncudan kolay vazgeçmesidir.

Cumartesi yine 2-1'den maçı ikinci yarı 3-2 kopardı lakin maç öncesi ona sürekli bu oyuncuyu neden oynatmadığı üzerine eleştiri getirdim kardeşlere.. Derken formda Gladbach'ı bu oyuncuyu ikinci yarı oyuna sokarak evinde yenebildi zira Allagui güzel iki gol attı..

Bakın mücadele gücü ve golcülüğü açısından tam Türkiye Süper Ligine göre bir oyuncudur. Bir Galatasaraylı olarak geçmişin başarılarından kaynaklı Hakan Şükür tipi forvete ayrı bir düşkünlüğüm var. Pres yapar, kafası ve ayağı o mücadelesiyle birlikte ayrı bir değer taşır. Fürth'ün kara tunuslu çocuğuydu ve buradan da ucuza alınabilir.. Kayseri de Galatasaray'da alabilir, kesinlikle iş yapar da..

1986 doğumludur. 9 maçta 5 gol atması bir yana ikinci ligde 80 maçta 30 gol atmıştır. Daha çok forvetlerin de defansif yönünün önemli olduğu sistemde golcülüğünden öte bir değer taşır ve yine de bitiriciliği de vardır.. Sözün özü:

Tuchel: Bu adamı oynat, ikinci yarı dahi olsa..

Türk Klupleri: Bu adamı ucuza kapatın..

dır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Gladbach maçında takımı adına 3. goldeki top kontrolü, kaleci üzerinden topu aşırması ve sakinliğini kaybetmeden son vuruşu yapması usta işiydi. Sevgili Borges önce Tuchel'in takımı Mainz'a senin yazıların sayesinde ilgimiz artmıştı. TRT izin verdiği sürece Allagui'yi de takip etmeye çalışacağız.