13 Ocak 2011

En güzel 5 Gol.!



1- Sidney Sam.!

11Freunde dergisi Hamit'in o güzel golü ve diğer adayların dışında da güzel goller olduğunu söyleyip on güzel golü daha sıralamış. Ben ne yaptım ? Bunlardan beşini de ben seçip bunlar da benim top 5'im dedim.. Hatta listenin içerisinde bir tanıdık da mevcut ama 11Freunde'nin seçimlerinin de ötesinde sezonun bana göre en güzel golü Sidney Sam'in attığıdır ki bu oyuncunun her iki golünden birisi jenerikliktir. Asla ve asla tesadüf, ayağı oturdu şansa gibi yorumlar olmasın lütfen.. İzleyin ve izlettirin; Sidney Sam..



2- Andrea Pirlo.!

Şimdi uzaktan şutlar bazen girer ama bunu Pirlo bu şekilde atarsa başka bir anlamı vardır demektir. O kadar uzaktan hazırlığını yaparken bir alt videodaki Robben gibi topun şiddetini ve alacağı fasoyu da ayarlıyor. Son derece bilinçli bir şekilde doksana takılmış muazzam ve unutulmaz bir goldür.. Mesafenin uzaklığı kadar onu ölçüp biçip yollaması da değerini belirlemiştir. Yoksa oturdu mu Barış Özbek de atar böyle de..



3-Arjen Robben.!

Bir an düşününce bunu bir üste almam gerektiğine karar verdim ama yorgunum şimdi. Neden Pirlo'nun golünden daha iyi olduğunu açıklayayım. Hemen hemen aynı gerekçeler burada da mevcut. Robben golü anlatır iken teknik ile gücün karışımı bir şut çektiğini ve öyle ince ayar söz konusuydu ki biraz fazla sert vursam dışarı değil taca gitmesi bile olası diyordu.. Havada bekleyiş sürecinin ardından tam kıvamından tam da istediği yere üstelik voleyle oturtması takdire değer.. Bizler az çok oynadık ve biliriz ki o top ayağımıza o şekilde oturması bile mucizevi bir şeydir...



4- Ricardo Quaresma.!

Onu düşünmek bile ona özgü bir şey.. Ayağında sektirip en uç köşeye o noktadan gönderebilmek.. Şutun kendisine hakim olmaktır yukarıda bahsi geçen golleri diğerlerinden farklı kılan.. 11Freunde'nin seçtikleri arasında orta sahadan atılmış gol de vardı ve fakat öyle bir şey ki defans yapar iken adam gol atmış.. Dışarıdan estetik gelir ama bana değil.. Gol dediğin böyle atılır.!



5- Maicon.!

Bunu anlatırken belki biraz da diğerleri ile arasındaki farka değinmek gerekir. Maicon'un önündeki oyuncuda topu kurtarışı çok güzel ve fakat topa son anda ileriye biraz da bilinçsizce şut çeker görüntüsü mevcut. Estetik açıdan belki çok fark yoktur ama bence Quaresma'nın golü ile aynı kategoride bile değildir.. ha yine de güzel bir gol ki biz de Nasri yerine onu listeye aldık..

8 yorum:

Regolan dedi ki...

Elmander'in Wolverhampton'a attığı bir gol var bu sezon. Bergkamp'tan sonra ayağına bu kadar hakim olup, bu kadar şık atılmış bir gol görmemiştim. Hiç bahsi de geçmedi herangi bir yerde, benim Bergkamp anılarım azdı heralde:)

benden bu kadar dedi ki...

zevklerimiz benziyor :)

şuradaki

http://www.youtube.com/watch?v=miZVI67CA5s

1:05 - 1:12 arasındaki gol de çok tatlı.

Minero dedi ki...

Sydney Sam'in golü gerçekten çok güzel golün tesadüf olmadığı top gelirlen vücudunun şeklini hazırlamasından ve beden dilinden belli. Pirlo'nun golünü görmemiştim topu önüne aldığında herhalde verkaç yapıp yayın önüne gidip vurmuştur dedim ama şutu attığında yok artık dedim sadece. Robben'in golündense sevinmesi daha güzel bence :) Quaresma'nın golüne denecek söz yok keşke daha çok oynasa atsa da izlesek...

kuzen larry dedi ki...

sidney sam de tam disney karakteri ismiymiş :)

Yabancı dedi ki...

uzaktan atılan goller olması hepsinin enteresan. hepsi ceza sahası dışından. akıl dolu pasların, zarif çalımların, zeka dolu oyunların golleri daha güzel gelir bana mesela. ama bu 5 gol de birbirinden güzel orası ayrı.

benim en beğendiklerim mesela sıralama olmaksızın
nasrinin fulham'a attığı iki gol apayrıdır.

yine nasrinin portoya attığı gol yılın en güzel gollerinden biridir.

keza yine porto'nun geçen sene arsenal'i evinde 2-1 yendiği maçta attığı gol muhteşem bir zeka pırıltısı, çabuk düşünmeyle geldiği için çok severim bize atılmasına rağmen.

robbenin golünden çok gol sevincine bayıldığımı söylemem lazım. uff olmuş gibi, kafası karışmış gibi seviniyor.

hakeza elmanderin yusuf şimşek gibi telefon kulübesinde 3 adamı su içmeye göndererek attığı gol muhteşemdir.

bendtner ve vela'nın attığı her golün bende apayrı bir yeri vardır.

nani'nin bursaya attığı gol süperdi mesela.

keza rooney'in geçen sene kontrayla arsenale attığı gol "kontra 101" dersinin geçme sınavı gibi muhteşem bir goldur.

ama hiç biri nedumm onuoha'nın chelsea defansını yararak attığı gol kadar etki yapmamıştır herhalde. öyle bir goldür ki o bir devri kapatmıştır. artık chelsea "eski gücünde değil"in resmidir o gol.

Kamil Güğüm dedi ki...

Pirlo da suyunu çıkarmış taa Beylikdüzü'nden atmış yahu :))

Borges dedi ki...

Yerli Muhacir: katılıyorum ve ben de toplamda boş kaleye de olsa golün organizasyonuna daha çok önem veririm ya da teknik gollere hastayım ama bu liste on golden oluluşur ve belirttiğim gibi 11freunde'den kısaltmadır. Orada Nasri'nin golleri de vardı ama uzak şutlardan gittik bozmayalım dedim;)

geloraptor dedi ki...

Biraz geç kaldık ama görmeyen varsa Adam Johnson'ın bu golünü de bu vesileyle görsün. bilmeyenlere o anda dakikanın 90+3 yani son dakika ve Man City'nin 1-0 yenik durumda da olduğunu söyleyeyim.

http://on.fb.me/gLLDnZ